Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Gra][Ocena] Xanthous

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , postanowiłem,że przepisze mojego starego Xanthous'a z wersji zbugowanej i pisanej przez createpic na wersję w silniku Irrlicht pod 2D.

Dodałem dźwięki , moby dalej latają jak głupie jednak może się pokusze na jakieś proste dodanie 'rozumowania' . Do tego jest blad przy wychodzeniu, zawsze zamyka cala gre. Ale to nie migajace czy znikajace potwory jak w poprzedniej wersji wiec mysle ze nie utrudni gry a może nawet zabawy :)

A oto paczka z grafiką, kodem, Irrlichtem,exekiem i dźwiękami (jakieś 2MB nie całe):

http://www.sendspace.pl/file/7f057caa61a6fd35ad79d3f

Skan:

https://www.virustotal.com/file/885fcff31d48a853e22452aaef3976494f79b527cc8fd3db0ddb9711c3748c99/analysis/1332795561/

Zbieramy jabłka , uważamy szczególnie na czarnego gościa (na wyższych levelach przyspiesza ostro jesli jest przy mniejszym), bonus- dodatkowe punkty od 1500 do 5000, tarcza daje nam niesmiertelnosc przez czas od 2,5 do 5 sekund(randomowo) - sygnalizowany koniec i poczatek dzwiekami elektrycznosci.

Niektórym podobno nie działa Irrlicht więc jak coś to przykro mi. W każdym razie na win7 śmiga ;)

Oceniajcie i mówcie o ewentualnych błędach , dodatkach itp.

Opublikowano

Popraw kolizję z tą małą główką, najlepiej skorzystaj z kolizji bazującej na maskach gdyż spory kawałek od "główki" i mnie capnie :<

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

napisałem ci w dziale autoit jak sobie z tym poradzić w irrstart daj flage $IRR_FULLSCREEN z $irr_window szer i wys zostaw default bo inaczej może ci nie odpalić(bynajmiej ja mam takie błędy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...