Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Minecraft bukkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś chciałem sobie zrobić serwer bukkita taki dla kumpli itp (nie jest to płatny dedyk!). Zobaczyłem parę tutoriali jak się robi taki serwer , ok robiłem wszystko jak mówili , ale niestety nie chce mi pójść ten plik .bat. Nazwałem go start.bat , jest on w formacie jakim powinien (bat). Ale pisze że nie można jakiejś ścieżki tam znaleźć.

Tutaj daje dokładny ss tego co mi wyskakuje i tego co jest w folderze z bukkitem.

http://iv.pl/images/35588055986716089959.png

Proszę o pomoc , za udzielenie jej dam +/-.

Opublikowano

Java 6 :

Wpisz w xxx.bat:

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jar

PAUSE

Java 7:

Wpisz w xxx.bat :

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jar

PAUSE

Liczę na LIKE ! :)

mca.png

mca.png

Opublikowano

Masz Java 6 czy 7 , System operacyjny (x86) ?

Może masz gdzie indziej zainstalowaną Jave

Java 6 :

Wpisz w xxx.bat:

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jar

PAUSE

Java 7:

Wpisz w xxx.bat :

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jar

PAUSE

Liczę na LIKE ! :)

Ale musi zmienić też plik nie craftbukkit tylko na taki jak on ma czyli craftbukkit chyba R0

sygnatura2b.jpg
Opublikowano

Znaczy jest to tak że mam x86 , ale to robiłem w tym pliku tak , że podmieniałem ze zwykłego ProgramFiles na programfiles(x86) czy jakoś tak xD. Pokaże dokładnie jak mam wpisane to.

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit-1.2.4-R1.0

PAUSE

To mam wpisane , ale właśnie nie wiem paru rzeczy.

1. Nie jestem obeznany w informatyce itp i nawet nie wiem jaką mam tą jave xD czy 6 czy 7.

2. Zaraz zobaczę gdzie ta java dokładnie jest i zmienię to , po czym dam znać czy jest teraz dobrze.

EDIT

No to już wiem jaką jave mam to po 1. xD

Po 2 , jest wszystko dobrze tam wpisane.

Ale kiedyś jak robiłem serwer MC na bukkicie nie miałem z tym problemu ;/

Kiedyś tylko się to wklejało i działało normalnie , nie wiem czemu teraz nie chce działać.

Opublikowano

Okej pozmieniałem parę rzeczy w tych plikach i już działa sprawnie :). Dziękuję wam za chęć pomocy , za co dostajecie +.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...