Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Poradnik Gunner

Telzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! B)

W tym poradniku spróbuje opisac i pokazać wam czym jest klasa Gunner (Strzelec)

Gunner to klasa posługująca sie ciężkimi broniami tak zwanymi MG oraz po zakupie RPG (Bazooka).

Jest to bohater bardzo wytrzymały ponieważ posiada aż 150 życia, lecz jest to postac powolna wiadomo czemu.

spróbuje opisać poniżej skille (Umiejetnosci) ktorych mamy aż 16, lecz do rozdania dostajemy 15, bo jeden jest juz sam przydzielony.

Pozwole sobie pisac polskie nazwy Skilli ponieważ dużo mamy mlodych graczy nieznajacych języka angielskiego.

Zacznijmy od początku:

Szalenczy ostrzał - Zwieksza Celność naszego karabiny maszynowego ( nie dziala na pistolety a w zadnym wypadku bazooki... )

oraz w jakims stopniu leczy naszego bohatera w zaleznosci od stopnia rozwiniencia skilla.

Ruchy - Dodaje duzej szybkosci nam jak i kolega z teamu na okreslony czas.

Tarcza - Chroni zarówno nas jak i kolegow z teamu. Absorbuje pociski zadawane przez przeciwnikow.

Beczka - Spowalnia Przeciwnika jak i zadaje mu obrazenia. Podczas rzucenia najlepiej w nia strzelic.

Pozeram Granaty - Zjada wszystkie ladunki wybuchowe obok ciebie uleczajac w jakims procencie nas.

Dziala rownierz na Kule z czolgow i Bazooki ( nie dziala na naboje z Karabinow i pistoletow )

Umiejętnośći Bojowe nastawione pod Agresje.

Szaleńczy ostrzał - 4/5

Ruchy - 5/5

Tarcza - 1/5

Beczka - 5/5

Pozeram granaty - 1/5

Umiejętnośći Obronne nastawione pod Bronienie przed Ostrzalami siebie jak i przyjaciół.

Szaleńczy Ostrzal - 3/5

Ruchy - 5/5

Tarcza - 5/5

Beczka - 2/5

Pozeram Granaty - 1/5

Wielu zadawa pytania z czym chodzic z jakim arsenalem

Jest wiele dobrych stylow jak np 2 shootgany lecz to za skomplikowane na nowego gracza ale jesli miales juz przygode z bf i ogarniasz to i chcesz

zagrac jakims bardziej extremalnym stylem proponuje wpisac na yt, lecz jako poczatkujacy ktory nie ogarnia tej gry powinnej sprobowac jak narazie jednym z tych.

Ja naprzyklad nie przepadam za Stylem ze 2 Shootganami lub innymi "nowymi" jestem tradycjonalistą.

Styl 1 :

2MG + BAZOOKA

Tutaj nie ma watpliwosci musimy miec MG jak na bliski tak i na daleki dystans.

Na bliski dystans proponuje ...

Dla Royal - Super Szwajcar + Super Gnatogryz Berniego + DF (Smoczy Ogien)

Dla National - Uber Plecodrap + Uber Wspaniałość Wolfgana + DF (Smoczy Ogien)

Styl 2:

1MG + Pistolet + Bazooka

Dla Royal - Super Szwajcar + Jedyny pistolet jaki jest dla gunner czyli Chmurotwórca Jacka (PP) + Super Pogromca Czolgów.

Dla National - Uber Plecodrap + jedyny pistolet jaki jest dla gunner czyli nienawiść Hectora (PP) + Uber Pogromca Czołgów.

Styl 3

1MG + Shootgun + Bazooka

Dla Royal - Super Szwajcar + Super Łamignat + Super Pogromca Czołgow

Dla National -Uber Plecodrap + Uber Przesilenie Uwego + Uber Pogromca Czołgow

Mysle ze poradnik pomoże dużo graczom jak zaczynalem gre własnie brakowalo mi takiego poradnika i musialem dochodzic do wszystkiego sam

...

Gunnerem mam 28 lvl lecz jak wiadomo nie jestem doskonaly.

