Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Akali vs Corki

oxygen19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm Corki to nawet ciekawy AD Carry, Akali to AP Carry, ale nastawiona na duży burst ;)

Grałem trochę Akali. Z początku ciekawa, lecz po 2 tygodniach grania się znudziła. Mimo to gra jest ciekawa, duży burst, niezły escape, lecz podatna na wykrywaczy invisibli :( ktoś z przeciwnego oracle i masz pograne.

Corki to lasthit all day every day, ale jak już przyfarmisz to robi niezły dimejcz + tru dimejcz :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ja tam bym grał Corkiego. Zarypisty Damage + Ciekawe skille.

Akali natomiast jest banowana, a jeżeli nie to Oracle / Lee Sin i Cie nie ma. Akali była fajna ok. pół roku temu jak jeszcze robiła ten porządny damage.

he?

Opublikowano

@up kto nie docenia ...

Przed corasem i akali nie uciekniesz i tutaj mają plus, plusem jest też system ucieczki.

Corki przyjemna postać nie wymaga dużego ogarnięcia.

Akali, postać bardzo łatwa po 2 lvl są już fragi, nie czytaj tego co czytali tam do góry, bo to kłamstwo. Akali ma dobrego dmg na początku gry. Nie wierzysz? Nie musisz, spotkasz mnie to się przekonasz.

Pozdrawiam

Opublikowano

@Up

Kolego po 1 akali bez ulti jest DNO a nie zabija (chyba ze mówimy o poczatkujących z 3 lvl przywoływaczy to może wtedy pozabijasz )

Po 2 jeśli corki nie wymaga ogarnięcia jako ad carry to ja nie wiem co ty robisz w tym dziale.

Polecam ci kupić corkiego gdyż możesz grac jako ad carry jak i postac ap (corki poczatkowo jest trudniejszy do ogarniecia jako ad carry ale praktyka czyni mistrza)

Pozdro ;D

Nie ma emocji - jest spokój.

Nie ma ignorancji - jest wiedza.

Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.

Nie ma chaosu - jest harmonia.

Nie ma śmierci - jest Moc.

Opublikowano

Corki jest baaardzo ciekawy ma spoko system uciekania akali też chmurka 8sek powrót 7sek i zanim chmurka spadnie jesteś na respie ;) Mam 2 postacie ale bardziej chwalę sobie Akali chociaż Corki też robi niezłe zamieszanie :P

Uwaga Spoiler Tylko +18 !!!

Zboczuch ^^

Opublikowano

Ja polecam akali fajne ulti zarąbiste do zabieranie fragów gdy robimy ją pod ap ma duży damage ja polecam akali

SnVyYVBMX19fZXVuZV9fXzE1OF9fX05VTExfX184X19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX18xMF9fX25vbmVfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...