Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Filmy z jakich lat lubisz najbardziej?

adix112

Filmy z jakich lat lubisz najbardziej?  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Filmy z jakich lat lubisz najbardziej?

• Lata 60' i mniej
      3
    • Lata 70'
      1
    • Lata 80'
      1
    • Lata 90'
      15
    • Od roku 2001 +
      21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w nazwie tematu. Z jakich lat najbardziej lubisz filmy? Zaznacz w ankiecie i uzasadnij swój wybór, pamiętaj by podać przykład jakiegoś z filmów.

Moja odpowiedź to lata 90'. Wtedy powstawały takie hity jak Zielona Mila, Lista Szindlera, Skazani na Showshank, Staligrad, Pianista i wiele wiele innych ;)

Początek 2000r zapowiadał się dobrze, i tak też było do około 2005-6 roku kiedy to wprowadzono niezrozumiała dla mnie technikę 3d i innych syfów które są niepotrzebne. Reżyserzy skupiają się bardziej na efektach niż na fabule czego wynikiem są takie buble jak np film który wczoraj obejrzałem - Immortals

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Specjalista
Opublikowano

To zależy od filmu np. Rocky, Szklana pułapka, Kiler to są bardzo dobre, a po 2000roku to produkują zajebiste filmy Science Fiction.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Zależy. I lata 90 (skazani na shawshank, Pulp Fiction) i XXI wiek (Requiem dla snu, Nie zadzieraj z fryzjerem). Bardzo podobał mi się też polski "wszyscy jesteśmy chrystusami" i "pianista".

Opublikowano

Dziwne rozumowanie.. w każdym roku może powstać film godny uwagi (arcydzieło). Rok nie ma nic do rzeczy.

; )

Opublikowano

Dziwne rozumowanie.. w każdym roku może powstać film godny uwagi (arcydzieło). Rok nie ma nic do rzeczy.

Chodzi mi o to ile najwięcej filmów w danym roku powstało wg. was godnych uwagi ;) Chciałem sobie zrobić takie mini porównanie

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Autor tematu chyba sugeruje że z roku na rok powstają coraz gorsze filmy, niestety taaka prawda...

pomysły się wyczerpują

:D

Teraz przy takich możliwościach mogli by zrobić coś ekstra a nie jak to ktoś wyżej określił jakieś Buble...

Nie prawda. Co roku powstaje kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt dobrych filmów to, że jest pełno syfu, nie oznacza, że z roku na rok robią gorsze filmy.

Trzeba się trzymać z tym, że kiedyś powstawało mniej filmów co idzie za tym mniej syfu..

Denerwujące takie pisanie - oczywiście każdy ma swoje zdanie.

; )

Opublikowano

Światowe kino idzie w górę. Co innego (niestety) z Polskim, każdy pamięta dobre Polskie filmy z lat 60/70.

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Powiem tak. Każde lata mają dobre jak i słabe filmy.

Dajmy na to są lepsze filmy z 1970 niż z 2011.

Osobiście wybrałem 2001+ bo są różne fajne efekty i bardzo duży wybór filmów.

Ze starszych filmów np z 1970, 1980 jest tylko kilka, kilkanaście produkcji godnych polecenia a teraz co chwilę wychodzi jakiś ciekawy film.

HBV27j.png

Opublikowano

Lata 70/80 za klasykę polskiego kina :)

No i do tego dodałbym kilka produkcji typu "Poranek Kojota" "Killer". To są moim skromnym zdaniem komedie robione przez polaków dla polaków i nie obchodzi mnie to, że mają niskie noty na poziomie kina światowego. Mnie i znajomych bawią. To co powstaje teraz na wzór zachodnich czy amerykańskich tasiemców jest ... no właśnie jest jakie jest.

Krytykiem nie jestem. Tyle z mojej strony. Gdzie się podziały tamte stare dobre komedie ?

f.png

Opublikowano

Właśnie szkoda że już nie ma filmów pokroju "Killer" "Chłopaki nie płaczą" itp... Robią jakieś buble niby komedie a mi się bardziej płakać chcę jak to oglądam..

1xbQbvo.png

Opublikowano

Hmm, trudne pytanie ponieważ nie mam ulubionych tytułów z danych lat.

Bardzo lubię np. Szklana Pułapka , Killer , Skazani na Shawshank , Rocky , Poranek Kojota , Sami Swoi i wiele innych.

Oglądam to co przypadnie mi do gustu, filmami z 2005 roku + też nie pogardzę bo fajne efekty są .

@ Co nowsze filmy to mają gorszą fabułę ;x a lepsze efekty.

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano

Czym starszy film, tym zazwyczaj lepszy, kiedyś filmy miały klasę teraz to tylko masówka w stylu Harrego Potera, sagi zmierzch i innego badziewia,

Opublikowano

lata 70 - Rocky

lata 80 a potem to różnie, głownie kino sf czyli Gwiezdne Wojny , na Imperium nawet załapałem się na premierę kinową w Polsce

lata 90 wiele dobrych i porządnych komedii zarówno polskich jak i zagranicznych

po 2000 ciężko znajśc dobry film który po raz enty ogląda się z przyjemnością ale na pewno wszystkie produkcje z B.Willisem i filmy Quentina Tarantino

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

2009+ :D Transformers 3 ! Unerworld Awakening ! Source Code (Kod nieśmiertelności), Immortal <-- To jest Klasyka kina ! Uczeń Czarnoksiężnika :D I wyścig z czasem czy jakoś tak.. film o tym że "płacą" czasem, zamiast pieniędzy mają czas i mogą wygrać po 1000 lat życia a nawet więcej :D

3t6EGVz.png

Opublikowano

2009+ :D Transformers 3 ! Unerworld Awakening ! Source Code (Kod nieśmiertelności), Immortal <-- To jest Klasyka kina ! Uczeń Czarnoksiężnika :D I wyścig z czasem czy jakoś tak.. film o tym że "płacą" czasem, zamiast pieniędzy mają czas i mogą wygrać po 1000 lat życia a nawet więcej :D

Jeśli to jest klasyka kina, to ja jestem papieżem.

Opublikowano

90-2007/2008

do nowych filmow rzadko wracam

starsze filmy chetnie ogladam po kilka razy nowe mnie nudza

s2c77Oa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...