Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FPS w każdej grze.

Takashi2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem odnośnie większości gier m. in. LoLa. Grałem wczoraj normalnie tak jak zawsze ja 60 FPS, dzisiaj wbijam i jak np. na 3x3 na bocie jak jestem przychodzi drużyna przeciwna FPS spadają do 10-20 i nie da się grać. Sprawdzałem na innych grach np. BF3 i Minecraft jak BF3 zawsze działał dobrze to jest to samo, jeśli ide sam a pojawi sie druzyna przeciwna takie same spadki fps , a w mc spada nawet do 6-8 i nic nie moge zrobic. Nie wiem dlaczego dzieje mi sie tak, jesli by ktos wiedzial jak to mozna naprawic to prosiłbym o pomoc.

Opublikowano

Próbowałem większości, nic nie daje, ale nie mam to tylko w LoLu, teraz we wszystkich tak mi się dzieję jeśli przeciwnicy się pojawią

Opublikowano

Podaj parametry kompa

Ty jesteś ślepy człowieku? Napisał, że grał normalnie więc o co chodzi? :| karta Ci poleciała najpewniej :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

System Operacyjny: Windows 7 Home Premium 32 BIT

Producent: PCF

Model systemu: P55M-UD2

BIOS:Award Modular Bios v.6.00PG

Procek:Intel Core i5 750 @ 2,67 GHz (4 CPUs)

Ram: 4GB

Karta graficzna: Nvidia GeForce 9800GT ( do zmiany w najbliższym czasie)

Edit:

Btw nie wiem czy to ważne ale jak sobie dałem te dodatki na pulpit takie zegarki z prockiem i ramem to procek szybko dochodził do 98% jak zaczęło się walić, a ram 70-80 % zwykle procek był na 40% max a ram 50% max

Opublikowano

Możliwe jest to że masz za dużo kurzu w środku kompa.

Przeczyść go to może będzie ok.

A jeśli masz laptopa to możesz zakupić sobie specjalną podkładkę z wiatraczkami, aby było lepsze chłodzenie.

Opublikowano

Własnie zastanawiam się na przeczyszczeniem, bo jeszcze nie czyściłem od zakupu, ale jak mam nowego kompa, znaczy zaplombowany czy jak to tam to jak to najlepiej zrobić/otworzyć?

:D Bo na otwieraniu/czyszczeniu itp. średnio obeznany jestem

Opublikowano

Karta słaba ale i tak coś innego się musiało stać myślę że albo rzeczywiście ci wysiadła albo za dużo syfu na kompie :)

@edit po prostu się ściąga jedną ścianke i czyści odkurzaczem lub suchą ścierką. Tak odkurzaczem :)

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Ale to jest dziwne że przez noc mogło coś się zepsuć bo wczoraj wszystko działało jak zawsze 60 fps itd. a nagle tak zjebało się, nie ogarniam xD

Opublikowano

No 100% coś Ci się rozwaliło, może karta to nie, bo by Ci się gra nie odpalała nawet, ale może procesor, albo ram?

Gold Member

nvm

Opublikowano

Nie mówię, że na pewno ale że jest możliwe to że jest zakurzony albo za słabe chłodzenie ma.

Masz kompa czy lapka?

@Up ramy ma dobrze

Opublikowano

Hmm, to raczej wystarczy zdjąć obudowę, odłączyć wszystkie kable i zacząć czyścić odkurzaczem, tylko ostrożnie, później na nowo to podłączasz wszystko itd.

@Down raczej tak, nie jestem pewien

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...