Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ots na Neostradzie

Byczku98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Może trochę powiem w jakim położeniu jestem :D.

Mianowicie grałem w tibie na OTS na 8.0 i 8.1 potem real, przerwy i tak w kolko :).

Stawiałem własne serwery grałem z kolegami (jeden bramę obok, dwóch, piec bram dalej) Na hamachi (miałem wtedy toye,potem netie).

Teraz mam neostrada i odległość miedzy nami wynosi z 200 km.

Teraz pytania:

1.Mogę postawić OTS hamachi czy mogę bez łączenia na lanie?

2.Macie jakiś silniczek i dobry poradnik? Szukałem i albo silnik lipa albo poradnik.

3.Pytania mogą dojść w trakcie ;D

Odrazu wam mowie nie bijcie za ortografie :D. Mogą być w tekście jakieś błędy bo mój poziom nauki obecnie jest na gimnazjum xD

Opublikowano

Hobisiek No ale Jak ?

Bo mialem problem..Wcdhozili koledzy do ekranu logowania i tam na postacie nie mogli wejsc ! a ja moglem :/

Opublikowano

Jeżeli masz lifeboxa to albo hamachi albo zmiesz porty.

Pod jaką tibię cię interesuje silnik?

Opublikowano

Nie, chodzi mi o zmienianie postów w livebox' ie. Dużo tłumaczenia.

A jakiego masz kompa i neta ze chcesz stawiać na kompie silnik z real mapą i pod 8.5+ tibie?

Opublikowano

jakie ip im podajes?

wchodzisz na strone http://twojeip.wp.pl

tam masz ip i wpisujesz je w config w folderze ots

potem podajesz je kolega. tak sprawdzisz czy dziala.

potem wchodzisz na str. http://www.no-ip.com

i tam robisz sobie stale ip np. mojots.no-ip.org

i wtedy to wklejasz do config ots i podajesz kolega.

jezeli masz router to ty logujesz sie pod wewnetrznym ip czyli np. 192.168.1. i tu moze byc rozna koncowka musisz sprawdzic

jak masz jeszcze problemy to napisz na pw podam ci gg

Opublikowano

wpisujesz w wiersz polecen

ipconfig

i tam masz adres IPv4 i obok jest twoje ip wewnetrzne ale to tylko jak masz jakis router,

i ty sie pod tym logujesz a kolega podajesz to co napisalem w poprzednim poscie.

i pamietaj zeby zmienic ip w config ots.

albo pokaz jak masz wgl ustawiony config

Opublikowano

Po co sie tak bawić?

Wchodzisz na pokapoka.pl i masz już ip wyciagnięte. Przy okazji sprawdzasz czy masz zewnetrzne czy wewnetrzne.

Druga sprawa, Ciężko ci będzie uciągnąć więcej niż 100 osób ;)

Prędziej będzie ci się opłacało na dedyka postawić niż kompa 24/7 trzymać włączonego.

No i tak na koniec to za słaby komp na stawianie real map z silnikiem 8.5 +. Net 6 mbit/s to też nie jest szaleństwo.

^^ Nie napisałem tego żeby się pochwalić że mam lepszy sprzęt albo szybszego neta bo mam o wiele gorszy sprzęt ale chodziło mi o to że nie ma sensu stawiać.

Opublikowano

jak niemasz dostępu do routera albo nie umiesz, możesz zastosować UPnP, funkcje ustawiającą w pętle i heja :D

@up

ty wiesz chociaż co piszesz?

Przy okazji sprawdzasz czy masz zewnetrzne czy wewnetrzne.

przez php, nigdy, ale to PRZENIGDY nie sprawdzisz swojego wewnętrznego ip przez php loool, jedyny sposób to użycie jednego pluginu na WTW(chodzi o gg), i jeżeli osoba nie będzie miała żadnego firewalla włączonego(zapomnij) to pobierzesz jego ip wewnętrzne

Opublikowano

Pobróbuje bo narazie nie mogę, proszę o nie zamykanie.

A jakiś silnik szczególnie polecacie?

TFS - the forgotten server

nie oplaca ci sie juz uczyc robienia OTSów. jak masz problem z takim rzeczami to co dopiero jak padna jakies skrypty i bedzie trzeba naprawic ?

teraz zrobisz na windows potem stwierdzisz ze lepiej dac na dedy na dadyku bedzie linux,

znow trzeba uczyc sie linuxa,

potem sie okarze ze skrypty ktore dzialaly na win. nie dzialaja na linuxie, a czemu?

dla linuxa "B" a "b" to jest roznica

linux zwraca uwage na wielkosc liter.

czesto w silniku jest: spolszczenie zeby ulwtwic configuracje

-- tutaj wpisz lokacje mapy

map = "data/world/RPG100%.otbm"

w linuxie jest juz to błąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...