Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Od zera do bohatera - droga wojownika-hardmode

hrabia14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ostatnim poradniku dotarliśmy do tego momentu. Wall of flesh nie żyje, ale teraz dopiero czekają na nas prawdziwe wyzwania.

Część I rozdział II

"Wojownik o boskiej sile"

Teraz powinniśmy zacząć od użycia naszego nowo zdobytego z WoF pwnhammera

Pwnhammer.png

Do rozbicia demon altarów w celu pozyskania nowych surowców.

Demon_Altar.png

Rozbij ich tyle ile się da, zostawiając jednak jeden jak najbliżej twojego spawnu, w przyszłości będzie przydatny.

Udaj się teraz na poszukiwania nowych surowców.

Kobaltu

Mythrilu

Adamantytu

Myślę, że 600 sztuk każdej z tych rud powinno wystarczyć do naszych celów.

UWAGA:Zbieraj najpierw kobalt a później mythril, w międzyczasie wytwarzając odpowiednie wiertła!

Cobalt_Drill.pngMythril_Drill.pngAdamantite_Drill.png

Kiedy już zdobędziesz wymagane materiały przystąp do wytworzenia

Adamantite_Forge.pngCobalt_Sword.pngMythril_Sword.pngAdamantite_Sword.pngCobalt_armor_Mask.pngMithril_Armor3.pngAdamantite_armor_Headgear.png

-Pieca z adamantytu (do wytworzenia potrzebujesz hellforge)

-miecza z kobaltu

-miecza z mythrilu

-miecza z adamantytu

-kompletu kobaltowej zbroi (z pełnym hełmem)

-kompletu mythrilowej zbroi (z pełnym hełmem)

-kompletu adamantytowej zbroi (z pełnym hełmem)

-Adamantytowej kuszy (wyjaśnienie dalej)

Teraz przywdziewając adamantytową zbroję możemy zabrać się do najważniejszego kroku-przygotowań do walki z destroyerem.

The_Destroyer_Body.png

Najważniejszym przedmiotem będzie dla nas broń nazywana Dao of pow

Dao_of_Pow.png

W celu jej wytworzenia musisz zdobyć 2 kryształy - światła i mroku, które wypadają odpowiednio z mumii światła i mroku.

Po jej wytworzeniu, należy u goblin tinkerera ulepszyć ją do statusu co najmniej "godly"

Brawo, już niemal jesteś gotowy do pierwszej poważniejszej walki, pamiętaj jednak aby przed KAŻDĄ walką z bossem trybu hardmode, wypić poniższy zestaw mikstur

-regenaration potion

-ironskin potion

-thorns potion

Wyjątkowo ułatwia to zadanie...

Ostatnim krokiem jest zdobycie meteorytu, w tym celu rozbij kilka shadow orbów w zepsuciu, a następnie w nocy odnajdź meteoryt, wystarczy 1 klocek.

Zbuduj arenę a jej pośrodku ustaw klocek meteorytu, będzie cię on ranił 1 punktem obrażeń, co w połączeniu z chwilową niewrażliwością na ciosy po otrzymaniu obrażeń, daje nam sporą przewagę.

Wskazane jest również posiadanie cross necklace

Cross_Necklace.png

Destroyera przywołujemy używając wytworzonego przy demon altar, mechanical worm

Mechanical_Worm.png

Sama walka polega na uderzaniu dao of pow wzdłuż ciała przeciwnika, pamiętajcie o leczeniu i niszczcie sondy wysyłane przez destroyera, wypadające z nich serca zapewniają dodatkowe leczenie.

Walkę powtarzamy do momentu, gdy będziemy mieć 40 sztuk soul of might

Soul_of_Might.png

Z posiadanych dusz i materiałów tworzymy

Excalibur.png

Excalibur

Hallowed_Plate_Mail.png

Hallowed chestplate

i ekwipujemy je...

Teraz należałoby zdobyć skrzydła, które zapewnią nam najwiekszą mobilność ze wszystkich przedmiotów.

