Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Długie wczytywanie karty SD HTC Wildfire S

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, po resecie bądź wyciągnięciu lub też podłączeniu telefonu do komputera aplikacje umieszczone na karcie SD wczytują się strasznie długo. Na przykład dzisiaj, telefon się przyciął, zresetowałem go no i jakieś 2h "wczytują" się aplikacje z SD. Informacja o tym że "Przygotowywanie karty SD trwa ..." nie jest cały czas lecz czasami wczytuje się parę aplikacji lub żadna i muszę czekać 15 minut albo jak dziś 2h @_@ Do tego dalej te aplikacje się nie wczytały -.- Niestety problemy z telefonem zaczęły się po powrocie jego z serwisu z powodu pęknięcia szybki pierwszej i systemu dotykowego (listopad 2011) :/ Choć jakiś czas temu była aktualizacja systemu android to problemy z telefonem na chwile ucichły :/ Proszę o pomoc !!! Jak na razie pomagały częste resety fona. Przypominam telefon HTC Wildfire S os - android 2.3

Opublikowano

Pobierałeś jakieś aplikacje spoza android marketu, np. z chomika? Nawet na andka zdarzają sie wirusy, może coś ci zwyczajnie zablokowało cały ten proces? Szybka i dotyk ekranu niewiele ma wspólnego z oprogramowaniem więc jedyne co może być wadą sprzętu to karta pamięci - przepalona czy coś w tym stylu. ja bym ci radził jakiegoś antyvirusa na początek pobrać, a jak nic nie pomoże to zobaczymy co dalej. Możesz takze sformatować tą karte pamięci albo przywrócić ustawienia domyślne systemu.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Na HTC pierwsze co zrobiłem to ściągnąłem antywirusa, obecnie mam avasta i nie raz skanowałem telefon co za każdym razem dawało wynik że telefon nie ma wirusów. Aplikacje ściągałem nie tylko z Android Market ale jak już wyżej pisałem telefon był skanowany i nic nie wykazało. Karta pamięci była dodana do telefonu to ma jakieś 8-10 miesięcy, bardzo możliwe że nawet po takim czasie są jakieś przepalenia na niej więc sprawdzę to w swoim zakresie i dam edita :) W każdym razie dziękuje za zainteresowanie moim problemem :)

Opublikowano

Mysle ze wyczyszczenie telefonu do ustawien fabrycznych powinno pomoc. Jesli nie mozesz sprobowac wrzucic inny soft (nieorginalny).

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...