Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Forum

lyszka26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam all moim zdaniem takie nie które tematy powinny być kasowane do kosza zamykane i kasowane ... Nie które tematy czytam to są albo z 5miesięcy albo z 3 miesięcy ani nie zamknięte ani nic .... Powinno Mpcforum zrobić jakiegoś moda od głównego forum żeby kasował takie tematy ... Bo się robi syf na forum

Opublikowano

Masło maślane, napisałeś/aś tak że trudno jest zrozumień tok pisania. Jeżeli widzisz taki temat to wystarczy nadusisz w taki magiczny guzik "Zgłoś".

Opublikowano

Jeżeli temat jest sprzed 3-5 miesięcy, a nie są tutorialami, lecz prowadzi się w nich dyskusja, to czemu miały by być zamknięte ?

Jeżeli twierdzisz, że jakiś temat powinien być zamknięty- Kliknij magiczny guziczek iqsd.png

Zresztą na forum nie chodzi o to, aby zamknąć wszystkie tematy...

Opublikowano

Koleżanka dobrze myśli, Gamus gdyby tak każdy miał zgłaszać wiesz mi że byś nie dał rady. Od tego zostaliście wybrani abyście pilnowali porządku zapobiegali wszelkim bez sensu postom a dobrze wiesz że zaniedbujecie wszystko. Przykładowo dział Metin2 jest jednym wielkim śmietnkiem powtarzających się tematów szczególnie w poradnikach. Wasza praca nie jest wystarczająca co nas to nie pokoi o aby znaleźć temat z dobrą godzine jak nie więcej posiedzieć taki panuję nie ład.

Opublikowano

Koleżanka dobrze myśli, Gamus gdyby tak każdy miał zgłaszać wiesz mi że byś nie dał rady. Od tego zostaliście wybrani abyście pilnowali porządku zapobiegali wszelkim bez sensu postom a dobrze wiesz że zaniedbujecie wszystko. Przykładowo dział Metin2 jest jednym wielkim śmietnkiem powtarzających się tematów szczególnie w poradnikach. Wasza praca nie jest wystarczająca co nas to nie pokoi o aby znaleźć temat z dobrą godzine jak nie więcej posiedzieć taki panuję nie ład.

Zostaw to nam ocenianie czy dobrze się sprawują czy też nie.

Żenujące jest to co szczerze mówisz, skoro jest syf, to się raportuje, a nie się użalać nad tym.

Co do tej propozycji, można prosić o jaśniejsze przedstawienie tego, bo troszkę nie mogę zrozumieć sensu owych zdań :P.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Chodzi mi o to że są na forum nie które tematy nie potrzebne czyli np ktoś napisał posta nikt w niego nie odpowiedział albo odpowiedział i jest ten temat 3 lub więcej tygodni albo miesięcy nie zamknięty albo nie w koszu ...

xamizo Co do ciebie to się nie zgodzę bo jeśli temat był np z 3 miesięcy albo z 3 tygodni i będziesz miał ten sam problem i napisze w nim to dostaniesz warna taka jest prawda ... Albo moderator ci napiszę po co tworzyć tyle tematów jak już taki był ...

Bez sensu takie coś .... Bo np tworze temat np: Coś mi się stało z kompem i w tym temacie piszę ( nie wiem co jest ale komp mi się nie chce odpalać ) i ktoś np odpisał co i jak mam zrobić i robię jak zrobiłem to proszę o temat do zamknięcia albo zostawiam dalej ... Taka jest prawda ... Nie jeden mi tu przyzna racie ...

Wiem może się tu wymądrzam ale taka prawda jest ... I proszę mi nie pisać jak ci się forum nie podoba to droga wolna czy coś innego . Bo tego nie zrobie

:) ale tak jak by było jak napisałem żeby był jakiś główny moderator całego forum to by było lepiej na forum i szybko by się czegoś szukało ...

Opublikowano

W niektórych działach jest zakaz zamykania tematów odkopanych lub w których trwa dyskusja , nawet jeżeli ona nie trwa od roku to wtedy i tak temat jest otwarty

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Tak ale samo wiecie że wtedy się więcej czasu szuka czegoś bo wyskakuje pełno tematów zrobionych ...a tak to każdemu by było fajne szukanie i ułatwienie dla moderatorów forum ....

Opublikowano

Tematy są z tego względu nie zamykane i nie przenoszone do kosza, by osoba, która szuka odpowiedzi na dane pytanie, mogła szybko znaleźć temat i w razie czego dodać coś od siebie , bez potrzeby zakładania kolejnego o takiej samej treści.

Od dawien dawna tematy nie są zamykane, czy też przenoszone do kosza i jest to postanowienie wykreowane przez "górę", a nie dowód na opierdzielanie się modów, czy też GM.

