Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Jak wysłać maial z tego polecenia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

_INetSmtpMail

Nie działa

wszystko jest ok tylko ,nie wysyła mi niby nie potrzeba programów pocztowych , a nie wiem w którym miejscu zadeklarować zmienną z hasłem od skrzynki?

Opublikowano

ta funckja nie potrzebuje żadnego hasła do skrzynki.

np

#include <INet.au3>
_INetSmtpMail ( "192.168.1.1" (przykładowo), "Moje imie tu jest,[email protected]","[email protected]", "Głupi temat","Tutaj napisz treść dla tego noobka" & @crlf & "pzdr" )

Opublikowano

wszystkie stare polecenia czy udf związane z wysyłaniem maili aktualnie sa nieaktywne albo bardzo rzadko zdarza się trafić na serwer co wyśle, nastąpiła zmiana w większości serwisów portów no i większość szyfruje od razu w SSL albo żąda autoryzacji dla potwierdzenia wysłania

niektóre routery czy sieci mają własne serwery pocztowe, można też skonfigurować sobie własny na kompie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

tak jak robem pisał, ta funkcja pewnie tylko edytuje nagłówek, lecz musi być serwer z którego trzeba wysłać

http://screenshooter.net/2977083/kmnwlgp

jak widzisz, na pierwszy rzut oka e-mail został wysłany od [email protected] gdzie niema takiej strony a co dopiero serwera, lecz tak naprawde został wysłany z [email protected] edytując nagłówek.

Więc funkcja sopelka identycznie się zachowuje jak w php mail(), a to że nie masz serwera dlatego nie trybi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...