Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Buty na gwarancje.

Kejsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem buty 7 miesięcy temu i pękły mi na zgięciu, Chce je oddać na gwarancje, z tego co słyszałem potrzebny jest tylko paragon jako gwarancja o ile się nie mylę? Może już ktoś oddawał buty na gwarancje i opisze mi cały proces jak długo to trwa itp

A no i oczywiście trzeba wkręcać kity że były użytkowane zgodnie z instrukcją :>

I czy wogule mam sens tam iść, czy nie uznają mi tego jak ze z mojej winy? :(

Opublikowano

Buty na gwaracje? Pierwsze slysze. Uzywanie z instrukcja, Jak inaczej mozna buty uzywac niz nosic na nogach? Moim zdaniem powinni je tobie normalnie zmienic.

61093c6efb.png

Opublikowano

Sa takie sklepy ktore maja gwarancje na buty ale to tez zalezy w jakim miejscu dany but jest rozjebany. Mozesz oczywiscie sprobowac najwyzej wyjdziesz na idiote.

Opublikowano

Oczywiście musisz mieć paragon ew. fakturę jak brałeś -_-.

Idziesz/wysyłasz , gadasz że były normalnie użytkowane a nie takie jak granie w piłkę itp, i naprawiają. Jeśli się nie da to dają nową parę butów.

Polecam kupować buty w Cropp'ie, tam nawet gdy Ci nitka będzie wystawała to idą na gwarancje ;]

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano

Up po co mam wysyłać jak oni to robią za mnie? Wystarczy że tylko je zaniosę :)

Z tego co mi się przypomniało to na prawy but wlazła mi jakaś lafirynda i chyba wtedy się to rozcieło. Ale jak nie dam rady na to na zgięciu z lewego też skóra odchodzi.

Możecie mi polecić jakieś fajne białe buty na balety? xD Takie poniżej kostki mają być :>

Opublikowano

Mam czas niech sobie je nawet wąchają przez 2 tygodnie, byle mi gwarancje uznali :)

Ponawiam prośbę:

Możecie mi polecić jakieś fajne białe buty na balety?

xD

Takie poniżej kostki mają być :>

Opublikowano

Do 200zł

M@niek dzięki jeszcze gdzieś wyczytałem że ytzeba w ciągu 3 miesięcy od wystąpienia uszkodzenia oddać na gwarancje. No nic przejadę się w sobotę do sklepu to odrazu kupię sobie nowe a tamte oddam na gwarancję.

Opublikowano

Generalnie na każdy nowy, zakupiony w klepie produkt obowiązuje rękojmia 24 miesiące, pod warunkiem posiadania dowodu zakupu (czyt. paragon/faktura)

Zależy jaki to sklep lub marka butów. Np. w Deichmanie wymieniają wszystkie buty, nawet jak przyniesiesz same podeszwy :D Jeśli to Nike, Adidas, Etnies czy coś z tej półki to również nie powinieneś mieć większych problemów. Jeśli to jakiś zwykły, mniejszy sklep to mogą doszukiwać się wielu powodów żeby butów nie wymienić. Wszystko zależy od polityki sklepu na jaki trafisz, niestety. Wielu dochodzi do wniosku, że człowiek buty mieć musi i nie będzie mu się chciało walczyć o zareklamowanie jakichś butów przez pare miesięcy i celowo odraczają do maksimum sprawę. A buty tak czy tak mieć musisz, więc liczą, że olejesz sprawę i kupisz nowe.

Reklamacja może trwać kilka tygodni. Idź po prostu do sklepu i powiedz, że normalnie użytkowałeś buty, chodząc w nich po prostu codziennie i pękły nie z twojej winy. Nie ma 100% pewności, ale może się udać, więc warto spróbować.

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

W Croppie, miałem taki przypadek że po prostu podeszwa buta odkleiła się od reszty, i mogłem wybrać sobie do 200 zł nowe buty od nich. ( kupiłem za 165 ) .

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...