Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Game_2089

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem kiedy nadałem GM mojej postaci a dokładniej range IMPLEMENTOR.

To w grze kiedy wpisuje komendę np /i 19 to nic się nie dzieje a na czacie nie piszę że nie ma takiej komendy.

Korzystam z game 2089 i nawet nowe komendy na tym game mi nie działają, dodam że na innych game mi wszystko ładnie działa więc w czym tkwi problem. Proszę o szybką odpowiedź.

Opublikowano

A poprawnie dałeś gm

navicat>common>gmhost 2xppm tutaj wpisz swoje ip

navicat>common>gmlist 2xpmm uzupełniamy wszystko mID dajemy 3 , mAccount konto, mName nazwa postaci ale gdy postać mamy z dużej litery tam też musi być z dużej , w mConctacIP wpisujemy swoje IP z hamachi tylko swoje taki jak podaliśmy w gmhost , mServerIP ALL, mAuthority IMPLEMANTOR naciskamy enter wychodzimy i restart

175391455323056340908.png

Opublikowano

Pisze wam że na innym game działają zmieniam tylko game na 2089 i wpisuje komendę /i 19 i nic nie pojawia się item i nie wywala błędu nie ma takiej komendy.

Opublikowano

Zmieniam na inne i działa jak wracam na game 2089 to nawala prubowałem zwykłe oraz wersje infinitiego i nic komendy nie działają

wgrałeś game z db_1866(muszą być w jednym miejscu:P) i config w channel 1,2 i 99 wpisujesz an końcu max lvl:250 chyba;/ a jak też nic nie działa to niewiem jak ja zrobiłem dla ziomka i działa ;/

Opublikowano

wiesz co DB 1866 wgrałem do katalogu DB ale w configach nie zmieniałem zaraz zobaczę a czy to DB mam jeszcze gdzieś wgrać ?

@edit

czy pliki serwerowe na których to robię mają znaczenie ? robię na kaszanka.pl 2010

Opublikowano

/i ? Nie znam takiej komendy. Na co to?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

wiesz co DB 1866 wgrałem do katalogu DB ale w configach nie zmieniałem zaraz zobaczę a czy to DB mam jeszcze gdzieś wgrać ?

@edit

czy pliki serwerowe na których to robię mają znaczenie ? robię na kaszanka.pl 2010

powiedzmy że game to ushr.....>share nie tam wrzucarz i game i db_1866 nigdzie indziej db a w configach musisz dać max level

Opublikowano

ok a jak ma wyglądać ten wpis do pliku config

MAX_LEVEL; 250 ? tak to mam wpisać czy jak ?

a nazwe tego db mam zmienić z db_1866 na db czy zostawić taką jaką jest ?

Opublikowano

ok a jak ma wyglądać ten wpis do pliku config

MAX_LEVEL; 250 ? tak to mam wpisać czy jak ?

a nazwe tego db mam zmienić z db_1866 na db czy zostawić taką jaką jest ?

weś na Pulpit config edytuj na końcu daj MAX_LEVEL: 250 i wrzuć znowu zamienąc i tak w 2 i 99

a game z db_1866 muszą być w share nigdzie indziej oba pliki razem

Opublikowano

zostawić orginalną db_1866 jak wrzucisz reseta zrób i powinno działać a jak nie to pokaż mi screen z gmlist i gmhost

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...