Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SAMP]Potrzebna pomoc w rozwiązaniu testu LS-RP z marca 2012

OBFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Próbowałem już kilka razy rozwiązać ten test i umiem grać na RP, więc nie jestem newbie, nie musicie się martwić. Nie wiem gdzie zrobiłem błąd ale przynajmniej połowę miałem dobrze - tyle wiem. Odpowiedzi proszę podać w spoilerze, będę wdzięczny i kliknę "lubię to" :)

TEST :

1. Jeżeli gram mieszkańca na terenie gangu, i moja postać wchodzi w kontakty z gangsterką, a członek gangu chce zabrać mnie na ustawkę, bym popatrzy?:
*Zgadzam się, bądź mu odmawiam - zależnie od decyzji mojej postaci. Nie godzi to w regulamin.
*Odmawiam mu, bo za gangsterkę po cywilu są kary.
*Odmawiam mu, bo powinienem grać wystraszonego mieszkańca
*Zgadzam się, bo mógłbym wyjść na mięczaka.
2. Gracz zaczyna flejm na kanale OOC, co robi?
 *Zręcznie używam komendy /ignore, a jak proceder będzie się powtarzać - zgłaszam to na forum, albo adminowi w grze.
 *Najeżdżam mu na starą.
 *Wdaję się w bezsensowną debatę.
 *Zaczynam go szykanować podobnymi tekstami.
3. Z czego wywodzi się roleplaying w grach komputerowych?
 *Z SAMP-a.
 *Z gier wideo.
 *Z papierowych gier RPG.
 *Z serwera ls-rp.com
4. Jadąc samochodem, dostrzegasz z tyłu radiowóz na sygnale, który w wyniku śliskiej nawierzchni wpada w poślizg i uderza w budynek. Co zrobisz w tej sytuacji?
 *Zatrzymam się, następnie podejdę do radiowozu i okradnę policjantów.
 *Nie zwrócę uwagi na wypadek i pojadę dalej.
 *Rozpędzę samochód, a następnie wjadę w nich z dużą prędkością aby mieć pewność, że są ranni.
 *Zatrzymam się obok radiowozu, zadzwonię na numer alarmowy, a następnie udzielę pomocy poszkodowanym oczekując na pogotowie.

5. Jesteś w organizacji przestępczej. Podbiegasz do innej postaci w samochodzie, następnie odgrywasz akcję wyrzucenia gracza z wozu. Dajesz mu czas na reakcję, wciskasz enter, by wyrzucić go z samochodu. Czy popełniasz ninjajack?
 *Nie, ponieważ gracz miał czas na odpisanie i zareagowanie - na przykład cofnięcie samochodem.
 *Nie, ponieważ nie wsiadam w jego miejsce do pojazdu.
 *Tak, regulamin bezwzględnie zabrania używania klawisza enter do wyrzucania gracza z samochodu.
 *Nie, ponieważ ninjajack to wyrzucenie kogoś bez odegrania akcji RP.

6. Czy dozwolone jest w świetle zasad roleplay'u kreowanie postaci uniwersalnej (wszechstronnie uzdolnionych)?
 *Tak (odpowiednio uzasadniając to w biografii).
 *Tak (za zgodą administratora).
 *Zależy od charakteru postaci.
 *Nie (jest to uznawane za powergaming).

7. Nie mam co robić, więc pomyślałem, że wymuszę jakiś pościg poprzez prowokowanie policji (darciem mordy, paleniem gumy). Czy mogę to zrobić?
*Tak. W końcu każde zachowanie IC powinno być karane IC.
*W zależności od tego, czy policjanci mi pozwolą.
*Nie, wszelkie prowokacje policji są karane.
*Tak, jeżeli należę do organizacji przestępczej.

8. Jesteś w środku trwających wydarzeń In Character. Nagle teleportuje się do Ciebie administrator i każe zatrzymać rozgrywanie wątku fabularnego Tobie i Twoim kompanom w celu wyjaśnienia danej sprawy. Co robisz?
 *Zatrzymuję się i wyjaśniam sprawę.
 *Wysyłam administratorowi wiadomość, że niestety nie mogę teraz rozmawiać i odezwę się po rozegraniu akcji.
 *Ignoruję administratora i prowadzę akcję w myśl zasady 'ciągłości gry In Character'.
 *Rozpoczynam z administratorem dyskusję nt. przerwanej akcji.

