Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Server włączony kolega nie może się połączyć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ! mam taki problem gdy utworze server bez hamachi dziala pieknie tylko jest jeden problem że ludzie nie mogą wchodzić a ja normalnie gram, tak samo jest w przypadku z hamachi

P.S Taki przypadek jest u mojego kolegi gdy on tez utworzy w hamachi on moze grac a ja nie widze tzn sie nie moge połączyć

nfsw_MAXXSONY.png
Opublikowano

Wyłącz zaporę systemową, wyłącz antyvirusa, odblokuj porty.

http://www.mpcforum.pl/topic/427046-tut-zazegnanie-problemow-kolega-nie-moze-wbic/page__st__30

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Jak bez hamachi ustawiłeś ip: cmd->inconfig->Adres IPv4 z karty Ethernet

Dodatkowo porty na to ip trzeba odblokować na routerze :)

Serwer musi być ustawiony na to ip, potem normalnie podajesz swoje zewnętrzne IP.

Innego rozwiązania to ja nie widzę.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Na osiedlówce raczej tego nie zrobisz ponieważ pewnie administrator tej sieci dał jedno ip na kilka osób noi poblokował porty do serwerów żeby nie obciążać pojedynczych łączy.

Tak więc jedyne rozwiązanie to Hamachi raczej, chociaż tutaj też nie był bym pewien :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...