Opublikowano
ale tak jak by było jak napisałem żeby był jakiś główny moderator całego forum

to by było lepiej na forum i szybko by się

czegoś szukało ...

Przeciez Global Moderator to własnie moderator całego forum -.-

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Przeciez Global Moderator to własnie moderator całego forum -.-

A widzisz zeby on sie tutaj odpowiadał kazdy z was ma przydzielone forum i jeden drugiemu nie moze zamykac tematów itp

Opublikowano

A widzisz zeby on sie tutaj odpowiadał kazdy z was ma przydzielone forum i jeden drugiemu nie moze zamykac tematów itp

A no odpowiedział.

http://www.mpcforum.pl/topic/592775-forum/page__view__findpost__p__4259805

Nie za bardzo rozumiem sens tego całego tematu. Pisz wyraźniej, czego chcesz?

Opublikowano

Proszę bardzo, na życzenie jest i global moderator.

Rozumiem, że masz na myśli to, że jedne tematy które nie powinny trafić do kosza - są wyrzucane, a inne niewartościowe cały czas wiszą w dziale. Już ci wszystko tłumaczę.

My GM'owie pomimo tego czerwonego nicku, jesteśmy tylko ludźmi. Nie zawsze wyłapujemy wszystkie tematy łamiące regulamin, nie da się przecież sprawdzać codziennie wszystkich działów. Bywa też, że dział nie ma moderatora. I wtedy właśnie przychodzą nam z pomocą userzy, którzy raportują nam tematy, które ich zdaniem łamią regulamin w taki czy inny sposób. Wtedy możemy działać i robimy to.

Natomiast w sytuacji kiedy widzisz w koszu wartościowy temat - to jest 95% szans, że w tym temacie został w jakikolwiek sposób złamany regulamin. A to nasz główny wyznacznik pracy, więc się po prostu do niego stosujemy. Zdarzy się jednak, że ktoś wywali temat niesłusznie - każdy ma prawo się pomylić, jednak są to sytuacje sporadyczne. Jeśli masz wątpliwości widząc jakiś temat:

1. Przycisk zgłoś

2. Wiadomość na pw do mnie lub któregoś z chłopaków

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Na przykładzie działu Poradniki w Metin2 jest tam mnóstwo poradników tych samych z mojej strony były one zgłaszane ale Moderatorzy Forum mają to gdzieś i nie reagują.

Opublikowano

Na przykładzie działu Poradniki w Metin2 jest tam mnóstwo poradników tych samych z mojej strony były one zgłaszane ale Moderatorzy Forum mają to gdzieś i nie reagują.

Skończ już z tym Metinem. Rozumiem, że odrzucili twoje podanie, później skarge i masz żal, ale trzeba się z tym pogodzić i żyć dalej.

Wracając do tematu to tak naprawdę nic z tego nie zrozumiałem, staraj się pisać powoli i patrz na znaki interpunkcyjne, bo aż mnie oczy od tego bolą. Treść twoich wypowiedzi wygląda tak - Ala ma kota, koloru żółtego z czarnymi plamkami, ale z białym ogonem. Jakie to zwierzę? Podział na MPC wygląda tak:

- Użytkownik: najważniejsza osoba na forum.

- Moderator + Kid: osoby odpowiadające za dany dział.

- Global Moderator: osoba odpowiedzialna za całe forum (( tego szukasz )).

- Administrator: osoba podejmująca najważniejsze decyzje.

(( Sorr,y, że nie wymieniłem wszystkich, ale w tym temacie nie widzę takiej potrzeby ))

Jeżeli widzisz, że temat ma rok w pierwszej kolejności klikasz w '' Zgłoś '', widzisz, że temat jest nadal otwarty lecisz do Moderator/Kid'a działu, jeżeli to nic nie dało, zgłaszasz sprawę wyżej, czyli Global Moderator + piszesz skarge na Moderatoa/Kid'a, który nie zareagował na twoją wiadomość. Global Moderatorzy nie są wstanie wyłapać tyle co Moderator działu, bo my jako moderatorzy mamy 5 raportów i znamy swoje działy, a oni mają 200 raportów + spam i są ludźmi jak my wszyscy tylko nie wszyscy potrafią docenić prace innych i myślą, że są lepsi. Moja rada na przyszłość zamiast pisać temat, który tak naprawdę niczego nie zmieni skorzystaj z opcji udostępnionych użytkownikom (( czyt. Zgłoś, PW )), a nie będzie już więcej takich problemów, tematów. Staraj się pisać wolniej a dokładniej i dobieraj słowa tak abyśmy mogli to zrozumieć.

Wiem, że napisałem to co wszyscy, ale moje jest bardziej rozwinięte :).

Opublikowano

Ja nie elce na rangę jak ty, moderowanie waszego śmietnika jest bez sensu już, sami zrobiliście śmietnik więc go naprawcie, to że masz max 15 lat i nie rozumiesz polskiego języka to twój problem nie mój więc wniosek popracuj nad sobą.

