Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Shaco vs Katarina

Duballas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to shaco ale on 1 na 1 to miazge zrobi tak samo jak przy penta kill'u tylko trzeba umiec grac ale zdecydowanie shaco ;d AS/AD//LIFE STEAL i miazga :D

Opublikowano

Shaco pod AD/AS/LIFE STEAL tylko i miazga :D pod AP nie radze slaby wtedy jest

chociaz ja gram nasusem i jest git ;d

Opublikowano

Shaco na mida? Pozdro.

Jeśli chodzi o jungle (a tobie chodzi) to bierz Shaco.

1 vs. 1 tutaj to chyba Katarina według mnie combo i jedziesz jak chcesz.

Ale i tak za tą kasę to najlepsza postać 1 vs. 1 to Akali.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Shaco zdecydowanie, trafiasz w plecki z Q i przeciwnikowi już brakuje 1/2 Hp. Ale Shaco nie na mida, tylko jungla i bardzo częste gangi.

fantazjalogos.jpg

Opublikowano

@Up

Zmienili skalowanie z 0.5 do 1?

Katarina jest lepsza w tf - shunpo + ulti, ale na 1vs1 to shaco.

Hah, skoro kata roZwala shaco w late na 1v1 na samo e i ulti.

@topic shaco to jeden z najwolniejszych junglerów, jedyny pożytek z niego to counter jungla. Kata ma świetny dmg, jeźeli twój przeciwnik na solo topie/midzie nie ma stuna/silenca/podbicia to ma przegraną linie. Lecz nie polecam jej brać jeżeli 2 lub więcej przeciwników może przerwać ulti, chyba że macie morgane. A i jeszcze 4 zalety: bardzo mobilna, genialny harras z q(to się maxuje najpierw, nie e), brak many, ulti z kolosalnym damage a do tego multi target.

@edit

Hahha akali dobra do1v1? Toż to syf po nerfach. Gwarantuje Ci, że kupno akali to najgorszy wybór za 3150. Tak wiem,"akali jest dobra tylko uważaj na counter picki" prawda, tylko counter pickiem do niej jest wszystko , czym da się grać

Opublikowano

może i wolny jungler, ale ganki ma niesamowite ;)

1v1 bierz Katarinę, chociaż jak zależy Ci na 1vs1 to bierz Akali, nawet na mida się nadaje, a burst nie wąski :) od 6lvla ładnie kosi :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

może i wolny jungler, ale ganki ma niesamowite ;)

1v1 bierz Katarinę, chociaż jak zależy Ci na 1vs1 to bierz Akali, nawet na mida się nadaje, a burst nie wąski :) od 6lvla ładnie kosi :)

Czemu prawie każdy sądzi, że shaco ma zajeganki? Dobra, na normalach tak, ale na rankedach ward i już ganka nie ma. Chociaż ja przeciw niemu nie kupuje wardów, bo jego idiotyczny śmiech przy niewidce słychać na kilometr, a nie ma jkiegoś superslowa. Dużo lepsze ganki ma lee sin albo xin albo olaf

Opublikowano

Katariny ulti można zablokować więc się ciesze jak ją mam na line,shaco na jungle dobre ganki.Katarina moim zdaniem to useless

baner10.jpg

League of Legends Player|Call of Duty 4 Player

Opublikowano

@ up

Dokładnie łatwo można zestunować ulti katy co jest wielkim minusem.

Jeżeli zależy ci na dmg, 1 vs 1 na midzie to bardziej w strone Lux.

Ma stuna, slowa, dodatkowe dmg jak uderzysz po użyciu jakiegokolwiek skilla.

Opublikowano

@upy tak, łatwo przerwać wiem. Ale ostatnio mieliśmy tea bez stuna/silenca/podbicia , a oni mieli kate. Zakończyła gre 27/8 w tfach quadry robiła. Wasz problem, że się pierwsi wbijaciw w tfa i odpalacie ulti po czym stun i śmierć. Kata jest po prostu trudna do ogarnięcia. Ulti się włącza po 3-4sek, bo wszystkie cc idą w 1-2sek tfa. A jak się kata w early nafeeduje to nawet 5 stunłow nie pomoże. Reakcja człowieka to 1 sek a nafeedowana kata robi 1700dmg w tym czasie

Opublikowano

Shaco łatwo omija wardy o ile nie są różowe, bo najczęściej stawiają na rzece, nie w krzakach ;) oczywiście łatwa kontra jeśli stawiamy na czubku krzaków :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

@up na szczęście to był normal, nawet jungli nie było. Od tamtej pory jak mam grać normala to biore conajmniej 3kolegów i se układamy premade team

Opublikowano

1. Zależy czy lubisz fragi, jak tak to kata jak nie to shaco.

2. Zależy czy grasz z ogarniętymi ludźmi, bo jak grasz z jakimiś dziećmi neo to bierz kata bo przy ogarniętych jeden stun i ulti przepada a katarina to tylko ulti.

Ogólnie bardziej polecam shaco gdyż sprawdza się w każdym trybie gry i przeciw każdym przeciwnikom

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...