Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Propozycje funkcji QuestEdytora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeglądając wszystkie QuestEdytory załamałem się żaden nie spełnia nawet najmniejszych moich oczekiwać w tym celu postanowiłem że napiszę taką aplikacje.

Zrobiłem już wstępny interfejs programu lecz pomyślałem że może i wy macie jakieś ciekawe pomysły co do funkcjonalności.

beztytuugvg.th.jpg

Na 100% w aplikacji będą funkcje

• Zakładki - umożliwi to edycję kilku questów jednocześnie
  • Spis wszystkich funkcji + opis po kliknięciu na daną funkcje
  • Dynamiczne podpowiedzi podczas edycji pliku.
  • Kolorowanie składni wzorowan na pythonie
  • Eksportowanie kodu questa do rtf, html, i BBCode IP.Board , po takim wyeksportowaniu np. BBcode gdy wstawicie kod na forum zostanie zachowane kolorowanie składni.
  • Kilka generatorów m.in. Start Quest ( poprzez klikniecia na obrazki wygenerujesz kod który pozwoli wyczarować przedmioty podczas 1 logowania do gry.) Level Quest oraz generatory kilka ciekawu ciekawych misji znalejzionych w sieci.

Jestem otwarty na wszystkie propozycje.

Wykonuję wszelkiego rodzaju modyfikacje/instalacja dla CMS: PHP-Fusion, Drupal, WordPress, MyBB, phpBB, IP.Board.

Poszukuję grafika komputerowego z bardzo dobrą znajomością oprogramowania Adobe Photoshop do stałej współpracy. Na dzień dzisiejszy potrzeba wykonać około 20 szablonów WWW.

Oferty i pytania proszę kierować na PW lub e-mail RastaJoint(at)spoko.pl.

Nie pomagam na prywatnie odnoście gry

Metin2 czy Tworzenia stron www, masz problem? Pisz na forum a postaram się go rozwiązać

Opublikowano

Wszelkie ważniejsze funkcje wymieniłeś :) Chociaż do questów nie trzeba by jakiegoś osobnego edytora, najlepszym byłby notepad++ z jedną funkcją którą wymieniłeś, to jest dynamicznymi podpowiedziami funkcji

Opublikowano

Bardzo fajnie . To na 100% przyda się zielonym .

Moja propozycja :

Dodaj kilka gotowych szablonów na quest , gdzie ktoś będzie mógł sobie edytować do "pod siebie ."

Podziel te questy na fazy : Zaawansowany , Trudny , Łatwy i będzie spoko. ;D

Opublikowano

Może dodasz coś, co będzie sprawdzało składnie questu, czy jest poprawnie pisany?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Bardzo fajnie . To na 100% przyda się zielonym .

Moja propozycja :

Dodaj kilka gotowych szablonów na quest , gdzie ktoś będzie mógł sobie edytować do "pod siebie ."

Podziel te questy na fazy : Zaawansowany , Trudny , Łatwy i będzie spoko. ;D

Szablony będą i takowe będzie można dodać samemu, co do interpretera (sprawdzanie poprawności kodu) to w pierwszej wersji niestety nie będzie ponieważ jet z tym trochę roboty.

Głównie aplikacja będzie działa na wtyczkach a więc każdy kto zna Delphi będzie mógł sobie napisać wtyczkę.

Wykonuję wszelkiego rodzaju modyfikacje/instalacja dla CMS: PHP-Fusion, Drupal, WordPress, MyBB, phpBB, IP.Board.

Poszukuję grafika komputerowego z bardzo dobrą znajomością oprogramowania Adobe Photoshop do stałej współpracy. Na dzień dzisiejszy potrzeba wykonać około 20 szablonów WWW.

Oferty i pytania proszę kierować na PW lub e-mail RastaJoint(at)spoko.pl.

Nie pomagam na prywatnie odnoście gry

Metin2 czy Tworzenia stron www, masz problem? Pisz na forum a postaram się go rozwiązać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...