Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój Samochód Jest Lepszy!

Kasper3D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I jest droższy niż twój! Tylko nim nie jeżdżę, bo nie chcę, żeby się popsuł. A ty co masz? Jakąś tanią

tandetę, przy której non stop dłubiesz. Jakim cudem to w ogóle jeździ? Chwalisz się tylko, jaki z Ciebie

świetny mechanik. Jesteś zapatrzony w siebie. Myślisz, że kobiety na to polecą?

C

zęsto słyszymy takie stwierdzenia, potrzeb, a jego konfiguracja jest bardzo rozbu- ni. Czyż to nie jest piękne? Być zdanym na ła-

ale w naszym przypadku nie cho- dowana i nie muszę często modyfikować źró- skę jednej firmy – to musi być okropne. To tak,

dzi o samochód, a o system opera- deł. Nie muszę też wciskać „start”, by wysiąść jakby prosić samochodowego dealera o kluczy-

cyjny. Ile razy mówiono do nas, że z samochodu. ki przed każdą jazdą. Jeszcze bardziej śmiesz-

jesteśmy zapatrzeni w siebie, nie stać nas na ko- Wiesz, współczuję Ci, że nie możesz ko- ne byłoby, gdyby po każdym przypadkowym,

mercyjne systemy operacyjne, że w naszym sys- rzystać ze swojego samochodu, bo nie chcesz, ale częstym zgaśnięciu silnika musiałbyś wy-

temie nic nie działa od razu? Czy to linuksiarze by zepsuł się zbyt szybko. Szkoda, bo zapłaci- siąść, dotknąć antenki, prawej wycieraczki i le-

chwalą się swoją wiedzą, czy windziarze tym, łeś za niego niemałe pieniądze – sam przecież wej szyby, aby go znów odpalić.

że mają drogi system operacyjny? Zdecydowa- się chwalisz, że tyle kasy na niego wydałeś. Ja Jedno muszę przyznać – samochód masz

nie windziarze, ale pamiętajmy o tym, że wielu nie mam tego problemu. Nawet dziurawe drogi bardzo ładny, ale nie dziwię się, że nie był tani,

z nich korzysta ze swojego systemu nielegalnie, mi nie straszne, podobnie w Linuksie nie muszę jedynie szkoda , że nie jeździ tak pięknie, jak

więc nie ma się czym chwalić. Wystarczy prze- bać się wirusów i całej reszty szkodliwego opro- wygląda. Te wszystkie dodatki, wygodne fote-

cież, że zainstaluje się system na dwóch stanowi- gramowania. Mogę też go spokojnie zaparkować le, skórzana tapicerka. Po co to wszystko, jeśli

skach komputerowych zamiast, jak mówi stan- na noc a, jeśli jakiś haker postanowi się do niego samochód nie nadaje się do użytku? Sam mó-

dardowa licencja, na jednym. Jeżeli już faktycz- włamać, to będzie miał spore problemy. Muszę wiłeś, że nie korzystasz z niego, bo nie chcesz,

nie zapłacili za komercyjny system, to czeka ich tutaj zaznaczyć, że nikt nie zmusza mnie do wy- by zbyt szybko się zużył czy popsuł. Zauważ

sporo ograniczeń. Wyobraźmy sobie, że kupili- dawania fortuny na zabezpieczenia. Dostaję je za też, że mimo to, musisz często robić przegląd

śmy drogi samochód, w którym możemy prze- darmo. Świetny interes, prawda? Po prostu nie- – a nuż okaże się, że jakaś część jest wadliwa.

wozić tylko siebie, bo brak miejsca dla pasaże- które samochody nie nadają się na polskie dro- W moim Linuksie wszystko działa przez dłu-

ra i nie ma bagażnika. I kto tutaj jest zapatrzo- gi tak, jak niektóre systemy nie nadają się do pra- gi czas, bez wymiany poszczególnych części (a

ny w siebie? Czy nie ten, który wydaje sporo ka- cy w internecie. wybór wśród części, spełniających to samo za-

sy na coś, co nie jest warte swojej ceny? Pamię- Proszę, nie mów, że mimo wszystko, Li- danie jest ogromny).

tam jak ktoś z Microsoftu mówił, że jeśli ktoś nux jest tandetny. Korzystam z niego ile chcę Jakby nie było – to do Ciebie należy decy-

ma korzystać z pirackiego oprogramowania, to i nie psuje się. Mogę go zainstalować na tylu zja co wybierzesz. Jeśli odpowiada Ci jedynie

ma to być oprogramowanie tej firmy. Powiesz: stanowiskach, na ilu chcę. Świetnie nadaje się patrzenie na to cudo (cudo pod względem wizu-

„OK, ale każdy musi mieć własny samochód, że- do multimediów, do zastosowań serwerowych, alnym, oczywiście), to Twoja sprawa. Jeśli speł-

by producent więcej zarobił i się rozwijał”. Do- do pracy biurowej, do jazdy ekstremalnej etc. nia Twoje potrzeby, to OK. Ja mam nieco inne

brze, a co z niszczeniem środowiska? Nie trzeba Jego zastosowania są naprawdę wszechstronne. wymagania, nieco inne potrzeby. Mam nadzieję,

marnować milionów płyt CD na dystrybucję Li- Mówisz, że sobie nie pogram? Twierdzisz, że to że to rozumiesz. Proszę Cię tylko o jedno – uży-

nuksa – można go pobrać z sieci. Co z ogranicze- wina Linuksa? Zabawne, przecież producen- waj czego chcesz i uszanuj to, czego ja używam.

niami? Wyobraź sobie, że jadąc na wstecznym, ci nie tworzą gier pod ten system, ale my sobie O gustach się nie dyskutuje, więc skończmy tę