Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] KW-5

tymbark@@@

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie polecam tej maszyny ma bardzo słaby punkt z przodu kazdy go tam przebija, bardzo wolny i nie konfortowy do gry, polecam bardziej typ 59,löwe lub poczekaj na nowe premium po patchu jak chcesz kupic ale najlepiej jest zbierac kase na KV zwyklym z premium.

sig2@500736700-XerekPL@eu@2@0@11110011000100@1111011000101@01101@pl@0.png

Opublikowano
Czy planujecie w przyszłości przywrócenie do sprzedaży czołgów usuniętych ze sklepu? Na przykład czołgów Hotchkiss, B2, Typ 59, itd.?
  • Jest to możliwe, aczkolwiek nie posiadamy w tej sprawie żadnych konkretnych planów. Gdy podejmiemy jakiekolwiek wiążące decyzje, dowiecie się o nich z wyprzedzeniem.

Tak jakby wszystko jest możliwe.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Mój kumpel kupił na allegro KW-5 ostatnio za 100 zł , mówi że się bardzo opłaca wrzuca go na sama góre prawie zawsze i czołgi 4,5 a nawet 6 tieru często nie wiedzą że strzela się w droidy do tego zarobki 40 tys kredytów za przegrana bitwe .

Opublikowano

KW-5 przegrywa 1vs1 z 5mi tierami. [a nawet 4 tym jeśli da radę go objechać] Każdy dość szybki by zyskać chwilę na rufie jest wstanie położyć kw.

Lowe ma lepszą lufę ale słabszy pancerz, w tył i boki [a nawet front 6 tymi tierami] całkiem ładnie wchodzi, szybsza wieża i obrót utrudnia objeżdżanie.

T34 jako premium nie ma pancerza kosztem świetnej lufy, penetracja i dmg równoważą mały rof.

Opublikowano

Lowe o wiele lepszy odpowiednik. KV-5 nie przebija z przodu King Tigera, a przedni cycek przebija nawet loltraktor

Opublikowano

KW-5 jest dobrym czołgiem do nabijania hajsu i wolnego expa. Po pierwsze jak ktoś umie grać to każdy czołg jest dobry.

Na duże dystanse, czy jeżeli umiejętnie będziesz się chował za przeszkodami tak aby nie pokazać weakspotów KW-5 jest nie do przebicia, naprawdę. Ma on niesamowicie byczy pancerz i jeżeli ktoś nie może strzelać w weakspoty to nic ci nie zrobi. Jednak w bitwach z lepszymi czołgami ma duże problemy ze względu na swoje niezbyt dobre działo, a dokładnie penetrację która wynosi 175mm. Jest on też duży co ułatwia zadanie wrogiej artylerii, ale większości wrogim czołgom nie, bo ich interesują tylko weakspoty (jako że gdzie indziej się nie przebiją). Jeszcze dochodzą tanie pociski, więc plus na zarabianie i może się nieźle rozpędzić, ale do tego potrzebuje trochę czasu.

Dlatego wbrew obiegowej opinii polecam ci ten czołg. Jeżeli nauczysz się obchodzenia z nim to będziesz nie do przebicia. ;)

Opublikowano

Ogólnie sam też nie wiem co wybrać KV-5 dobry pancerz nawet dobre działo ale ten wielki odstający wekspoint mnie przeraża może jednak dozbieram do lova można cloze

Opublikowano

A Lowe przypadkiem nie ma większych zarobków?

Powiem jedno chcesz się męczyć w HT i nabijać wolnego expa... Jeśli tak myślisz to kup sobie Typa dobry med podjeżdżasz pod kogoś na maxa ten jak głupi będzie Ci strzelać w przód wierzy gdzie byś miał 200mm :D Dobry i szybki med z zarobkami to niewiem.

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

Niby ten KW-5 jest słaby.. Ale to gówno prawda.. Jeżeli ktoś umie grać w tą grę to nawet "konserwą" wygra z np. IS'em. Wy piszecie że to syf itp.. Ziomek, pooglądaj sobie GamePlay'e na YT o KW-5 i się wtedy dowiesz czy to jest opłacalne czy nie.. Tutaj.. tutaj ci nikt nie pomoże nie 60% ludzi stąd nie ma nawet 7 tieru. A jeżeli mają, to nigdy nie mieli okazji grać KW-5, ja miałem okazje nim grać i powiem że rewelacji nie ma pancerz wiezy ma bardzo dobry, przodu też (oprócz działa). Jego minus to działo jak na ten tier mało bije.

signature.png

Opublikowano

Niby ten KW-5 jest słaby.. Ale to gówno prawda.. Jeżeli ktoś umie grać w tą grę to nawet "konserwą" wygra z np. IS'em. Wy piszecie że to syf itp.. Ziomek, pooglądaj sobie GamePlay'e na YT o KW-5 i się wtedy dowiesz czy to jest opłacalne czy nie.. Tutaj.. tutaj ci nikt nie pomoże nie 60% ludzi stąd nie ma nawet 7 tieru. A jeżeli mają, to nigdy nie mieli okazji grać KW-5, ja miałem okazje nim grać i powiem że rewelacji nie ma pancerz wiezy ma bardzo dobry, przodu też (oprócz działa). Jego minus to działo jak na ten tier mało bije.

IS to 7 tier, KW-5 8. Nie dziwie się że ma szanse.

Pograłem wczoraj na becie KW-5, całkiem nieźle się jeździ. Największa wada-małą penetracja. Tiery9+ penetrują nas nie tylko w weaks pointy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...