Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pamięć w Telefonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kupiłem sobie ZTE Blade II, jak narazie telefon sprawuje się perfekcyjnie, tylko jest jeden mały problem.

Gdy wgrywam gry z chomikuj bądź z android market (google coś tam ;p) to wszystko git sie instaluje, później przenosze na karte pamięci, ale i tak zajmuje mi miejsce na fonie (troszke mniej ale zawsze) no i niestety nie moge instalować bo nie mam miejsca na telefonie. Może dlatego że zainstalowałem NFS: Shift a on troszke zajmuje. (niby jest na karcie, ale tak jak wyżej napisałem zajmuje toszke na telefonie) :/

Opublikowano

Ogólnie rzecz ujmując masz mało pamięci ROM w fonie. Ta pamięć przechowuje system, cache, boot oraz Twoje informacje, w tym zainstalowane aplikacje.

Zorientuj się, czy jest na Twój telefon jakiś ROM (tym razem ROM w znaczeniu oprogramowania) obsługujący A2SD. Takowy ROM wymagałby dodatkowej partycji ext3/ext4 na karcie pamięci (dobre recovery, które potrafiłoby to zrobić, załatwi sprawę). W efekcie możesz wgrywać tyle aplikacji, ile zdoła Ci zapchać tę partycję siedzącą na karcie pamięci. :)

Pamiętaj tylko, że jeśli nie jesteś "w temacie", poproś o pomoc kogoś, kto się na tym zna (najlepiej z otoczenia, bo przez neta można najwyżej tutoriale poczytać).

Opublikowano

Niektóre aplikacje nawet po pobraniu potrafią zapchać wewnętrzną karte pamięci, więc sprawdź co zajmuje ci najwięcej miejsca, np. przez Android Assistant.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...