Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile gramów

Vixerie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas treningu na masę bardzo ważnym składnikiem diety jest białko. Należy przyjąć, że kulturysta potrzebuje około 2g białka dziennie na 1kg masy ciała. Jeśli więc ważysz 100kg powinieneś spożyć w ciągu dnia około 200g czystego białka. Resztę policz sobie sam.

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

Każdy ma swoją indywidualną dawkę.

Skontaktuj się z osobą związną z takimi problemami :D

1339148375-U575627.png

Opublikowano

Ja jem dziennie kostkę twarogu z jogurtem owocowym, i nie uwieżysz.... 0 efektów.

co sie dziwisz, to ma być białko z surowego jajka kurwa a nie jakieś przetworzone gówno w owocowym bakusiu bez wartości pff

Opublikowano

Jak już ktoś pisał musisz iść do dietetyka mogę ci powiedzieć że jak na 17 lat to masz chyba 2 serki danio dziennie minimum :)

Opublikowano

Up nie rób sobie jaj i te serki danio to sam wpie****al...

Zacznijmy od tego żeby przybrać na masie to musisz jeszcze ćwiczyć, dietetycy mówią że optimum 1,4g/kg a kulturyści że 2g/kg ale to na cyklu więc nie wiem o co wam chodzi? Na swoją wagę około 100g białka starczy na spokojnie. (pełno wartościowego)

Co do surowych jaj to w yuj cholesterolu mają i salmonelą lub innym ścierwem można się zarazić...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...