Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem/pomocy!] Komp nie działa

rafix2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem przeczyścić komputer. Okurzyłem i git. Zdjąłem procesor i dmuchnąłem w socketa. Wszystko połączłem i klops!!!

Tak jakby grafika nie łapie. Wogóle nie pokazuję się obraz. Wszystko popołączane i nie działa. Raz załapało, więc wszedłem do biosu.

Wszedłem o biosu a tak prawie wszędzie pisze "not device"

Proszę o pomoc!!!

Opublikowano

Witam. Postanowiłem przeczyścić komputer. Okurzyłem i git. Zdjąłem procesor i dmuchnąłem w socketa. Wszystko połączłem i klops!!!

Tak jakby grafika nie łapie. Wogóle nie pokazuję się obraz. Wszystko popołączane i nie działa. Raz załapało, więc wszedłem do biosu.

Wszedłem o biosu a tak prawie wszędzie pisze "not device"

Proszę o pomoc!!!

przez procka ;p sproboj go dobrze wlozyc.. tez tak mialem jak wyjelem go i wlozylem.. musisz bdb. go wlozyc :P(bardzo dobrze go wlozyc)

//nieregulaminowa sygnatura
//BR3ND

Opublikowano

Tylko zapomniałem napisać, że nie świeci lampka z przodu i nie działa wiatrak w przodu (pod włącznikiem kompa).

To też przez procka?

@EDIT

I jeszcze mnie wkurwiło to, że procek się przykleił o wentylatora ... -,- (na pastę) :/

Opublikowano

Mi to wygląda. jakby procesor był niedociśnięty .

Spróbuj sprawdzić okablowanie + połączenie procesora z radiatorem.

Opublikowano

Dobra. Udało mi się go włożyć, ale dalej się nie chce pokazać obraz na monitorze. Raz zaskoczyło, więc chciałem wejść do biosu sprawdzić czy wszystko OK, ale wywaliło mi jakiś błąd "Error disc occurred" (coś w tym stylu), i od tamtego czasu dalej sie nie chce pokazać obraz. Może to istotne, ale przestała się świecić lampka na przodzie i nie działa wentylator (ten z przodu na samym dole.

POMOCY!

Opublikowano

to po co było zajmować się czym co nie potrafisz zrobić porządnie ?

sprawdź wszystko od nowa i po kolei złóż, spinając i wpinając tak jak należy każdy kabel

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to mało ważne, sprawdź i tak wszystko od nowa podpinając i się pomódl by nie spalił ci się procesor albo płyta główna przy okazji tej zabawy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tylko zapomniałem napisać, że nie świeci lampka z przodu i nie działa wiatrak w przodu (pod włącznikiem kompa).

To też przez procka?

@EDIT

I jeszcze mnie wkurwiło to, że procek się przykleił o wentylatora ... -,- (na pastę) :/

Tak to jest jak się grzebie a tak naprawde nie umie czyścić PC

Procek mógł być nie dociśnięty i coś tam się być może spaliło i się tak robi

graphic.png

Opublikowano

Może sie grafika odpieła choć nie wiem jakim cudem ale są różni ludzie :D i nic na siłe bo zara będzie temat: Uszczerbałem procesor :D

Opublikowano

[*] <--- To dla mojego komputerka :( Chyba płyta główna się spaliła -,- ) Wszystkie wiatraki chodzą, ale nie świecą się lampki. Ale na szczęście jestem przy kasie :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...