Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]istnieje konflikt adresow ip z innym systemem sieci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam taki mały problem.

M.in chciałam sobie postawić serwer ale wyskakuje mi taki błąd jak w nazwe tematu czyli ''istnieje konflikt adresow ip z innym systemem sieci''

Wiem niby przez co to się dzieje...Hamachi używa maski podsieci 255.0.0.0 i blokuje dostęp.

Ale nie wiem jak to rozwiązać...Przeinstalowałam hamachi,resetowałam komputer,od nowa wypakowywałam pliki i przeinstalowywałam virtualbox oraz virtualpc wszystkiego już chyba próbowałam. :(

Nie wiem ma ktoś z was może jakieś propozycje ?

Bo ja już nie mam siły...

img_ref1525_01-800x200.jpg

Opublikowano

Masz router, z którego korzysta kilka komputerów? Albo podłączone dwie karty sieciowe? Spróbuj wyłączyć DHCP w routerze

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

yyy... w tym rzecz że nie mam routera (bezprzewodowy) mam modem internet z vectry jeśli to pomoże

img_ref1525_01-800x200.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ref Hmm...mam ten sam problem.Gdy stawiałem sobie na plikach by takiniesmialy to za pierwszym razem all ok ale potem ten piedolony błąd.Mam router axesstel orange.Wifi w modemie wyłączone korzystam tylko ja

4518232164.png

Taki światłowód

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...