Moglem sie gdzies pomylic prosze o pisanie błedow jakie moglem popelnic.

Pozdrawiam.

MrWilku.

Nie krytykuj Minecrafta jeżeli nie grałeś.

Opublikowano

Jak zwykle, wypada mi coś napisać.

1. Już na początku jak dla mnie masz -, piszesz, że większość młodych graczy nie zna j.angielskiego, w czym to przeszkadza przy grze ? W niczym a nazwy brzmią o niebo lepiej, przykładowe łamignaty, sercołamacze plecodrapy jak dla mnie brzmią idiotycznie i nigdy nie zagrałbym na polskiej wersji. Pokusiłbym się o stwierdzenie, że to tłumaczenie odstrasza zamiast przyciągać.

2. Jak widzę grasz bez IEG, przy buildzie ochronnym to podstawowa umiejętność. Co z tego, że nabijesz punktów z FF jak wleci keg i pozamiatane ?

3. Nowy gracz może poznawać grę z 2x sg, nic mu się nie stanie. Wyćwiczenie szybkiej zmiany slotów nie jest trudne. Trening czyni mistrza a w tym momencie jest to OP styl.

4. Dlaczego w pierwszym stylu proponujesz DF, który jest jest znienawidzony na klanowych serwerach, co objawia się kickami ?

5. Po co proponujesz bronie super/uber skoro poza 2x większą ceną różnią się jedynie szansą na krytyka, w dodatku nieznaczną. Polecasz je nowym graczom a przecież to gra free2play, już na początku mają inwestować tylko dla krytyka ?

6. PP po nerfie to śmieć, ten styl umarł.

Opublikowano

LOL tarczka, beczka i ostrzał to podstawa z gunnerem nie eksperymentuj jak to czytam to normalnie rzygać mi się chcę. Jak już chcesz mieć obrone to pożeranie granatów obowiązkowe. Proszę nie pisz bzdur naucz się grać a potem rób tut, zapewne wyskoczysz mi ze swoim 27lvl i że się znasz ale ja ci już odpowiem nie znasz się.

PS: W jeden dzień na forum 40 post to troche ci nie idzie

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Jowe1999

no wiesz ja mam tarcze na 1 ostrzal na 5 i beczke bede mial na 5 i leje ostro ich ...

a tarcza jest zbugowana wiem bo czesto kolega jak mu chcialem dac nie dostal owej tarczy a juz ludzie o tym pisalo ale chyba juz zostalo naprawione.

i ty sie gowno znasz.

Googlus

DF jest znienawidzony przez dzieci ktore nie umieja se poradzic i uzalaja sie.

Pozatym DF zostal oslabiony i juz czesc serverow go odblokowala nie zmienia to faktu ze zgadzam sie na niektorych jest za niego kick lecz

od tygodnia dostalem na 2 serverach kicka za niego.

PP zgadzam sie lecz nie do konca poniewaz moze i go strasznie oslabili ale da sie nim jeszcze strzelac zle nie jest to jedyny pistolet na Gunnera wiec mimo oslabienia dla gunnera jest dobry.

Pisalem nazwy po Polsku poniewaz chodzi o to ze niektorzy nie wiedza jak sie nazywa FF (szalenczy ostrzał)

A pozeram nie uzywam poniewaz jakos mnie nie przekonuje.

Kolega ma go wiec zawsze on wlaczy:D

wole miec beczke na maxa

lecz opisalem styl "obrona" gdzie pozeram wystepuje.

Pozdrawiam

Ps:

Ktoś tu pisal ze ty juz zrobilem taki Poradnik jesli tak to przepraszam nie zauwazylem

Jesli to prawda mozesz usunac moj, wkoncu byles pierwszy.

Opublikowano
DF jest znienawidzony przez dzieci ktore nie umieja se poradzic i uzalaja sie.

Tiaaa, wystarczy stać w miejscu na dowolnej górce i strzelać tylko z niego aby mieć kosmiczne statystyki. To jest przesadzona broń, nawet po nerfie, który był żałosny. Żadne serwery nie odblokowały go i nie stanie się tak, póki będzie taki mocny.

