Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-Tut] Łatwa kasa

Suchy™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Powiem Wam dziś o pewnym, szybkim sposobie zarabiania w Terrarii.

(Moja wersja gry - 1.1.1)

Chciałbym nadmienić, że wymagane jest wcześniejsze zabicie WoFa (Wall of Flesh - Boss, który "włącza" Hardmode).

Teraz do rzeczy...

1. Idziemy do Corruption, dropimy Rotten Chunk (Jak najwięcej) oraz zbieramy trochę Vile Mushrooms.

2. Przy Demon Altar tworzymy Worm Food (Służy do przywoływania EoW - Eater of Words)

3. Schodzimy do piekła (Powinniśmy mieć HellElevator - tunel szeroki na 2 kratki do piekła, na końcu woda, jeżeli nie posiadamy Cloud in a Bottle,

Rocket Boots, Grappling Hook, Ivy Whip etc.)

4. Wystarczy nam mała platforma, najlepiej stanąć przy jakimś "domku", żeby EoW mógł się "wspinać" do nas, bo inaczej będzie pod nami latał

i nic nam nie zrobi.

5. Zabijamy go, co nie powinno być problemem. Tego bossa powinniśmy ubić już o wiele wcześniej.

6. Dropią nam :

- Soul of Night (Z każdego fragmentu EoW może polecieć nawet kilka - szybki zysk tego materiału)

- Demonite Ore

- Shadow Scale

7. Interesuje nas najbardziej (jeśli chodzi o zysk) Demonite Ore. Przerabiamy je na sztabki, sprzedajemy u Merchanta.

8. Zdobywamy za jednego EoW około 21 sztuk Gold Coins + 15-25 Souls of Night.

9. Powtarzamy, ile chcemy :)

Mam nadzieję, że Wam pomogło to chociaż trochę zarobić :)

Jeśli już było, przepraszam. Moderator niech usunie.

~Suchy.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

O tym to Sam nie wiedziałem :)

Bardzo przydatny Poradnik, działa bo testowałem.

Like leci :)

1326663273-U247153.png
exKid Terraria | Gold Member

Opublikowano

Nie trzeba przerabiać demonitu na sztabki. A souls of night dropi ok. 7, a nie 15-25. Drop kasy z EoW też jest mniejszy.

Na bossach hardmode zarabia się lepiej (kasa z bossa + 2 gold za 1 soula) chociaż trudniej o spawn item.

@UP :mellow:

@Down sorry, doliczając sztabki rzeczywiście może tyle być :) Co do SoN może miałem po prostu pecha. Ale nadal bardziej opłaca się zabijać Destroyera harfą ;) Po copper i iron można udać się na nową mapę

Opublikowano

Ponad 6 razy zabijałem EoW w piekle i zawsze miałem ponad 15 SoN, ze sztabek zawsze było 21 gold coins :)

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeju jest juz duzo takich tematow jeden z nich to o rybce ktora nabjia w 2 min 2 goldy coinow ogarnji

przestań wszędzie spamować tymi swoimi bezsensownymi wypowiedziami.

@top

ja zarabiam na jednym eow 3 goldcoins :c

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...