Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Wgrałem nowe zbroje a widze stalke

Xerio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, wgrałem nowe zbroje z wowa (4) wszystko sie wgrało, wpisy robiłem sam i wziałem przykład z wpisu na stalke, no i jest ok po za 1... widze właśnie stalke na woja zamiast nowej zbroji oto wpis

<Item vnum="5640" hashName="'Čć˝ĹĂ?°?'" name="Zbroja Mistrza Aresa" type="2" subtype="0" weight="0" size="2" antiflag="56" flag="1" wearflag="1" immuneflag="0" gold="0" buy_price="0" limittype0="1" limitvalue0="127" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="1" applyvalue0="20000" applytype1="37" applyvalue1="40" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="90" value2="0" value3="12" value4="0" value5="27" socket0="0" socket1="64944" socket2="127" socket3="65008" socket4="21631" socket5="4855" refine_vnum="12010" refine_set="530" magic_pct="15" specular="100" socket_pct="3" />

a id zbroji to 5640

P.S prosze o poprawkę tego wpisu

sygnature.png

Opublikowano

Witaj.

Sprawdź wpisy w item_list znajdujący się w pliku locale_pl. Prawdopodobnie masz ustawione czytanie wyglądu stalki przy tym pliku.

przykład :

ID Twojego Itemu---> 41010 ARMOR icon/item/41010.tga <--- ID wyglądu ikony.

Oczywiście mogę się mylić co do tego ale spróbować nie zaszkodzi.

Opublikowano

Witaj.

Sprawdź wpisy w item_list znajdujący się w pliku locale_pl. Prawdopodobnie masz ustawione czytanie wyglądu stalki przy tym pliku.

przykład :

ID Twojego Itemu---> 41010 ARMOR icon/item/41010.tga <--- ID wyglądu ikony.

Oczywiście mogę się mylić co do tego ale spróbować nie zaszkodzi.

Dzięki za ODP zaraz sprawdzę i powiem czy pomogło.

Dziwne rzeczy mi sie z tym item_list dzieja po dodaniu itema, zapakowaniu locale po rozpakowaniu itema nie ma... o co chodzi?

Dodałem znów te itemki zapakowałem loguje i to samo, ehh... co ja robie źle ?

./

Jeszcze sprawdze pliki msm bo użyłem gotowych wezme z PL i zmodyfikuje je...

Haha wiem już chyba w czym leży problem tamte PC było hiszpanskie (chyba) nie pisało assassin tylko ninjamashio chyab dlatego ten błąd zaraz poprawie i powiem czy działa.

Zedytowałem i nic...

@@

@@

Nie czaje już... Teraz zakładam zbroja na ninje to widac stal na ninje jak na woja to na woja, a ja wpisa brałem ze stalki na woja, item desc się zgadza ja już nie wiem

Co mam zrobić...? root sprawdziłem i poprawiłem myślałem że bd działać ale nie!

P.S iconki są dobre. ale tekstury... ;/

sygnature.png

Opublikowano

Oj ludzie, ludzie..

value3="12" - jest to ID stalki z warrior_m.msm

Jeżeli chcesz ustawić inny wygląd tej zbroi zmień value3 na taką liczbę, którą ustawiłeś w ShapeIndex w pliczku msm.

Po zapisaniu i spakowaniu roota, wklejeniu go do clienta, odpal.

Załadują się tekstury z wpisu, którego ID podałeś.. ;)

Jeżeli nadal nie rozumiesz, pisz śmiało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...