Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z logowaniem na plikach 2010 kaszanka.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D Dosyć niedawno wróciłem na forum po około 1,5-rocznej przerwie i postanowiłem rozpocząć prace póki co nad serwerem hamachi (jako testowy), a następnie może i dedykiem :P

Jednak napotkałem mały problem. Skorzystałem z tutoriala ->

http://www.mpcforum.pl/topic/345073-megatuttworzymy-serwer-easy-vpn-na-plikach-serwerowych-z-2010r/

i chciałem postawić serwer na plikach 2010 od kaszanka.pl . No więc pobrałem bla bla bla, stworzyłem serwer ( przynajmniej w maszynie ;p ) , ściągnąłem klienta z 2010 PL i go nie patchowałem, pobrałem jakiegoś launchera, zadziałałem w root i zrobiłem serverinfo.py pod swój server ( ip dałem z końcówką .100 abym ja mógł wejść ) . Włączam klienta przez launchera i co ? - ciągle tkwi napis "Zostaniesz połączony z serwerem". Poczytałem trochę na forum i dowiedziałem się, iż launcher i game serwera mogą mieć inny pong, jednak trochę tego nie rozkminiam - mimo poradników, które tu przeczytałem ... Może pomoże mi ktoś z tym pongiem i doradzi jak i co mam zrobić, aby pongi były te same lub zrobi mi launchera pod mojego serva czy coś ... :D :P Może załączę screeny z pong serwera i ponga game :

to wyciągnąłem z launchera :

pong-clie_rnxhnnr.jpgczyli, że niby w cliencie mam pong testtesttesttest ?

a to z game :

pong-game_rnxhnnw.jpgczyli, że co mam 2 pongi ? :D

I może mi ktoś powiedzieć jak teraz zrobić żeby na serwerze i kliencie był ten sam pong :P Mam zmienić w launcherze pong z testtesttesttest na jakiś swój i w game w miejscu "testtesttesttest" także na ten sam swój czy jak ? :D Bo całkowicie nie ogarniam ;p

A i jeszcze taki szczegół - nie używam portmapa ;d Chociaż chcę założyć serva EASY VPN , czyli hamachi potocznie;p To chyba powinienem ? :D

ale lamie teraz na tym forum ;p Kiedyś to były czasy ... :D

Więc czekam na jakieś konkretne odpowiedzi :D Bo to wstyd zrobić serwer, a nie móc się na niego zalogować :P

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

ten launcher powinien zalatwic problem z logowaniem.

http://speedy.sh/vutmr/Launcherkaszanka.exe

zaraz skan bedzie

https://www.virustotal.com/file/b3f5f28cbfe0bd4aa90c99505c7fadccbe8b6921da00a9a71f8f2a84a30a34f4/analysis/1332519891/

@ tak portmap jest potrzebny do EasyVPN tak samo jak do hamachi

350x19.png
Opublikowano

hahaha o matko :D A to dobre xD Dzięki gościu !! wielkie dzięki :D Zadziałało od razu :P

@jeszcze mam pytanie, gdyż w PortMapie port 13004 wyswietla mi sie na czerwono ( czyli port odpowiedzialny za m2 z tego co wiem ) . Czy da sie to jakoś naprawić czy też w niczym nie przeszkadza ? :P

@ a drugie to to, że podczas ładowania serwera wyswietla mi się info "No such file of directory", jednak wszystko działa normalnie . Mam na to uwazać ? :P U tamtego goscia w tutku tez to sie wyświetlało ;d

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

a no nie jest :P Ciągle mnie wkurzają te "No such file of directory" ^^ Kiedyś serwery mi padały , a początkiem tego był taki komunikat ;d Ale oj tam ! Trzeba brać się za pracę ;p

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...