Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obsługa wibracji w padzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jaki sposób można programować wibracje w padzie?

Szukam pomocy, bo mam problem z utworzeniem takiej aplikacji...

Opublikowano

znam tylko C++

biblioteka jest obojętnie jaka...

najważniejsze żeby było najprościej

ten programik będzie wstrzykiwany jako dodatkowa biblioteka do gry

Opublikowano

no to powiedz jakie api udostępnia gra dla obsługi tego pada...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

gra nie obsługuje pada

na tym cały cyrk polega, że chcę sobie zrobić pseudo wibrator, który będzie zintegrowany z grą

Opublikowano

WTF??

Po co?

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Weteran
Opublikowano

Niektóre biblioteki 2d obsługują pada, np sfml i może allegro(nie jestem pewien), ale o wibracjach tam nic nie ma.

Jedynie co mi przychodzi na myśl to dinput z directx, jest tam dość sporo tego do obsługi urządzeń input, w tym pada również, ale niestety na directx się nie znam więc ci nie pomogę, zostają ci tylko google.

Opublikowano

no nie wiem jak już zająłeś się tematyką forcefeedback'a to może ogarnij sprawę XInput( chociaż tutaj musi kontroler być bazowany na kontrolerach xbox360, jest jeszcze alternatywa - DirectInput - ale on a nie obsługuje wibracji). Podaj tytuł gry, może komuś uda się rozwiązać tą sprawę.

• Usługi webmasterskie (front & back)
  • Administracja systemami baz danych (SQL & noSQL)
  • Administracja serwerami Unix/BSD
  • Administracja & konfiguracja CMS (Wordpress itp)
  • Administracja & konfiguracja silników for (IPBoard / MyBB itp)

< Klik >

Opublikowano

Bawie się tym programem...

Niemogę rozkminić kilka rzeczy

Czemu x,y ustawia się dopiero po najechaniu na okiekno myszką? (tak w ogóle, to x,y będą się zmieniały cały czas, wramach testu jest narazie stały[Mam taki plan, żeby x,y trafiało do programu z socketa... poprzez dllkę która bedzie podpięta do gry jako serwer])

Jak to naprawić?

Jeszcze jest problem z focusem, bo jak np zwinę program, albo otworzę co innego, wibracje ustają. Gdy włącze z powrotem okno programu, to pad zaczyna znów wibrować...

Jak to naprawić?

http://www.2shared.com/file/6qJyZsSS/test.html vs2008

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...