Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z netem/modemem

dandzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio pojechałem po nowy net i modem. Internet będe mieć dopiero od 1 maja jak narazie mam 1,2 mb ale czy napewno? Wczoraj po zainstalowaniu nowego modemu ale to chyba jest router ;p Zrobiłem speed test i miałem 1,5 mb a dziś przy oglądaniu fimików na yt odczułem ze jakoś wolno się ładują i zrobiłem test http://www.speedtest.pl/test/38149898 (za każdym razem jak go robiłem wszystkie aplikacje wyłanczałem) Może ma wpłynął jakos na to AVG 2012 którego zainstalowałem dziś rano?

Opublikowano

Hmmm Może jakiś wirus albo AVG się aktualizuje ;)

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

LOL , a jak są też szare albo czarne od multimedii ?

jaki masz model modemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale ja już nie uzywam tego starego czarnego modemu z dwoma lampkami tylko ten router nowy, telefon mi go wyszukuje ale nie moge się podłączyć nw czemu:(

Opublikowano

Podaj model i firmę routera którego teraz używasz, może masz router nastawiony na zły kanał. Jak masz router obsługujący 5Ghz to na pewno nie wina routera bo na tych kanałach prawie nic nie pracuje. Jak masz 2,5Ghz to możliwe że są zakłócenia bo pracuje na tym wiele urządzeń nawet zwykła mikrofalówka. Ściągnij jakiś program do skanowania kanałów i wybierz najmniej obciążony.

PS: Tak mikrofalówka nie pomyliłem się. Może wywoływać zakłócenia.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

@DSL 2+ Router

Taki biały od multi medi

Polecam czytać co wcześniej napisałem przed napisaniem czegoś. Nie trzymam routera w kuchni tylko u sb w pokoju a mam w nim tylko fona, tv, kompa.

Opublikowano

co mu wymyślasz kanały jakieś dziwne w routerze, ma zwykły kablowy

spadek wydajności możliwy przez złą konfiguracja routera, jak tylko podłączony działa na domyślnych ustawieniach. lepiej niech ktoś się zajmie właściwą konfiguracją routera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...