Angel_Wings.png

W celu ich uzyskania wypijamy gravitation potion, lecimy na górę mapy i zabijamy wyverny i harpie do momentu uzyskania

Item_575.png

25 soul of flight

Itemsmall_320x1.png

10 feathers

Potrzebne nam będzie również

Soul_of_Light.png

30 soul of light

które zdobyć możemy zabijając potwory w podziemiach the hallow

Następnym krokiem będzie pokonanie the twins

Spazmatism_%28Second_Form%29.pngRetinazer_%28Second_Form%29.png

jednak wojownik nie ma z nimi praktycznie żadnych szans używając broni bliskiego kontaktu, użyjemy więc wytworzonej wcześniej kuszy.

Kupujemy u demolitionist zapas około 1000 hellfire arrow, wypijamy mikstury, stajemy na meteorycie, przywołujemy bliźniaki i zaczynamy!

Walka polega jedynie na strzelaniu, pamiętajcie o leczeniu i tym, by najpierw zabić Spazmatizm

Walkę powtarzamy do momentu uzyskania 20 sztuk soul of sight

Soul_of_Sight.png

Za pomocą, których, z posiadanych hełmów tworzymy

Hallowed_Mask.png

hallowed mask

To już prawie koniec został nam już tylko skeletron prime, którego pokonanie okazuje się jednak wyjątkowo proste pod jednym warunkiem.

Musimy zbudować na powierzchni mapy prostą platformę, z dowolnego materiału, biegnącą przez co najmniej pół mapy.

Do samej walki przystępujemy po oczywistym wypiciu mikstur (w tym przypadku należy dodać gravitation potion do unikania ataków) wyposażamy się w Dao of pow i możemy zaczynać!

Skeletron_Prime.png

Sama walka polega na ciągłej ucieczce przed potworem, cały czas uderzając za siebie w niego dao of pow.

Jeśli damy radę, to najpierw zniszczyć należy jego odnóża, walka z samą głową jest już banałem...

Walkę powtarzamy do momentu uzyskania 20 sztuk soul of fright

Soul_of_Fright.png

Z których tworzymy

Hallowed_Greaves.png

Hallowed greaves

I to tyle! Nasz ekwipunek składający się z

-excalibur

-zbroji hallowed

-oraz dao of pow

jest godny prawdziwego wojownika i pozwala nam stawić czoła każdemu przeciwnikowi!

W tym cyklu poradników pojawi się jeszcze

[TUT] Od zera do bohatera - droga strzelca- przed hardmode

[TUT] Od zera do bohatera - droga strzelca- po hardmode

[TUT] Od zera do bohatera - droga maga- przed hardmode

[TUT] Od zera do bohatera - droga maga- po hardmode

Czekajcie i oceniajcie!

Do zobaczenia!

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Dodaj mythrilowe kowadło obok piecyka z adamantytu :]

Mechanical worm tworzy się przy Mythril Anvil, możesz też dodać z czego robi się niektóre przedmioty (żeby nie biegać do guida/na wiki :D)

Na razie tyle, ocenie jak przejde. Sposób z meteorytem brzmi świetnie, ale on zadaje cały czas dmg czy czasem boss też uderzy?

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Poradnik spoko,tylko ja mam problem z tym że jak przyzwe jakiegos bossa to on mnie ciagle unosi z platformy i zabija -,-

Zrobiłem nawet taki aszek żeby blokował mi to ale nic z tego chyba 6 razy już walczyłem z Destroyerem i mój rekord to 17000/80000 :P

Opublikowano

Poradnik spoko,tylko ja mam problem z tym że jak przyzwe jakiegos bossa to on mnie ciagle unosi z platformy i zabija -,-

Zrobiłem nawet taki aszek żeby blokował mi to ale nic z tego chyba 6 razy już walczyłem z Destroyerem i mój rekord to 17000/80000 :P

Zapomniałem o wspomnieniu, że do taktyki z klockiem meteorytu wymagana jest ta tarcza przeciwko odrzutowi :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Zapomniałem o wspomnieniu, że do taktyki z klockiem meteorytu wymagana jest ta tarcza przeciwko odrzutowi :)

Cobalt Shield lub Obsidian Shield, tak dla sprostowania ;)

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cobalt Shield lub Obsidian Shield, tak dla sprostowania ;)

Oj suchy...

COBALT SHIELD, nie może być OBSIDIAN SHIELD, bo będzie wchłaniał obrażenia od meteorytu.. (cobalt shield zwykły, a nie połączony z obsidian skull)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...