Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł..

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Witam.

Przyszła mi do głowy pewna myśl, a mianowicie stworzenie spolszczonej wersji AutoIt Help'a.

Patrzyłem trochę i nie jest to trudne.

Jak myślicie dobry pomysł? Opłaca się?

Ja osobiście uważam, że byłoby to bardzo pomocne oraz dużo ludzi (początkujących i nie tylko) korzystałoby z tego.

Czekam na wasze sugestie.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Pomysł nie ma dla mnie zbyt wielkiego celu, odpowiedź na pytanie "opłaca się?" brzmi : nie dostaniesz za to pewnie kasy, że chyba masz jakieś zlecenie. Sens: jak ktoś chce i tak zrozumie więc nie widzę.

Weteran
Opublikowano

Nie mam tutaj na myśli jakiejś kasy za to..

Wiesz fajnie zrobić takie spolszczenie.

Sam pewnie zacznę, ale dużo tego, dlatego uważam że powinno to kilka osób robić.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Szczerze... bardzo dużo jest w internecie... oraz niedawno znalazłem tutaj po polsku:

http://pl.wikibooks.org/wiki/AutoIt

Każda funkcja jasno objaśniona i w kategoriach :)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Gdzieś widziałem taki projekt, ukończony może w 5%...

robem, Jackraymund albo dziób tukana kiedyś wklejali link do tego.

Jedynym sposobem (imho) na zrealizowanie takiego projektu, coby "kilka osób to pisało", byłoby stworzenie strony na wikia engine.

Istnieje już taka w języku angielskim:

http://www.autoitscript.com/wiki/Main_Page

Miałbyś wtedy otwartą do edycji każdą stronę Helpa (+ kilka innych artów "ogólnych"). Każdy mógłby wziąć udział w "projekcie" i ktoś ( być może ) by pisał.

Wiki engine jest darmowy, a autoitscripts raczej nie powinno robić problemów z copyright'em ( jeśli będzie "jakiś" poziom, to nie będzie działać to na ich szkodę, a w ogóle to są non-profit ).

Jednak z góry uprzejmie uprzedzam, że ani mi się śni pisać nawet jednego arta do takiego projektu ;] Jeden powód:

Jeśli dany user ma problemy z angielskim, świat byłby lepszym miejscem, gdyby dany user nauczył się angielskiego, niż gdyby wszystko zostało przetłumaczone na polski.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

można zawsze dołączyć się do wikibooks , sam jak widzę ciekawe artykuły to potem tworze sobie z ich książki do poczytania w wolnym czasie ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...