Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[AC:B][Tut] Wynalazki Leonadra da Vinci.

Nemesix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elko

;) Chciałbym wam przedstawić wszystkie wynalazki Leonarda, z którymi mamy styczność w AC Brotherhood.

03503077011721797575.png

1. Armata - broń wystrzeliwująca kule z prochem, które są śmiercionośną bronią jak na tamte czasy. W grze mamy nawet zaszczyt użyć owych armat, podczas najazdu na Cesara Borii na naszą willę. Musimy wtedy odeprzeć atak piechoty. Przeważnie umieszczane są one na stałym lądzie.

armata2.jpg

2. Armata morska - armata, która zwykle znajduje się na statku. Niesie jeszcze wielkie zniszczenie, ponieważ została ulepszona przez da Vinciego, oraz wystrzeliwuje nie jakieś zwykłe kule z prochem, lecz płonące. Broni tej używamy gdy naszym zadaniem jest zniszczenie wszystkich egzemplarzy tej maszyny stworzonych dla Borgiów, oraz jej planu.

79848058988056962471.png

3. Karabin maszynowy - broń strasznie niebezpieczna, z dwóch powodów. Po pierwsze wystrzeliwuje bardzo szybko pociski, a po drugie ze względu na swoje niezbyt duże rozmiary, może umieszczana być na pojazdach, np. rydwanach, co pozwala prowadzić ostrzał nie stojąc w miejscu.

woz.jpg

4. Wóz opancerzony - ostatnią broń, dzięki której możemy zrobić wielką masakrę, jest właśnie wóz opancerzony, ostatnia z maszyn Leonarda, którą mamy unieszkodliwić. Dlaczego jest tak straszna?? Ponieważ ma dość duże rozmiary i ma okrągłe kształty, co za tym idzie ogień można prowadzić w każdym kierunku. Co więcej, ten olbrzym mógł się poruszać, lecz warto dodać że potrzebne do ruszenia tego wozu potrzebne były aż cztery osoby.

00032892141960928500.png

5. Bombowiec - ulepszona wersja maszyny latającej, która ma za zadania prowadzić ostrzał z powietrza, więc szanse mają z nim jedynie łucznicy. Posiada on działo zapalające, więc mamy możliwość także rozpalania ognisk, które mają podtrzymywać bombowca w powietrzu.

spadochron2.jpg

6. Spadochron - ,,maszyna" pozwalająca nam bezpieczną ewakuację z wysokich budynków, więcej chyba tłumaczyć nie muszę. Po zniszczeniu wszystkich śmiercionośnych maszyn Borgiów, Leonardo sam obdarowuje nas tymże spadochronem, który nie raz może uratować nam życie.

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Popraw obrazki, bo niektóre się nie wyświetlają -,-

1326663273-U247153.png
exKid Terraria | Gold Member

Opublikowano

Lol, mi wszystkie działają. Sam je uploadowałem ;)Przypadkiem czy nie działają Ci: armata, karabin maszynowy i bombowiec??

86506195548292095751.png

Opublikowano

U mnie wszystko ładnie działa. Leci "Lubie To".

// Tego typu posty to SPAM - zielinskipawel4 //

Wróciłem ;]

Opublikowano

Nemesix... A do mnie fochy, że nikt nie widzi obrazków w mojej "Obsadzie" ;)

Nie grałem w Brotherhooda, ale zamierzam jechać od początku do końca serii. Może akurat się wyrobie i będzie od razy trójka :)

Leonardo wszystkie wynalazki tak jakby dawał nam do testowania, albo tak po prostu ?

Opublikowano

Niee, my musieliśmy te wszystkie wynalazki zniszczyć (prócz spadochronu), ponieważ zrobił je Leonardo dla Borgiów, a były to groźne maszyny. On nam ich nie dawał ;) To, że z nich korzystamy, to tak jakby przypadek, bo przykładowo do rozwalenia statków z armatami morskimi, musimy użyć łodzi z taką samą armatą.

86506195548292095751.png

Opublikowano

Bo Leonardo jest dobrym przyjacielem Ezio. Dlaczego by nie?? Zrobił te maszyny dla Borgiów, nie dlatego że chciał, tylko dlatego że musiał, o ile dobrze pamiętam ;)

86506195548292095751.png

Opublikowano

Właśnie mam słabą pamięć, i wahałem się czy Cesare Borgii go do tego zmusił, czy to była jego praca. Dzięki za sprostowanie ;)

86506195548292095751.png

Opublikowano

Akurat bh przeszedłem dawno, ale czytam książkę.

Tam jest napisane, że zmusili go, bo inaczej <ded>, ale płacą mu za to "krocie".

@Topic

Mógłbyś dodać w spoilerach do każdej maszyny misję.

Na yt poszukaj.

Opublikowano

Jak to dodać do każdej maszyny misję?? W sensie że filmik jak ktoś ją przechodzi Ci jej nazwę?? ;)

86506195548292095751.png

Opublikowano

Chodzi mu o to, abyś w Spoilerach dał filmik, do "prezentacji" maszyn.

Czyli Intro, jak np. używa armatki, albo filmik jak już grasz ze skrzydeł.

Moim zdaniem jest dobrze, tak jak jest :)

1326663273-U247153.png
exKid Terraria | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...