Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysyłanie Sms fake itp.

DobriDej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż nudziło mi się dzisiaj i chciałem sobie sprawdzić jakie mam IQ.... więc wpisałem w google darmowe IQ i wszedłem w pierwszy wynik.

Wypełniłem wszystko ładnie pięknie po czym wyskoczyło mi :

Promocja Wiosna 2012 - aktywacja wyniku testu IQ za jedyne 10 groszy!

Aby otrzymać wynik testu IQ, wystarczy zapłacić za pomocą systemu PayPal lub wysłać SMS i wprowadzić kod zwrotny do poniższego pola.

I niżej w rameczce był podany kodzik na który wysłać sms i pole gdzie wstukać kod otrzymany smsem i nic poza tym...

Zdenerwowałem się bo wpisałem darmowy no ale mówię sobie 10 gr... to nic wielkiego i wysłałem po czym zorientowałem się że

z mojego konta znikło ponad 30zł... Od razu wszedłem ponownie na tą stronę, wypełniłem na szybko byle jak test i zacząłem szukać

mankamentu.... Na samym dole strony, jedną z najmniejszych czcionek i kolorem wtapiającym się w tło było napisane

z jakich sieci można wysyłać smsa i słownie trzydzieści złotych....

Oni mogą tak robić.. to było praktycznie nie widoczne.. żeby to zobaczyć trzeba suwaczkiem u myszki trochę zjechać na dół...

Domyślam się że to 10gr dotyczyło płatności PayPall ale nawet nie było odpowiednich danych aby z tego skorzystać....

Już pallicho o te pieniądze aczkolwiek można gdzieś taką stronę zgłosić żeby więcej ludzi się na to nie nabrało ...

Bo w końcu 30 zł to nie jest mało....

link do strony :

http://www.my-iq.pl/

Weteran
Opublikowano
Koszt usługi to trzydzieści złotych siedemdziesiąt pięć groszy brutto.

To czytałeś małym druczkiem?

Można też tak sprawdzić..

Jeśli wyślesz SMS'a na numer 92555 to zapłacisz: 25 zł netto, czyli 30.75 zł brutto.

http://www.ilekosztujesms.pl/92555/

To nie ich sprawa, że nie umiesz czytać regulaminu..

Oni z tego żyją, z naiwności ludzi..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

nic nie zrobisz tak

w wiekszosci przypadkach jest pisze

ze kosztuje cos 10,50gr,1,3,5 zl a tak naprawde

na dole pisze ze 15 albo 30zl za to zabulisz

i nic nie zrobisz

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

@2Up yy nie rozumiem Cię...

Mówię że na początku nie czytałem tego bo nawet nie zauważyłem że to tam jest... to jest na samym dole strony ...

Ale jak później wszedłem to zauważyłem to... ja nie mówię że tego nie ma... tego prawie nie ma... takie informacje powinny być widoczne ...

Opublikowano

@2Up yy nie rozumiem Cię...

Mówię że na początku nie czytałem tego bo nawet nie zauważyłem że to tam jest... to jest na samym dole strony ...

Ale jak później wszedłem to zauważyłem to... ja nie mówię że tego nie ma... tego prawie nie ma... takie informacje powinny być widoczne ...

Dlatego zawsze przed wysłaniem sms sprawdzaj ile kosztuje na dany numer jeśli nie masz pewności...

Weteran
Opublikowano

@DobriDej

Czyli liczysz na to, że oddamy ci tą kasę??

Mówię, jeżeli najpierw robisz, potem czytasz, to tylko i wyłącznie twoja wina.

Im nic nic nie zarzucisz, mają wszystko napisane, nigdzie nie oszukują.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Kiedyś widziałem tą stronę, też mi się nudziło, ale tak czy siak nie wysłałbym na to sms'a :P Na przyszłość radzę czytać regulaminy :P Tak samo z pobieraczkiem, wkręcają ludzi, a potem wyłudzają kasę, prawie na tej samej zasadzie, tyle że ta strona łapie na naiwność, a pobieraczek wyłudza, straszy, twierdzi że zgodnie z polskim prawem .....

@

Sam miałem z pobieraczka zwałe, przysyłali mi zawiadomienia o zapłacie wysyłałem im wiadomości typu

"no ale ja nie fiem ajk to śe robi. prozse pomuszcie mi, mama mien zaibje"

I tak dobre 2 dni :D

A na końcu usunąłem e-maila i wyjebane w nich ;d

Opublikowano

Co do pobieraczka to mój brat cioteczny użył, i nie płaci. Mieliśmy niezłą bekę, kiedy zobaczyliśmy maila o zaległych zapłatach...

@top

No nie oddadzą ci tych pieniędzy. Jest to zgodne z prawem, ponieważ o tym napisali. Nie ma o czym już w tym temacie pisać.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

No wlasnie, oni zyja z tego ze ludzie wysylaja choc podane bylo ze cena jest bardzo niska, a w regulaminie najebane ze 30 zl.. Dla mnie to jest czyste skurwysynstwo, ale co poradzimy, nic nie damy rady zglosic bo nie zlamali prawa

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Zawsze najpierw czytaj regulamin.

Po drugie, nie ma co spamować na ten temat, i się wyżalać, bo w niczym to nie pomoże.

Mieli napisane na stronie = mieli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...