Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć dobrą mape?

Gość bagietka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bagietka
Opublikowano

Jak zacząć dobrą mape??

Wyprostować duży teren czy pokolei dzialke za dzialką??

Zribuć prosty spawn czy taki mocny bogatych materialow??

Prosze podajcie odpowiedzie co bym mogl zrobic na takiej mapie...

Budowniczy
Opublikowano

Zalezy od rodzaju serwera.

Jesli ma to byc miasto to najpiwer rownasz duzy teren, wygladzasz krawedzie i stackujesz dzialki.

Bywalec
Opublikowano

Skorzystaj z kopiowania działek.

Zaznaczasz teren.

Piszesz:

//copy

a potem:

//paste

Nie używaj czegoś takiego jak blok diamentu czy złota, ew. ale w małych ilościach. Staraj się upiększyć spawn glowstone i fontannami. Wiele ozdób. Musi być wysoki i wielki. Najlepiej imponujący. Skup się na drewnie stone/ coble, cegłach i sandstone.

Skorzystaj z moich poradników:

http://www.mpcforum.pl/topic/520730-tut-rodzaje-serwera-poczatki-z-serwerem/

http://www.mpcforum.pl/topic/520836-tut-wybor-rodzaju-serwera/

5jJNSGS.png

Opublikowano

Ja osobiście nie polecam robić działki przy działce i o takiej samej wielkości,ponieważ potem to wygląda za bardzo sztywno.Ja na moim serwerze mam działki ułożone każda w innym położeniu nie krawędź przy krawędzi i o różnej wielkości.Na moim serwerze się to bardzo przyjęło

:)

A co do miasta to najważniejszy spawn i jakiś sklep i jak to mówili inni zależy też to od rodzaju serwera.

Opublikowano

Spawn jest podstawą każdego serwa :D Jest to pierwsza rzecz którą widzi gracz :D Potem wchodzą kolejne elementy m.in. działki :D Ja osobiście nielubie tzw, sztywnych dzialek czyli 1 koło 2 :D Wole nirówne pomiędzy nimi drogi sklepy targi :D Ważną rzeczą jest też sklep,targ i warpy :D

Gość Pexior05
Opublikowano

Spawn nie polecam robić z bogatych materiałów, potem wiocha. Dzieci robią z diamentowych bloczków i najebią glowstona wszędzie.

Nie polecam płaskich serwerów, potem trudno zapełnić "pustkę", lepiej teren na działki sobie Worldeditem wyrównać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...