Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dziwny dziwny bardzo dziwny problem ; P

Krzychu39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cóż chodzi o to, że po dokupieniu ramu (obecnie 1,5gb) gra mi się zacina i muszę resetować Maszynę. Tylko w WoT mi się tak dzieje w żadnej innej grze/programie tak się nie dzieje dodam, że przed dokupieniem ramu wszystko było cacy (przed dokupieniem 768mb bodajże ) Jakieś pomysly ? .

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Wiesz powiem ci pierwsza kość samsung a druga nie wiem : P

@edit

ale mówie tylko na WoT mi się tak dzieje bo w np Cs'ie tak się nie dzieje mogę grać normalnie : P

a to jest troche wkurzające bo jak się zatnie podczas walki czy ładowania to jest problem potem ; P

Opublikowano

Podaj specyfikacje PC ( DOKŁADNE nazwy nie żadne "nie wiem" ) nie jesteśmy jasnowidzami. Wyskakują ci kody błędu? Spróbuj "obudzić" pc, może wtedy się dowiemy co się stało.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

:D nic nie wyskakuje poprostu zawiecha i po jakis 5min. blue skin: P

parametry pc ;p :

1. System operacyjny: Windows XP / Vista / 7// mam XP

2. Procesor (CPU): 2.2 GHz// Intel? Celeron? CPU 2.40GHz ~2390MHz

3. Pamięć RAM: 1.5 GB (Windows XP): 1,5gb

4. Karta graficzna: GeForce 6800GT/ATI X800 z 256 MB RAM // Mam radeon x1650 series 256mb

5. karta dzwiekowa: zgodna z directX9 // Jest:)

6. wolne miejsce na dysku 3,5gb// Wolne cos okolo 60/70gb

Opublikowano

Jak narazie nie ma żadnych podpowiedzi zainstaluj ponownie od nowa w innym folderze, może to być problem z gry,lub karta lub procek ci nie wyrabia.

sig2@500736700-XerekPL@eu@2@0@11110011000100@1111011000101@01101@pl@0.png

Opublikowano

Powiedz dokładnie jakie masz wsadzone kości - zakładam, że masz 512 i 1024 MB. Możliwe, że nie są włożone do tego samego kanału i NB korzysta tylko z pierwszego (512).

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Miałem to samo pewnie kupiłeś kości o różnych MHz . Ogólnie niema to znaczenia ale są wyjątki i właśnie wot może byc jednym z nich ja miałem tak w metinie (straszne lagi) a inne gry chodziły ok zmieniłem ram na te same MHz i jest po problemie. Oczywiście na 100% pewności w Twoim przypadku niemam ale sprawdz sobie na kościach są opisane na jakich MHz pracują (muszą by takie same) A jak nie to to zobacz czy masz pomięc wirtualną na max bo to tez często jest przyczyną. Napisz czy pomogło.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@3UP:

Robiłem reintal :P nic, z prockiem możliwe

@2UP

Ta wsadzone 512 i 1024. Do jakiego kanału są wsadzone nie wiem nie wiem, bo to nie ja wsadzałem tylko brat

@UP

Kości tej samej czestotliwosci (obie 333Mhz),a max pamięc hmm jeszcze mógł bym dokupić ramu :)

Opublikowano

Pamięc wirtualna to nie ram panel sterowania/system/zaawansowane/wydajnośc/ustawienia/zaawansowane/pamięc wirtualna/zmień/i daj ile umisz

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Kości tej samej czestotliwosci (obie 333Mhz),a max pamięc hmm jeszcze mógł bym dokupić ramu :)

Najlepiej nie wsadzać już lub nie inwestować w tego kompa tylko zainwestować w lepszą maszynę do grania np procesor 2 rdzeniowy lub więcej 4 giga ramu może być 3 i karta graficzna 1gb.Problem z głowy na jakieś 2-4 lata póki nie wyjda nowe gry podobne do wota.

Ps Firma która stworzyła WoTa już pracuje nad samolotami i wymagania pewnie będa jeszcze większe

cristiano_ronaldo_by_hector_elrojo-d62sr

Opublikowano
:D wiem, właśnie zbieram na jakiegoś nowego pc, ale jeszcze trochę pozbieram więc narazie się musze z tym mułem męczyć a co do samolotów wymagania sa większe bo już widzałem : D

Opublikowano

Do wota to procesor nie ważne ile ma rdzeni, ponieważ wot obsługuje tylko jeden, ale ogólnie to im więcej rdzeni tym lepiej, gdyż prawie wszystkie gry, które teraz wychodzą obsługują więcej niż jeden procesor.

Co do tematu to porównanie do CS'a akurat nie jest dobrym przykładem, ponieważ CS to na kalkulatorze nawet pójdzie, a wot ma już większe wymagania. Obniż wymagania w wocie, albo możesz poszukać na forum tematów z usuwaniem drzew itp. Było już trochę takich tematów.

Opublikowano

@UP

wiem, że cs ma małe wymagania : D

ale tak WoT'a mam już na maxa:P na low

paczki 12% drzewa dymy effecty :P

Opublikowano

Jest 5 opcji:

- Albo pamięci mają rózną czestotlwość Mhz

- Są z różnych firm

- Kości moga być uszkodzone

- Mogą sie też przegrzewać.

- Złe napięcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...