Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie będe mógł podkręcić?

dandzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio chciałem podkrecić procka w BIOSie ale nie mam w nim opcji odpowiedzialnych za podkręcanie. No to potem chciałem podkręcić programem ClockGen ale jak na złość nie wyświetlała mi się opcja odpowiedzialna za podkręcanie tylko opcje i jeszcze jakies gówno :( CO mam zrobić?

Opublikowano

Procek AMD Athlon 64 x2 4200+ 2.20 ghz

płyta M61SME-S2

a zasilacz nie wiem jaki model wiem że chyba 230V bo jakaś nalepka taka z tyłu kompa jest można to sprawdzic w CPU-Z?

Opublikowano

to taki rzęch i niestabilna płyta że nie warto nic na niej podkręcać

w BIOS wcisnąć CTRL+F1 jak ci sie dalej chce kręcić bez dobrego zasilacza i procka wartego kręcenia

podnoś tylko FSB jak niechcesz ryzykować do 2,4-2,5 może się udać ale bez wyraźnego zysku na wydajności

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dupa tam :( Chciałbym bardzo kupić coś lepszego ale mam 400 zł więc nic lepszego nie kupie. Kiedyś mi wcisneli takie coś mówili że dobre on ma juz z 5 lat

Opublikowano

Na owe czasy był to jeden z najlepszych i najstabilniejszych procesorów. Nie warto się w nim bawić, na pewno wymagał by lepszego chłodzenia.

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

5 lat temu to już był quad 6600 intela który był najlepszy , teraz też daje rade

a teraz za 4 stówki spokojnie kupisz Intel Celeron G530 dual core 2,4ghz, płytke na LGA1155 na chipsecie H61, i ram 4gb ddr3

Opublikowano

Myślałem o tym żeby kupić nowa płyte, karte i procka starszy może by z te 300 zł dorzucił ale zapomiałem że bym musił dokupic ram i karte dzwiękowo do tego nowe chłodzenie by się przydało i zasilacz czyli cały komp a za 1000 zł raczej nic takiego żeby BF3 ma full szedł nic nie kupie bym musiał ze 3k dać i dupa, musze grać w tego swojego cod mw2 na niskich detalach.

Opublikowano

słuchaj

Procesor co Ci podałem jest bardzo tani i dobry , żre mało prądu i nie da sie go podkręcić .. niby minus ale nie trzeba wydawać na chłodzenie.

Płytke na lga1155 czyli nowa podstawke z chipem h61 mozesz potem wlozyc i3 i5 i7 nawet... takie płytki od 170zł nówki , używki jeszcze taniej.

ram ddr3 czyli nowa i szybka pamięć 70zł za 4 gb goodram

po co Ci karta dzwiękowa? PS zeby taką podłączyć i tak potrzebował bys wejscia PCI na płycie a na tych najtańszych takich nie ma ... płytka już taka ,, lepsza ,, 230 zł z sata 3 usb3 i dobra dzwiękówka .

obudowe ładujesz twoją, dysk jak masz na sata i napęd to spoko jak nie to przejściówka ( ogólnie nie polecam ale jak nie ma wyjścia )

liczymy...

Proc: 150zł

Płytka: Coś na H61 ok 200zł ( można taniej ale już są bardzo okrojone)

RAM: 70z

Zasilacz: Taki zestawik ciśnie na najgorszych gównach bo tyle co prądu żre to śmiech poprostu ( bardzo mało ) ale jak juz chcesz bazpieczneij to : Aerocool gps 450W za 125zł dokladnie na morele.net

Grafika: mozesz tymczasowo swoją nie wiem co tam masz , W procku masz integre HD2000 do filmow hd neta starszych gier jak znalazl i to prawie za darmo, jak dozbierasz np w wakacje te ~260zł bierzesz Radeona HD4850 ddr5 1 gb

za wszystko bez grafy 545 zł , grafike swoja , dozbieraj i kup , integra HD2000

z karta graficzna za 280zł nowa radeon 4850 mw2,3 na full , Bf3 też tylko mniejsza rozdziałka i low,medium

tu taka recka proca

http://www.g530.yoyo.pl/

licze na like

Opublikowano

No to nie ma tragedi, lepsza o wiele od integry, pograsz na niej w mw2 na przyzwoitych detalach i rozdziałce na tym procku co ci podałem. Twój to gówno i jak bys podkrecil to nic ci to nie da

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...