Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mordekaiser vs Rammus

Keniger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Rammus vs. Mordekaiser

Zależy mi na: Obrona, odbijanie dmg, last hitowanie, obszarowe obrażenia i pro staty.

Dodatkowe informacje: Grałem dzisiaj Rammusem bo jest darmowy i miałem staty 26/2/0, wcześniej także "Mordą" lecz nie za bardzo mi szło z tego względu iż po raz pierwszy miałem styczność z tankiem. Teraz oglądając filmiki widzę że mordekaiser jest też bardzo dobrą postacią ale mam jednak dylemat :(

OndteAw.png
Opublikowano

To wszystko co napisałeś idealnie pasuje do Mordekaisera. Jest to kozacki ap dmger z elementami tanka :) a jego pasywka robi z niego niezły czołg :D

Rammus to typowy tank, raczej nie nastawiony na dmg i pickowany do jungli. Obszarowy dmg to tylko ulti, a Morde wszystkie skille oprócz ulti mają obszarowy dmg :) ponadto Mordekaiser w teamie może nieźle przeważyć szalę zwycięstwa, zresztą Rammus też, ale i tak wybrałbym Morde:)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Jeżeli chcesz 8 miliomów armora i stankować grę - Rammus.

Ale większy fun jest przy Morde. AD składasz na Combo, a resztę dobijasz duszą. Bardzo dobry solo top, choć z początku możesz lamić tą postacią jak napisałeś. Morde nie potrzebuje w hoy dużo AP, żeby miazge robić. Btw. polecam ten build chociaż w jakimś stopniu dobry na początek:

http://www.mpcforum.pl/topic/580922-tut-mordekaiser-czyli-jak-siac-mordor/

he?

Opublikowano

Z początku lamiłem z tego względu iż miałem mało hp i za każdego skilla mi je odbierało....

Ale teraz widze że bardzo trudno go zabić + jest pro :D

Dzięki za pomoc, do zamknięcia.

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...