Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie dotyczące tworzenia własnych plików serwera.

Czy istnieje jakiś limit na wielkość nowych map? Jak tak to jaki limit. Zmieściłby by się wszystkie mapy z PL'a, jako jedna, w tym limicie ?

Czy istnieje jakiś poradnik dot. tworzenia map?

Czy jest możliwość stworzenia własnej mapy programem ? Jakimkolwiek, za link do pobrania dam dwa like .

Czy jest możliwość stworzenia ruchomych obiektów ? Ale to nie wszystko.. Czy jest możliwość zrobienia tak, aby gracz za pomocą klawiszy WSAD mógł "sterować" ruchomym obiektem.

Czy jest możliwość, aby gracz, który steruje tymże ruchomym obiektem, mógł stać na nim, i poruszać się razem z nim?

Coś jak statek. Stoisz na statku, sterujesz nim WSAD.

To na razie wszystkie pytanie. Za każdą sensowną odpowiedź dam like.

Opublikowano

Cześć, mam pytanie dotyczące tworzenia własnych plików serwera.

Czy istnieje jakiś poradnik dot. tworzenia map?

Czy jest możliwość stworzenia własnej mapy programem ? Jakimkolwiek, za link do pobrania dam dwa like .

http://www.mpcforum.pl/topic/525308-dlmetin2-edytor-map-edytor-regionu-edytor-wodypl/

Czy jest możliwość, aby gracz, który steruje tymże ruchomym obiektem, mógł stać na nim, i poruszać się razem z nim?

Coś jak statek. Stoisz na statku, sterujesz nim WSAD.

Heh niektórzy mają tak wybujaną wyobraźnię że na privach Wojownik na miotle śmigał prawie jak Hary Potter :)

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

Ale ten edytor z tego co wyczytałem jest tylko dla klienta. A ja potrzebuje dodać mapy do samego serwera, tak aby ludzie mogli na niej grać.

Ale masz like za odpowiedź.

Rozumiem, że takie "pływanie statkiem" jest możliwe, ale jak takie coś zrobić? Jakieś porady?

Opublikowano

Na MPC masz wiele dodatkowych map i tutoriali jak je wgrać. Pobierz, rozpakuj i zobacz jak to jest zrobione.

A jeśli chcesz sam stworzyć od podstaw to tekstury/podloza/modele mapki to zainteresuj sie grafiką 3D a dokładnie programem 3D Max (nie innym bo nie przekonwertujesz do .gr2).

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...