Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Bukkit + Mody(nie mylić z pluginami)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak to jest z tworzeniem serwerów z modami. Mam kilka pytań. Otóż poczytałem sobie trochę w sieci o tym. no i potrzeba graczy, którzy mają w kliencie zainstalowane mody no i na serwerze wgrywa się mody przy pomocy ModLoaderMP. Nie usuwamy meta-inf.

1. Czy wszystkie mody można wgrać na serwer bukkita ? Czy tylko wybrane ?

2. Jak zachowują się wtedy pluginy ? Nie bugują się itp ?

3. Czy jest może gdzie jakiś ciekawy poradnik jak takie serwery tworzyć ? 1 znalazłem na mpc na temat moda dodającego samoloty.

Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi.

Opublikowano

Ok za tuta masz lajka, lecimy dalej. Czy ModLoader na 1.2.4 jest ? bo jedyne co znalazłem to:

http://www.minecraftdl.com/modloadermp/

Oddalam pytanie:

http://www.minecraftforum.net/topic/86765-124-sdks-mods-v1-mar-26-modloadermp-only/#ModLoaderMp

Opublikowano

no to tak. Na minecraft_server.jar czyli premium, może i to działa(nie mam premium, więc nie sprawdze), ale co z bukkit ?

Nie ma ModLoaderMP dla bukkita 1.2.4

Opublikowano

Tu masz wszystkie dostępne mody pod bukkita

http://mcportcentral.co.za/

i pluginy się nie bugują , są tylko pewnie niedociągnięcia takie jak :

-Brak itemów w bazie pluginu(np Hawkeye) i nie pokazuje co się stało z nowymi itemami :)

xX_DevilGoku_Xx.png
Opublikowano

1. Tylko i wyłącznie wybrane - należy je przeportować z serwera Vanilla na bukkit.

2. Nie bugują.

3. Poradnik instant :

- Ściągnij MinecraftForge (client i serwer), ModLoader, ModLoaderMP (również klient i serwer)

- Przeciągnij całą zawartość MinecraftForge server i ModLoaderMP server do odpowiedniej wersji bukkita.

- Przeciągnij całą zawartość MinecraftForge client i ModLoaderMP klient, ModLoader do minecraft.jar (ma być zgodna z bukkitem), usuń Meta-INF.

- Teraz

mcportcentral.co.za

ściągasz mody i wklejasz je do folderu mods zarówno po stronie serwera jak i klienta.

Enjoy !

Opublikowano

Nie zapomnij też jeśli wgrywasz kilka dużych modów o sprawdzaniu i.d przedmiotów bo mogą mieć takie same ale niektóre mody dają możliwość zmiany i.d np: Equivalent Echange albo Better farming. (jak poszukujesz dobrej paczki modów na multiplayer to zobacz na moją w podpisie) :P

Opublikowano

Ok serdeczne dzięki wszystkim za zainteresowanie. Właśnie wróciłem do domu i zacznę się "bawić". Będę Was informował o postępkach. Póki co like ; )

1. Tylko i wyłącznie wybrane - należy je przeportować z serwera Vanilla na bukkit.

2. Nie bugują.

3. Poradnik instant :

- Ściągnij MinecraftForge (client i serwer), ModLoader, ModLoaderMP (również klient i serwer)

- Przeciągnij całą zawartość MinecraftForge server i ModLoaderMP server do odpowiedniej wersji bukkita.

- Przeciągnij całą zawartość MinecraftForge client i ModLoaderMP klient, ModLoader do minecraft.jar (ma być zgodna z bukkitem), usuń Meta-INF.

- Teraz

mcportcentral.co.za

ściągasz mody i wklejasz je do folderu mods zarówno po stronie serwera jak i klienta.

Enjoy !

Tylko gdzie ten folder mods ? Mam go utworzyć, czy jak ?

Opublikowano

a czyli p wgraniu mnodloaderow nalezy odpalic serwer i mc, zeby te foldery sie utworzyly i potem dopiero wgrac moda ?

Powiem, ze w mc dziala mi mod, ale serwer sie posypal. sprobuje na nowo

Serwer 1.2.3 build 1.2.3-R02

1. Wgrałem ForgeServer 1.2.3

2. Wgrałem ModLoaderMP Server 1.2.3

Przyciągnąłem zawrartość modloader i forge do bukkita. Serwer się nie odpala.

Chyba coś źle robię.

Opublikowano

Temat do zamknięcia. Już wiem wszystko na temat modingu serwerów bukkita oraz zwykłego z minecraft.net

Szczególne podziękowania dla użytkownika Lunner

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...