Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[AC:III][Inne] Assassin's Creed III - co wycięto z gry.

KPRP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

assassins_creed_3-3.jpg

"Trzecia odsłona Assassin's Creed III w planach twórców wyglądała nieco inaczej, niż ją teraz widzimy. Miało być chociażby dodatkowe miasto, harpun i możliwość... skalpowania przeciwników"

"Największym i najważniejszym elementem, z którego Ubisoft musiało zrezygnować podczas tworzenia AC:III była jedna z ważniejszych dla gry lokacji - miasto Filadelfia, pierwsza stolica Stanów Zjednoczonych i jedno z najważniejszych miast ówczesnego świata (miejsce podpisania Deklaracji niepodległości Stanów Zjednoczonych i miejsce zamieszkania chociażby Beniamina Franklina).

Filadelfia miała być pierwszym miastem, do którego trafiłby gracz, ale szybko okazało się, że jego projekt nie do końca podoba się twórcom:"

"Filadelfia była jednym z miast, które chcieliśmy zrobić. W końcu zdecydowaliśmy się jednak porzucić ten projekt. To miasto zaprojektowane z góry przez architektów, więc jest na planie siatki. Myśleliśmy na początku, że to będzie dobry pomysł, by pierwsze miasto w Assassin's Creed było na planie siatki."

"Główna przeszkoda? Szerokie i długie proste ulice, które podobno nie sprawdzały się dobrze jako miejsce akcji. Cóż, wciąż pozostaje nam Boston i Nowy Jork.

Kolejny wycięty element to możliwość skalpowania przeciwników, który również był zaimplementowany do gry. Nie trzeba chyba tłumaczyć powodu rezygnacji z tego pomysłu - był to element niemal gore, który nie każdemu mógłby przypaść do gustu. Postanowiono więc, zachowując bezpieczeństwo, nie pozwalać graczom odcinać skalpów.

Na koniec - harpun z liną, który miał służyć do szybkiego przemieszczania się w zalesionych obszarach. Tutaj niby wszystko było dobrze, ale szybko okazało się, że zbyt odrealnia to grę tworząc przemieszczanie się nieco zbyt szybkim i zbyt prostym. Jak powiedział sam Alex Hutchinson, dyrektor kreatywny, "zaczynałem czuć się jak Scorpion w Mortal Kombat" - GAMEZILLA

Co myślicie o tych wyciętych elementach?

Zródło: Gamezilla

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

Heh, ciekawe jakby wyglądało to skalpowanie xD No ale cóż, z AC wtedy zrobiłby się horror :D Co do Filadelfii - mi tam nie przeszkadza że jej nie ma, za to może będzie coś ciekawszego ;)

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

@Up

No ja też jestem ciekawy jakby wyglądało te skalpowanie, no ale raczej się nie dowiemy. Ja tak czy tak bym chciał zobaczyć tą Filadelfię, ciekawi mnie jej wygląd :)

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

szkoda że usunęli to skalpowanie, np w Gun było

zawsze można zrobić coś takiego że skalpowanie trzeba włączyć gdzieś w opcjach

fs_overall.png

Opublikowano

No ale wtedy gdyby rodzice się dowiedzieli, to by dzieciom już AC III nie kupili. Ty byś swojemu dziecku kupił grę gdzie się skalpuje wrogów?? ;) Niech nie robią z Assassina teksańskiej masakry piłą mechaniczną xD

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Ciekawe jakby wyglądał cichy zabójca odcinając kończyny?

Filadelfi jestem tylko ciekaw jakby wyglądała, ale skoro jej nie ma to nic.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

szkoda że usunęli to skalpowanie, np w Gun było

zawsze można zrobić coś takiego że skalpowanie trzeba włączyć gdzieś w opcjach

Skalpowanie w Gun'ie? Gdzie niby... ;o

dalailama986.png

7987.gif

9209.jpg7650.gif

7490.pngsabaton_userbar_01.png8983.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...