Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] BAN na IP? Jak ominąć...

pgj1213

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy da się ominąć BAN na IP (oile on jest możliwy)??

Opisze nieco sytuacje...

Gram w metina na 2 postaciach - 1 postać to DROPEK (używam na nim EasyMetin2) 2 postać to GŁÓWNA POSTAC..

Dostałem ostatnio BANA na wszystkie konta...

Jest możliwość żeby następnym razem nie dostać takiej blokady??

Mam wprawdzie 2 kompy (na każdym mógłbym używać innej postaci) ale słyszałem że to nic nie da bo ma się jedno łącze internetowe...

Posiadam LIVEBOX-a i 1 komp mam podpięty pod router WIFI drugi zaś kablem ENTHERNET...

Jeśli musiałbym handlować (wymnieniać drop) główną postacia z dropem (jest wtedy powiązanie postaci - więc juz moge dostać bana) to czy wystarczyłoby rozłącznie/połączenie ponownie LIVEBOXA (ma on zmienne IP)??

Czy to nic nie da??

Dałoby się jakoś to wszystko ominąć??

pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :)

Opublikowano
Czy da się ominąć BAN na IP (oile on jest możliwy)??

Zmień IP ;)

Lub jeżeli masz routera, to baw się routingiem, zmieniaj ip zew.

bez reklam.

Opublikowano

z tego co mi wiadomo oraz z własnych doświadczeń na PL'u i większości innych globali nie banują na IP tylko wszystkie konta na 1 emailu oraz powiązane np poprzez handel.

Dropa przekładaj na główna postać poprzez wyrzucanie go na ziemie i podnoszenie głównym kontem.

Co do IP w neostradzie wystarczy zresetować połączenie ( np. odłącz liveboxa od pradu na 30 sek. i podłącz z powrotem) i już masz nowe IP

Jeżeli bd handlował miedzy dropem który śmiga na EM2 lub czymś innym to nawet zmiana IP ci nie pomoże bo dojdą po logach, czyli najlepszym rozwiązaniem jest wyrzucanie itemkow na glebę i podnoszenie główna postacią, ja tak robię jak przerzucam malze z fishbotow :D

A i bym zapomniał jak bocisz na EM2 to nie graj wtedy głównym kontem bo możesz wyrwać bana, a jak przekładasz dropa to loguj na czystym metku obiema postaciami, i pamiętaj żeby dropa przekładać poprzez wyrzucanie na ziemie i podnoś swoja główna postacią ( tak wiem powtarzam się ;) ale niektórzy maja problem z pojęciem tego [ nie mam na celu nikogo obrazić] ).

18793.gif15221.gif

31887.gif21571.jpg

Jebnij Like'a !!

87016652.png

/AceBoy: Proszę dostosować się do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek

Opublikowano

z tego co mi wiadomo oraz z własnych doświadczeń na PL'u i większości innych globali nie banują na IP tylko wszystkie konta na 1 emailu oraz powiązane np poprzez handel.

Dropa przekładaj na główna postać poprzez wyrzucanie go na ziemie i podnoszenie głównym kontem.

Co do IP w neostradzie wystarczy zresetować połączenie ( np. odłącz liveboxa od pradu na 30 sek. i podłącz z powrotem) i już masz nowe IP

Jeżeli bd handlował miedzy dropem który śmiga na EM2 lub czymś innym to nawet zmiana IP ci nie pomoże bo dojdą po logach, czyli najlepszym rozwiązaniem jest wyrzucanie itemkow na glebę i podnoszenie główna postacią, ja tak robię jak przerzucam malze z fishbotow :D

A i bym zapomniał jak bocisz na EM2 to nie graj wtedy głównym kontem bo możesz wyrwać bana, a jak przekładasz dropa to loguj na czystym metku obiema postaciami, i pamiętaj żeby dropa przekładać poprzez wyrzucanie na ziemie i podnoś swoja główna postacią ( tak wiem powtarzam się ;) ale niektórzy maja problem z pojęciem tego [ nie mam na celu nikogo obrazić] ).

A co jeśli mam naprzykład włączone 3 dropy na EASYMETIN2 i musze przełozyc drop z jednego nie przerywajac pracy innych...

Wystarczy wyłączyc tego jednrgo (tego z ktorego mam przełozyc drop) zalogowac się nim i glowna postacia na czystym metku i przelozyc poprzez wyrzucenie...

Czy jeszcze trzeba zresetowac IP ?? CZYLI rozłączyc LIVEBOX'a i ponownie podłączyc??

Bo jesli trzeba polaczyc-odlaczyc to wtedy musze wszystkie boty od nowa ustawiiac...

pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz :)

Opublikowano

Hm po ip i tak cię mogą wykryć. że logowałeś się na oba z tego samego IP.

Nie testowałem ale może pomogło by maskowanie IP.

di-HLXD.jpg

Opublikowano

@Up

Na PL'u nie banują na IP z jednego prostego powodu co np. jeśli masz internet z kablówki ?? i cały blok ( osiedle) ma takie samo IP ( ja tak miałem kiedyś) to za jednego cheatera mieli by zbanować 100-1000 osób ?? Pozatym jakby banowali na IP to gdybys dostal bana juz wiecej bys nie pogral bo Twoje IP by bylo zablokowane co uniemożliwiałoby ci założenie i granie na jakimkolwiek koncie

@topic

tak wystarczy ze wylogujesz bota z EM2 zalogujesz na czystym metku i przerzucisz dropa na główna postać ale tak jak już pisałem wyżej pamiętaj aby tego dropa przekazywać popzez wyrzucanie na ziemie i podnoszenie głównym kontem.

18793.gif15221.gif

31887.gif21571.jpg

Jebnij Like'a !!

87016652.png

Opublikowano

@Up

Na PL'u nie banują na IP z jednego prostego powodu co np. jeśli masz internet z kablówki ?? i cały blok ( osiedle) ma takie samo IP ( ja tak miałem kiedyś) to za jednego cheatera mieli by zbanować 100-1000 osób ?? Pozatym jakby banowali na IP to gdybys dostal bana juz wiecej bys nie pogral bo Twoje IP by bylo zablokowane co uniemożliwiałoby ci założenie i granie na jakimkolwiek koncie

@topic

tak wystarczy ze wylogujesz bota z EM2 zalogujesz na czystym metku i przerzucisz dropa na główna postać ale tak jak już pisałem wyżej pamiętaj aby tego dropa przekazywać popzez wyrzucanie na ziemie i podnoszenie głównym kontem.

A jak jest z privami METKA(np. DRAGONMT2 bo tam rowniez gram)...

aja zapewne te same praktyki - czyli rowniez nie banuja z IP?

Opublikowano

na privach nie wiem zabardzo bo jedyny priv na jakim gram/gralem to diamond i balmora, ale wydaje mi sie ze tez nie banuja na IP tylko na konta (email) pamietaj tylko zeby konto glowne nie bylo powiazane z tym ktore leci na bocie.

aha i jeszcze jedno wracajac do ego EM2 to najlepiej jakbys mial 2 metiny jeden na ktorym kozystasz z easymetin'a i drugi na ktorym logujesz sie i grasz glownym kontem

18793.gif15221.gif

31887.gif21571.jpg

Jebnij Like'a !!

87016652.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...