Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nowe zbroje od Baso - nie widać ich .

broneq00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! ;p Próbowałem dodać zbrojki od Baso z tematu :

http://www.mpcforum.pl/topic/579187-tutdlnowe-zbroje-od-baso/

, jednak chyba coś poszło nie tak, gdyż nie widać ani modeli ani tekstur nic :D Jedyne co to, że mogę "ją założyć" na siebie, no ale oczywiście ... jej nie widać ! :D

Zrobiłem wszystko według tut'a : dodałem wpisy do plików .msm w root , do item_proto w cliencie i na serwerze, do item_list nic nie dawałem, bo nie mam ikon no i dodałem nowy wpis w index i nic ;d

Oto jak to wygląda u mnie :

Beztytuuj_rnnxqer.jpg

To wycinek z root ( akurat tutaj z assassin_m.msm) :

Beztytuuj_rnnnpsx.jpg

to wpis do root podany w tucie ( także z assassin_m.msm ) :

Group ShapeData??

{

SpecialPath "d:/ymir work/pc2/assassin/"

ShapeIndex 56

Model "baso_arcobaleno_ninja_m.GR2"

}

Group ShapeData??

{

ShapeIndex 57

Model "baso_millennare_ninja_m.GR2"

}

Group ShapeData??

{

ShapeIndex 58

Model "basobad_finale_ninja_m.GR2"

}

a to wpis do index :

Beztytuuj_rnnnpnh.jpg

niby wszystko dobrze, a jednak nie działa ;d

Próbowałem rozpakować patchkopson2 wyjąć z niego tekstury i .gr2 pc i pc2 i dodać do swoich pc i pc2 wraz z wpisami nowymi, ale to nic nie dało ;d

Na koniec moje root : wszystkie 8 plików .msm ...

Download:

http://speedy.sh/DzpyB/root.rar

Scan:

https://www.virustotal.com/file/4382897e58ab93e322c037d35ec53d3b7850762d69af300fc0232105f507470f/analysis/1332858708/

jakby mógł ktoś sprawdzić co jest w nich nie tak, to byłbym wielce uszczęśliwiony ;d Jeśli chodzi o value 3 to tak ! Jest takie samo i w cliencie i na serwerze ! :P

Pozdro,

broneq00

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

Tutaj masz dobry tut:

http://www.mpcforum.pl/topic/580343-mega-tut-jak-poprawnie-dodac-zbroje-bronie-i-moby-na-serwerclient/

Liczę na lajka. ;)

Opublikowano

pomogłeś mi trochę, bo zapomniałem, że trzeba zmienić wartość w ShapeDataCount o 3 , bo dodałem 3 nowe zbrojki ;p Ale jest nadal mały problem , bo widzę u woja pierwszą i trzecią zbrojkę, a drugiej nadal nie ;p I teraz jestem pod ścianą , bo już nie wiem co może być źle ;d

v1 zbrojki :

millenium_rnnaaep.jpg

v2 zbrojki:

millenium_rnnaaer.jpg

v3 zbrojki:

millenium_rnnaaee.jpg

i ciekawe o co tutaj chodzi :|

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

hahah SivleR ... jesteś boski :D Działa działa :D Powtarzały mi się ShapeDataCount, ale dzięki tobie wyruszyłem tym tropem, więc dzięki ;d Tylko jeszcze jedna mała rzecz mnie zastanawia, a propo szamanki ...

Bo gdy zakładam ostatnią zbrojkę czyli jakby wersję 3 to "dziwny cieć za mną podąża" :D I nie wiem o co chodzi ;d Może dam screeny dla wyjaśnienia :D Gdy się poruszam to co chwilę taki "brązowy patyk" się pojawia za mną :D:D

Beztytuuj_rnewaex.jpg

a to podąża ma mną :D

Beztytuu2_rnewaes.jpg wie ktoś o co chodzi ? :D

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...