9. Twoja postać posiada telefon komórkowy przypięty do paska i stoi sobie spokojnie w centrum. Inny gracz podchodzi do niej od tyłu i odgrywa kradzież kieszonkową. Co robisz?
 *Pytam go o organizację na kanale ooc, jeżeli jest członkiem jakiejś szajki - oddaję mu przedmiot.
 *Odmawiam oddania przedmiotu, gdyż kradzieże w miejscu takim jak centrum to nonrp.
 *Staram się odegrać przypadkowe odwrócenie się na bok, by się podrapać, w celu uniknięcia konfiskaty przedmiotu.
 *Oddaję telefon bez pytań, nie przerywając spójności akcji.

Jeszcze raz proszę o szybką pomoc, gdyż chcę sobie z kolegą zagrać :)

Opublikowano

1. Odpowiedź A.
  2. Odpowiedź A.
  3. Odpowiedź C.
  4. Odpowiedź D.
  5. Odpowiedź A.
  6. Odpowiedź A.
  7. Odpowiedź C.
  8. Odpowiedź A.
  9. Odpowiedź A / ewentualnie D. Po kontakcie z administratorem w sprawie kradzieży przez cywilów, to raczej wychodzi na A.

Jak będziesz miał jakieś wątpliwości, albo problemy z testem to daj znać. Odpowiedzi pisałem na szybko, mogłem się pomylić, a przy rejestracji postaci miałem ten sam, więc komplikacji większych nie powinno być. :>

DBY2M.png

exMPC Media Team exGold MemberexModerator

Opublikowano

Niestety, próbowałem tego układu odpowiedzi, lecz nie zadziałało. Masz "Lubię to" za chęć pomocy, ale byłbym bardziej szczęśliwy, gdyby udało się jakoś wykombinować coś, co będzie działać. Moim zdaniem ten test jest coś "popsuty", bo większość(o ile nie całość) tych odpowiedzi co udzieliłeś jest poprawna do zasad RP, więc nie wiem w czym leży problem. No cóż, próbuję dalej.

Opublikowano

W 9 pytaniu próbowałeś wszystkich możliwości? W 7 pytaniu spróbuj również opcji A, natomiast w 1 wszystkich po kolei. Trzeba trochę z tym kombinować, bo niby wszystko zgodne z zasadami, a ten test jest tak porypany, że z zasadami Role Play ma mało wspólnego, a więcej z prawidłowymi reakcjami podczas akcji.

DBY2M.png

Opublikowano

Próbowałem. Potrzebuje tylko dobrych odpowiedzi, bo gdybym miał tak zmieniać ciągle te odpowiedzi w kilku pytaniach to i tak by było ok. 20 zmian, a i tak bym nie trafił na dobre odpowiedzi. Ale dalej szukam, jak znajdę to może podam tutaj "wyniki".

Opublikowano

Niemożliwe. Może po prostu złą odpowiedź zaznaczasz, nie zmieniaj od razu wszystkich, tylko kombinuj zmieniając tylko po jednej, bo zapewne większości nie masz źle, tylko góra dwie.

DBY2M.png

Opublikowano

Mój "układ" odpowiedzi, który podobno jest zły.. :

1.A

2.A

3.C

4.D

5.A

6.A

7.C

8.B

9.A(próbowałem D)

Jutro popróbuję jeszcze pozmienianie tych odpowiedzi w 5, 9 i 7 pozmieniać, może coś zdziałam

Opublikowano

Próbowałem, nie działa. Muszę jeszcze popytać kolegów, którzy tam grają - może uda mi się jakoś rozwiązać ten dziwny test.

Opublikowano

Dobra, udało mi się rozwiązać ten test. Można zamknąć. Jeżeli ktoś będzie chciał dostać odpowiedzi niech napisze na PW :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...