Sami zrobiliście jeden wielki burdel z tego forum wiec teraz go na prawcie a nie oczekujecie ze uzytkownicy zrobią to za was, wy jesteście od tego aby posprzątać wszelki spam i tematy rozwiązane itd

Opublikowano

Ja nie elce na rangę jak ty, moderowanie waszego śmietnika jest bez sensu już, sami zrobiliście śmietnik więc go naprawcie, to że masz max 15 lat i nie rozumiesz polskiego języka to twój problem nie mój więc wniosek popracuj nad sobą.

Sami zrobiliście jeden wielki burdel z tego forum wiec teraz go na prawcie a nie oczekujecie ze uzytkownicy zrobią to za was, wy jesteście od tego aby posprzątać wszelki spam i tematy rozwiązane itd

Powiem Ci coś. Jeżeli będziesz ciągle krytykować kogoś poprzez wiek to daleko nie zajdziesz, nie tylko na forum.

Nie jesteś dużo ode mnie starsza, jeżeli Twoje dane w profilu są autentyczne, to różni nas jeden rok, a mimo to, aż żal mnie ściska, jak widzę, że kobieta, dojrzała kobieta, zachowuje się w ten sposób. Z tymi osobami pracuje już kilka miesięcy i wierz mi, że chciałabym, by niektórzy moi rówieśnicy, zwłaszcza panowie, zachowywali się tak dojrzale i tak podchodzili do swoich obowiązków.

Co do czytania ze zrozumieniem oraz "rozumieniem języka polskiego", to istnieje jeszcze coś takiego, jak interpunkcja, o której nie wiesz... Zapoznaj się z postem, który został napisany wyżej przez Mańka.

My nie jesteśmy robotami, czy też botami. W jednym dziale potrafi być do 3tys tematów, więc ludzką rzeczą jest, że czasami coś przeoczymy.

My wszyscy tworzymy to forum, dlatego w intencji każdego z nas, moderatora, GM, czy nawet zwykłego usera, leży dbanie o nasze miejsce dyskusji.

Jeżeli każdy user będzie postępować według wytycznych Mańka, my będziemy mieć łatwiejsze życie, szybciej zareagujemy i ułatwimy wam dyskusje, tym samym wy będziecie mieć ładne i przejrzyste forum.

Opublikowano

tak każdy z nas ma rodzinę itp ja to rozumie ale nie które tematy nie powinny być ... Ja nie mam pretensji Do was czy jakiś ale ja tylko mówię jak jest ..

Są różne tematy co są nie potrzebne na tym forum ... Nie robię tego nazłość komuś czy nie wiem co ... Piszę jak jest ...

Każdy moderator forum pisał że chce zostać moderatorem forum to moim zdaniem powinien wiedzieć co do nie go należy itp a nie ...

Albo zróbcie tak że jest otwarty jakiś temat np: Mam komputer zepsuty co mam zrobić i ktoś odpowiedział w tym temacie jeden raz i ten temat jest nie zamknięty przez np 3tygodnie czy mniej lub więcej to np mam taki sam problem napiszę w tym temacie to napisze któryś moderator Warn 5% to bez sensu za was dostaje się warna bo człowiek nie robił 2 podobnych tematów tylko napisał posta w tym samym temacie ... taka jest prawda ..

Moja propozycja

Mianowicie proponuje nie dawać warn za np napisanie w temacie co ma 3tygodnie albo więcej nie ważne jaki to dział czy metin czy inne

Opublikowano
Mianowicie proponuje nie dawać warn za np napisanie w temacie co ma 3tygodnie albo więcej nie ważne jaki to dział czy metin czy inne

Jeżeli post napisany w tym temacie kontynuuje dyskusje lub jest w formie pytania (które jeszcze nie padło) wtedy nie jest nagradzany za odkop.

Opublikowano

Siedzę bo chce ale przychodzą nowi użytkownicy i co ... Dla mnie to to może by taki syf jaki jest ... mi to lotto ... Tylko każdy nowy użytkownik pójdzie z tego forum szybciej niż przyszedł czy zajrzał .. Taka jest prawda ... I nie jeden mi to przyzna ...

Nie wiem po co są tutaj moderatorzy forum ....

Co do twojej wypowiedzi się nie zgadzam bo już nie raz temat widziałem jak nie jedna osoba dostała warna za odkopanie i nie mówcie że za takie coś się nie dostaje ....

Ja nie mówię po złości czy nie wiem co ja mówię jak jest .... Ale widzę że nie potrzebne temat robiłem ... Zamknijcie ten temat bo szkoda z wami pisać myślicie że każdy z was jest moderatorem to all wam wolno ...

tylko postawcie się w sytuacji tych co szukają

Żegnam do widzenia ... proszę o zamknięcie tematu ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...