Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Wszystko o mapach

Sheek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Informacje podstawowe

Czym są mapy ?

Mapy to jeden z podstawowych elementów gry . Możemy stworzyc własną mapę lub zagrac na już stworzonej "gotowej" mapie.

Kto jest Mistrzem (wlascicielem) mapy?

Właścicielem lub ?mistrzem? mapy jest zawsze gracz, który ją stworzył. Mistrz jest jedyną osobą, która może przyznawać i odbierać uprawnienia do wprowadzania zmian na mapie.

Co to jest oficjalna mapa?

Oficjalne mapy to te dostępne w podstawowej wersji gry.

Tworzenie własnej mapy

• Nowicjusz to kanał dla zupełnie nowych graczy, którzy chcą zapoznać się z podstawami gry.
  • Bitwa przenosi cię bezpośrednio do trybu strzelaniny. Przeznaczona jest dla tych, którzy wolą być żołnierzami.
  • Edycja mapy przenosi cię prosto do Trybu budowania. Dla urodzonych architektów.
  • Walka klanów jest przeznaczona jest tylko do starć pomiędzy klanami.

Kliknij dwukrotnie kanał, do którego chcesz dołączyć, lub naciśnij przycisk ?Graj" w lewym górnym rogu. Wszystkie istniejące kanały wyświetlane są w zakładkach. Mają one umożliwić ci łatwy przegląd kanałów. Nie martw się, podjęta tutaj decyzja nie jest ostateczna. Zawsze możesz zmienić kanał w grze.

Masz tutaj możliwość budowy nowej mapy, lub gry przeciwko innym graczom w rozmaitych trybach strzelaniny. Naciśnij przycisk ?Stwórz?. Jeśli będziesz znajdować się na kanale edycji mapy, otworzy się interfejs tworzenia mapy, a jeśli będziesz się znajdować na kanale bitwy, otworzy się okno wyboru trybu rozgrywki.

W tym polu przyda się ten tutorial :

http://www.mpcforum.pl/topic/571430-poradniktryby-gry/

Budowania już chyba nie będę tlumaczył , ponieważ odbywa się to podobnie do Minecrafta .

Gdy już wszystkie klocuszki mamy tam gdzie chcieliśmy , czyli ogólnie wszystko jest OK i chcemy zacząc prawdziwą

zabawę musimy zarejestrowac mapę . Tylko jak ?

Upublicznij mapę, klikając ?Zarejestruj?. Niech bitwa się rozpocznie!

Ważne Informacje :

Tutorial napisałem sam , trochę podpatrzyłem inne tutki lecz starałem się napisac go sam.

Mam nadzieję , że Wam się przyda .

Gdyby było to możliwe , proszę o podpięcie tematu .

Czekam na oceny .

Pomogłem ? Kliknij "Lubię To". Dla Ciebie to tylko jedno kliknięcie , a dla mnie zastrzyk kreatywności i chęci .

Opublikowano

przeczytałem że rejestracja mapy wiąże się z opłatami. Jakimi?

i181269_tress.png

:|: by Me :|:

Sygnaturki i

zamówienie

;)

[PW]

Opublikowano

przeczytałem że rejestracja mapy wiąże się z opłatami. Jakimi?

żadnymi, gdy zbudujesz mape klikasz stwórz gre czy coś i wybierasz ją, a potem czekasz już na ludzi.

hqdefault.jpg?feature=og

Opublikowano

ale kiedy chcemy aby była ona oficjalna to czy płacimy za udostępnianie jej przez administrację gry?

i181269_tress.png

:|: by Me :|:

Sygnaturki i

zamówienie

;)

[PW]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...