Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Lagowanie, klatkowanie, ścinanie się gry Battlefield 3

MaxiorQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na samym początku przedstawię Wam mój problem: kupiłem Battlefield3, przeszedłem kampanię na poziomie detali Wysokie. Żadnych zacinek, klatkowania, lagowania nie było. Po kampanii zacząłem grę w multiplayer. I tutaj zaczynają się problemy, gra mi klatkuje, laguje w ciasnych, gęsto zabudowanych miejscach (Metro,Półwysep Sharqi). Natomiast na otwartych przestrzeniach (Caspian Border,Wyspa Chark) tych lagów prawie nie odczuwam. Tu jest moje pytanie, dlaczego tak się dzieje ? Parametry mojego komputera:

Windows Vista

Procesor Intel Core i7 2.67Ghz

Ram: 6GB

Karta graficzna: ATI Radeon HD 4800 1GB

Używam też programu Game Booster 3 ale nie widzę żadnej różnicy po włączeniu go. Jeśli czegoś nie podałem piszcie. Pozdrawiam i proszę Was o pomoc.

Dodam że gram na ustawieniach najniższych. I że mam internet 6MB więc to chyba nie problem.

Opublikowano

W wyszukiwaniu serwerów zaznacz opcję no-pb, zobacz czy będzie różnica. Jeżeli tak to wejdź do folderu z grą i uruchom plik pbcvc, wybierz re-install i go wykonaj.

Zaktualizuj sterowniki, wyłącz wszystkie zbędne programy jak gg, skype etc.

+ Pamiętaj o prefixach

Opublikowano

W wyszukiwaniu serwerów zaznacz opcję no-pb, zobacz czy będzie różnica. Jeżeli tak to wejdź do folderu z grą i uruchom plik pbcvc, wybierz re-install i go wykonaj.

Zaktualizuj sterowniki, wyłącz wszystkie zbędne programy jak gg, skype etc.

+ Pamiętaj o prefixach

Raczej wolę nie wchodzić na serwery z nopb ponieważ, nie lubię grać z cziterami ;)

Spróbuję zmienić rozdziałkę i zobaczymy.

Edit: Zmieniłem rozdziałkę na 1600x1200 bo na tej co mówisz nie da się grać jak dla mnie ;d mam monitor 24 cale i nie ogarniam. Różnica jest widoczna ale nie wielka. Dzięki. Googlus mówiłeś coś o prefixach, co to jest ?

Opublikowano

To od razu wejdź do folderu i wykonaj rs.

Googlus mówiłeś coś o prefixach, co to jest ?

http://www.mpcforum.pl/topic/560267-regulamin-lokalny-subforum-battlefield-3/

Opublikowano

To od razu wejdź do folderu i wykonaj rs.

http://www.mpcforum.pl/topic/560267-regulamin-lokalny-subforum-battlefield-3/

Aaa chodzi Ci o forum, myślałem że o grę :) Sorki już się więcej nie powtórzy. 'rs' masz na myśli reinstall tak ?

Opublikowano

No dobrze, zrobię jak mówisz. Naprawdę dzięki za pomoc nie zawiodłem się na tym forum jak na niektórych innych gdzie czekam już drugi tydzień na jakikolwiek odzew ;) Zrobię to wszystko i dam znać czy pomogło. Pozdrawiam

Opublikowano

Raczej wolę nie wchodzić na serwery z nopb ponieważ, nie lubię grać z cziterami ;)

Spróbuję zmienić rozdziałkę i zobaczymy.

Edit: Zmieniłem rozdziałkę na 1600x1200 bo na tej co mówisz nie da się grać jak dla mnie ;d mam monitor 24 cale i nie ogarniam. Różnica jest widoczna ale nie wielka. Dzięki. Googlus mówiłeś coś o prefixach, co to jest ?

Ta karta, którą ty masz nie nadaje się do FHD w BF3. Maxymalnie 720p czyli 1280x720.

Opublikowano

Ta karta, którą ty masz nie nadaje się do FHD w BF3. Maxymalnie 720p czyli 1280x720.

Może i masz rację, ale nie mogę grać na takiej rozdziałce bo po prostu nie potrafię. 24 cale monitor to na prawdę wygląda jak CS ;d

EDIT: Dobra dzięki wszystkim za pomoc, zmiana rodziałki pomogła najbardziej. Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...