Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Shippuuden

Elhant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lecz to jego ulti wymaga sprawnego oka na HP pozostałych :/

Btw. nigdy nie grałem Akali, a Shenem już kilka razy

elhant.jpg

Sygna by WaseR

Opublikowano

Shen:

Dash przez sciany,

250 abso. shielda co 3 sek,

ulti 950 dodatkowego hp dla sojuszników,

taunt 1.5 sec,

sztylet z mocnym hp + jak bijemy cel oznaczony nim, rosnie nam hp. Dziala podobnie do lifesteala.

Opublikowano

Shen - carrujesz easy gierę, szczególnie w elo hell.

Akali - musisz uważać na counter picki (Lee Sin, Garen, Brand). Ciężej nią grać, bo pink ward, oracle i jest praktycznie koniec Twojej gry :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Nom, trochę teraz o niej poczytałem. Ale ma duży cd na tą przykrywkę i czy naprawdę jest ona taka ważna w grze Akali?

elhant.jpg

Sygna by WaseR

Opublikowano

z nią jest gównem, a bez niej niczym. Akali ma totalne 0dmg, nawet shen ma lepsze. Shen: świetny na solo/jungli, dobry escape, długo trzyma na linii, dobry damage jak na tanka. Jedynie 2 minusy: ciężko zeksuć i częsty brak energii

Opublikowano

HEUHUEUHEUHUE skąd się takie trolle na tym forum jak @up biorą to ja nie wierzę... Jak robisz shena pod pure ap to ma lepszy dmg, chociaż i tak nie ma, ale spoko. No bez tej przykrywki jest niczym... Na 5 lvlu masz +50armora i mresa (mnóstwo). Dodatkowo względne invisible + slow, walić cooldown jak nie sfailujesz to w tyle ile trwa masz 3 kille. Akali 0 dmg? To jeden z champów z najlepszym dmg... NUKE, BURST = BOOM BOOM POW bejbe.

@up l2p synek, elo

Gold Member

nvm

Gość Pexior05
Opublikowano

@up2

o.O Ty widzisz co piszesz ?

Akali z Hextechiem bierze Cię na combo i latasz jak szmata po Summoners Rift.

Opublikowano

z nią jest gównem, a bez niej niczym. Akali ma totalne 0dmg, nawet shen ma lepsze. Shen: świetny na solo/jungli, dobry escape, długo trzyma na linii, dobry damage jak na tanka. Jedynie 2 minusy: ciężko zeksuć i częsty brak energii

czy my gramy w te same gry? akali ma gigantyczny dmg w early i mid game w late musi byc lekko nafeedowana i wtedy robi miazge. shen po buffie nie ma problemow z energia. btw. co to "zeksuć"?
Opublikowano

@up2

o.O Ty widzisz co piszesz ?

Akali z Hextechiem bierze Cię na combo i latasz jak szmata po Summoners Rift.

Po nerfie hextecha nie składa się go na początku tak btw. ale tamten typek gorsze głupoty pisał...

Gold Member

nvm

Opublikowano

Haha jaaa ale mam polewkę z tego jaaa ale dojebałeś hahah muszę wszystkim znajomym o tym powiedzieć.xD
Opublikowano

Dla mnie lepszy jest shen, wbrew pozorom jest trudniejszy do ogarnięcia od Akali, chociaż Shen po buffie to prawie zawsze instaban na rankedach, jeśli masz go ogarniętego i wiesz jak sobie radzić z counterem i tak wycarujesz. Na akali już nawet nie oracle, ale pierwszy lepszy stun i składa się w 0,5s przy dobrym focusie, a shen z pewnych 2 zabić w plecy robi 2 do przodu jeśli masz gotowe ulti

deidara2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...