Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Solo top - Riven, Yorick, Irelka czy Rumble?

Gryfek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Rumble vs. Yorick

Zależy mi na: Sporym dmg, wytrzymalosci, escape

Dodatkowe informacje: Powoli zblizam sie do 6300 i mysle nad yorickiem. Nie wiem czy Rumble da sobie rade z Yorickiem na solo topie. Wiem,ze

z late Yoricka ciezko, ale czy zrobi cos rumble bez farmy w early? Prosze o pomoc, Rumble juz mam

[

Opublikowano

Irelka dostanie nerfa a yorick dosyć zależny od teamu.

Wdg mnie rumble dosyć rzadko widywany champion może przez ograniętą osobe wymiatać tak samo orianna.

rumble + will of the ancient = immune hp

Opublikowano

Na solo topa ( z tych dwoch) wybralbym yorick'a, ale powiem tyle, ze jak ogarniesz akali to nikt nie ma szans z nia na solo topie. Ostatnio gralem 10 rankedow akali na solo topie i kazda wygrana:)

Kup akali i pograj nia troche na solo topce:)

Opublikowano

Dziekuje, ale jak z late yoricka? Na streamach i youtube widzialem ze prawie nie zadaje dmg, a rumble calkiem spore. Akali mam i srednio mi sie nia gra.

Opublikowano

No pograj akali, ktoś weźmie garena lub lee sina i pograne masz ;) na akali wystarczy support, bądź ktoś tanky z oracle i już do niczego się nie nadaje.

Riven - dobra solo toperka :)

Irelia - dosyć podobna do Riveny, sam nie wiem, która lepsza (Irelia bardziej pod tankowanie nastawiona, Rivenka nieco bardziej pod dmg :))

Rumble - kosa na mida, nie opłaca się na topa, widziałem kolesia co niszczył veigara, branda itp. jak chciał - dobra kontra, podobnie jak mordekaiser.

Yorick - w early niezłe leczenie, jedynym jego escape jest to, że może slować przeciwników, late nie jest takie dobre.

Z tych czterech na topa polecam Rivenkę ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ja polecam Riven ew. Irelie na prawdę Riven jest dobra a jak masz dobre runki to top jest twój.

Ps: Jak coś też można grać bez runek xD.

eb61ebe6ce4a95458221db7fa9be071a89.230.206.89SygnaIskra.png

Sygna by Max<333

Opublikowano

Ja osobiście wole Rumble od Yoricka , rumble nie ma many przez co lepiej mozemy ''odcinac'' farme przeciwnikowi.

Nie ma emocji - jest spokój.

Nie ma ignorancji - jest wiedza.

Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.

Nie ma chaosu - jest harmonia.

Nie ma śmierci - jest Moc.

Opublikowano

Ogólem bardziej preferuje Irelie i Riven. Dwie potrafią nieźle nafarmić a co do postów wyżej o akali. Riven nawet nafedowana akali zgniecie, wystarczy jak akali ulta na nia uzyje to riven z latwoscia ja zestunuje podrzuci i pograne.

ElectriPL

Tak To JA :)

Opublikowano

Rumble- stara, zapomniana postać lola.

Kupujesz sobie warmog i thormaila i lecisz w AP.

Op is coming!

Opublikowano

Yorick dobry wybór mocny dmg lifesteal i wytrzymały długo na topie wytrzyma . Ma fajne ulti do zemsty

eune

Opublikowano

Jakoże moim mainem na solo topa jest Irelia to polecam ci nią. Może zgnieść każdego nawet na low hp (oprócz kontr) podobnie. jak Mordekaiser.

Inną opcją jest Riven, ale przeciwnik (np. Nasus) zbuduje Thornmaila i po twoim pro dmg ;/

Opublikowano

Co do riven to wystarczy glacial i po riven

Yorick po prostu niszczy early gorzej z late ,ale dalej jest usefull

IRelia po nerfie ma lekkie problemy z utrzymaniem sie na lane wiec lantern to teraz core

Rumble jest fajny na mele typow(oprocz ireli) niszczy ich z latwoscia + to ulti :XOstatnio nawet gdzies rumbla na midzie widzialem i ladnie kosil typa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...