PP zgadzam sie lecz nie do konca poniewaz moze i go strasznie oslabili ale da sie nim jeszcze strzelac zle nie jest to jedyny pistolet na Gunnera wiec mimo oslabienia dla gunnera jest dobry.

Był dobry, już nie jest. Na daleki dystans to co najwyżej można posmyrać przeciwnika... Nie ma sensu go wkładać, nawet gdy jest to jedyna taka broń dla gunnera.

Obecnie najlepszy jest lr sg.

A pozeram nie uzywam poniewaz jakos mnie nie przekonuje.

Mało wiesz o grze.

lecz opisalem styl "obrona" gdzie pozeram wystepuje.

Na 1 to można sobie co najwyżej zjeść trapa. Jeżeli teamy są dobre a gra toczy się na vv, to bez IEG nie da się grać.

Ktoś tu pisal ze ty juz zrobilem taki Poradnik jesli tak to przepraszam nie zauwazylem

Jesli to prawda mozesz usunac moj, wkoncu byles pierwszy.

Style:

Umiejętności:

Nawet jakbym mógł usuwać to i tak bym tego nie zrobił, to Twój poradnik i być może lepszy.

Opublikowano

Może ty malo wiesz o grze po co mi pozeram skoro chodze z kolega a on ma pozeram i jedno wystarczas spokojnie nam ...

Opublikowano

@up Googlus to jeden z najlepiej znających się na wszystkich BF'ach więc nie chrzań głupot, jak chcesz wyrzydzić lajki to napisz coś lepszego niż to gówno w ogule się nie przyda

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Może ty malo wiesz o grze po co mi pozeram skoro chodze z kolega a on ma pozeram i jedno wystarczas spokojnie nam ...

Bez niego już nie jest tak sympatycznie... W takim układzie powinieneś dopisać, że poradnik tylko do grania z kolegą, który ma IEG.

Opublikowano

Dodam to pozeram masz racje....

ale to ze sie przyzwyczailem i gram bez niego nie znaczy ze malo wiem o grze, bo ja wiem ze pozeram jest dobre lecz wystarczy na 1pkt ja go nie uzywam bo nie jestem przyzwyczajony lecz wkrotce go dodam

a o grze troche wiem...

Lecz pozeram nie ma co wczesniej dodawac niz na 20-25 lvlu.

Pozdrawiam

Opublikowano

jowel1999

Widac po twoim zachowaniu i pisowani ze urodziles sie w 1999 roku....

" w ogule " - Pisze sie Wogóle tłumanie

jak mozna w jednym slowie popełnic 2 błedy ? ...

a mowisz na to gowno bo lepszego nie zrobisz.

Opublikowano

jowel1999

" w ogule " - Pisze sie Wogóle tłumanie

jak mozna w jednym slowie popełnic 2 błedy ? ...

a mowisz na to gowno bo lepszego nie zrobisz.

Poprawia błąd błędem...

tłumanie - *tumanie

Wogóle - *W ogóle

Widac po twoim zachowaniu i pisowani ze urodziles sie w 1999 roku....

Widać że zabrakło na klawiaturce u ciebie klawisza ALT...

1. Sądzę iż podczas "samotnej" gry, się zagubisz jak chyba kolega prawie za ciebie wszystko wyprawia.

2. Zapewne więcej od ciebie wie, jedno z pierwszych słów które pewnie wypowiedział jak robił w Pampersy (bez obrazy) to było "battlefield", zapewne... ;)

Powiem teraz o tym poradniku.

1. Style? Marna kopia, jeszcze nie udolna tego:

http://www.mpcforum.pl/topic/502091-info-style-poszczegolnych-klas/

2. Uber/Super bronie są na Gunnerze zbędne, różnią się krytykiem co na jedno kopyto jest bardzo małe, DF się w miarę opłaca...

Tyle na ten temat, do widzenia...

10906.png

Opublikowano

Ja napisze tylko tyle: TuT. chujowy, bez obrazy, a googlus jak zwykle wszystkich zjebał :P (oby tak dalej i masz racje)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...