Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Nie widzę bonów na Kamer Modzie na serwerze Tilian (czytaj niżej)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na cliencie Tilian nie da się zmieniać bonów za pomocą bonusswitchera dlatego postanowiłem do zwykłego metina wrzucić KM i na tym zmieniać bony ale kiedy wszedłem na serwer i otworzyłem handlarza to widziałem wszystko oprócz bonów zamiast bonów była żółć.

Jak zrobic żeby było widać zmiany bonów pomożecie ?

Opublikowano

Jest to przyczyna tego moda - Tak samo jest z niektórymi epikami... Np. Biały Hwang którego wgranego do Kamer moda nie ma.

Opublikowano

Team tego serwera był na tyle sprytny, że podmienił ikony i pozmieniał ich nazwy, tzn. jeżeli w icon dodanie bonusu 1-5 miało nazwę np. 98123( w założeniu, że to była tradycyjna nazwa ), a zmienili na 98755 to na modzie już nie będzie tego widać. Sam item będzie istniał, ale pliki z moda są inne niż z Tilian2 więc może w tym tkwi problem, to moje zdanie, lecz mogę się mylić :)

Opublikowano

mnie nie działa biore choose windowa i crash ;o

p.s mam bs v3

;]]

Click Like ;]

Opublikowano

Zgadzam się z Chu-Chi po prostu trzeba jakoś ogarnąć ID zmiany bonów na Tilianie ;/ Jak narazie jedynym wyjściem widzę zapytać o ID samego Admina co jest idiotyczne ;/ Nie mam pojęcia jak innym może bot działać, coś mi się wydaje że to tylko fake żeby wkurzyć innych a dobre bony ręcznie im weszły :P

Tak nawiasem Chu-Chi widze że może ogarniasz, nie wiesz jakie pliki w "pack" odpowiadają za wygląd itemów w stylu właśnie zaczarowania przedmiotu? może wystarczy te pliki wrzucic do folderu "mod" w bonusswitcherze?

Opublikowano

Zaczarowanie przedmiotu powiadasz, hmm wiem.

Zaczarowanie przedmiotu, tak jak i dodanie bonusu, jak i inne itemki typu: Bojowy Miecz, Zbroja z czarnej stali itd.. To są ikony, ich pliki i wygląd zawarte są w plikach PC/PC2 tzn. wygląd w PC/PC2, a pliki tych dodań i zaczarowań są w pliku item_desc lub item_list, który jest/są zapakowane w pliku locale_pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...