Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] XENOXMT2 GROŹNY WIRUS W CLIENT

Xerio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W cliencie xenoxmt2 jest groźny wirus win32 sality. wirus ten po kolei zaraza pliki exe i doprowadza do przestania działania systemu. Radze przeskanować wasze kompy

sygnature.png

Opublikowano

Możliwe, ja miałem idętyczną sytuację, jako jedyny w Imetin?

Radzę usuwać uninstall.exe.

Jeżeli masz jakieś pytania, pisz śmiało pw :)

Opublikowano

No bez kitu... Wiecie co to win32 sality? jak mnie ten wirus wyruchał? Server metin2 długo nad nim pracowałem+save w minecraft który miałem od wersji 1.2 beta? wszystko poszło się pierdolić. A w tym cliencie xenoxa JEST virus żaden backdoor ani inne shity... skanowałem te 2 zarażone pliki na virustotal było o ile się nie myle +30/40 więc... Ja tylko ostrzegam bo ten virus jest na prawde groźny. Wejde na forum xenoxmt2 i zobacze WTF.

sygnature.png

Opublikowano

Team xenox mysli że jest ;) pro elo zaawansowany.Korzysta z gówien z sieci i was nimi teraz karmi pozdro. PS : Wyjebcie ten syf do kosza.To wam zjebie wszystkie pliki i potem antiwirus to pokasuje ;) i wielka strata

paragons3.jpg

Opublikowano

Ja też zrobiłem na virustotal było chyba 30+ i na 4 antywirusach (avast, avg, nod32, panda) mi wykryło win32 sality. jak uruchamiałem i od razu usunąłem

Opublikowano

Takie sytuajcje zdażają sie na wielu serwerach gdzie gra 2k+ ludzi, ponieważ np. taki xenox nie chce mieć konkurencji, teraz powstał serwer bardzo popularny Tilian2.pl na którym gra 1k+ ludzi, a oficial był w piątek i od tamtego czasu albo logowanie off albo strona ponieważ jest ciągle DDoS'owany od serwerów 'masówek'. Tyle ode mnie na ten temat. Poza tym ataku DDoS nie przporowadza się z jednego PC tylko np. 200-300, a może i 1k, dla przypomnienia atak DDoS nie jest wykonywany przez jeden PC tylko zoombie czyli osoba atakująca używa komputerów zaatakowanych po to aby módz skutecznie przeciązyć serwer, strone lub channel tak aby go wyłaczyć.

Opublikowano

Mialem zalozyc o tym temat z pytaniem o co z tym chodzi ale byliscie szybsi. Od siebie moge powiedziec ze pobralem xenoxa i patcha, wykrylo mi wirusa win32 sality w plikach errorlog.exe i config.exe. Nie moglem wypakowac patcha to wylaczylem avasta na 10 min. Wszystko ok, za ok 1 min (gdy uruchomilem oslony) avast co ok 3 sek pokazywal komunikat ze wykryto wira. Virus utworzyl mi na dysku D plik autorun.exe. Nie moglem tego pliku usunac, nawet jak wylaczylem procesy. W avascie pokazywal sie komunikat ze virus blokuje i chce wylaczyc avasta. Po ok 5 minutach i 3 krotnego uruchamiania avasta system mi sie zawiesil, po resecie tak samo. Pomoglo mi przywracanie systemu, usunalem plik i od tamtej pory jest ok, ale xenox mi nie dziala (prawdopodobnie ze nie mam tych 2 plikow ale moge sie mylic)

Opublikowano

Weź nie rób w chu** ludzi bo to twoja sprawa że masz złego antywira a Xenox działa pięknie więc ?? w czym masz problem ludzie nie martwcie się żadnego wirusa nie ma a to typa sprawa że ma anty wira z dupy murzyna więc niech se koleś kupi dobrego anty wira a potem komentuje ...

Polecam Serwer :) fajna atmosfera i mili ludzie Chunjo i Jinno :P

Daj Plusa +

8fedbb6ee3a5b216525d65d3de2db571.gif?13319796891409sex.png

Opublikowano

W cliencie xenoxmt2 jest groźny wirus win32 sality. wirus ten po kolei zaraza pliki exe i doprowadza do przestania działania systemu. Radze przeskanować wasze kompy

W Xenoxie, nie ma żadnych wirusów jest czysty jak kropla wody

joker%20sygnatura.jpg

Moje Wideo poradniki :

http://www.youtube.com/watch?v=GxIE_-D48Mo&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=STxO41rFQus&feature=channel&list=UL

Opublikowano

tak to prawdą mam nowego wina 7 dosłownie nic nie sciągałem , tylko clienta xenox z głownego ich linku to mówie a przeskanuje sobię i 4 pliczki zagrożone win 32 sality ;) więc poszlo to do kosza dzieki za info

Opublikowano

Mam xenoxa od dłuższego czasu oraz posiadam kis'a 2012. Skanowałem wielokrotnie folder xenoxa i cały komputer, wszystko czyste.

Opublikowano

Tak tam grasuje Sality .

Nie dość że pomagałem 1 użytkownikowi forum pomóc wyeliminować Sality to jeszcze zostałem beszczelnie zbanowany.

Ten cały Xenoxmt2 to żenada niby nie groźny wirus a te problemy z uruchomieniem gry to już do kosza lecą.

Żałosne.

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Potwierdzam...w tym kliencie <zaznaczam> przy rozpakowywaniu !!!! ukaktywnia sie grozny wirus zarazajacy wszystkie pliki exe.

Mialam wiele klopotow z tym cholerstwem , jakos dalam sobie rade, przy pomocy wujka Google i panu

Fr3shMak3r..niezmiernie dziekuje :)

Wiem, ze chwalacy ten serwer nigdy nie przyzna sie do szkod jakie wyrzadzil im ten zarazek :angry:

No ale to sa wasze komputery, nic na sile ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...