Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

POTRZEBNA POMOC opieka nad dzikim gołębiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam dzisiaj wpadł do mnie do ogródka gołąb więc od razu poszedłem z nim do weterynarza.

weterynarz powiedział że ma otwarte złamanie od dawna i on niewiele może zdziałać

poradził mi żebym zadzwonił do schroniska a oni tam mają lepszy sprzęt do gołębi

zabrałem gołębia do siebie jest w kartonie ma wodę,słonecznik i trochę suchego chleba..

i tu prośba coś mu dołożyć? i gołąb sie wgl. nie rusza.. na początku jak mu nasypałem słonecznika to poskubał i od tego czasu sie nie rusza to coś złego?

Weteran
Opublikowano

Jak w schronisku mogą mieć lepszy sprzęt niż u weterynarza? o.O

Połóż go, nie wiem okryj..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

"Lepszy sprzęt do gołębi" beka Oddaj go do schroniska.Tam się nim lepiej zajmą.A też Cię podziwiam, że masz czas i chęci zajmować się chorymi gołębiami.

Opublikowano

Zrób z niego pasztet. btw to nie forum przygarnij pupila. Ja bym takiego gołębia dla kota oddał. Przynajmniej kot miałby zabawę na 30 min.

graphic.png

Gość Pexior05
Opublikowano

@2up

Ma otwarte złamanie? Logiczne, że nie może się ruszac.

Opublikowano

Zrób z niego pasztet. btw to nie forum przygarnij pupila. Ja bym takiego gołębia dla kota oddał. Przynajmniej kot miałby zabawę na 30 min.

Z chęcią zrobiłbym z Tobą to samo, tylko bym Cię wrzucił do krokodyla .

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

chmm... ja bym cie wysłał pod tłum wściekłych kibiców żeby cie tak obili żebyś się nie ruszał przez minimum pół roku

co miałem patrzeć jak zdycha? idź porozmawiaj z psychologiem bo oglądać cierpienie z przyjemnością to nie jest normalne

@top dał mi jeszcze nr do schroniska tylko się dodzwonić nie mogłem.. jutro zadzwonie jeszcze raz

Opublikowano

Daj go do tego schroniska, jak niby tam mają lepszy sprzęt o.O

Tam nim się powinni zająć. Nie trzymaj go u siebie, bo prędzej, czy później zdechnie, jak nie od ran powodowanych przez to złamanie wewnętrzne, albo od braku ruchu.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Nie miej pretensji do ludzi, że ironizują.Wpadł Ci gołąb do ogródka i nabijasz sobie nim głowę.Oddaj do schroniska albo po prostu zostaw w spokoju.Tak wiem, zaraz jacyś ultra-radykalni ekolodzy i obrońcy praw zwierząt mnie zhejtują...

Opublikowano

Nie miej pretensji do ludzi, że ironizują.Wpadł Ci gołąb do ogródka i nabijasz sobie nim głowę.Oddaj do schroniska albo po prostu zostaw w spokoju.Tak wiem, zaraz jacyś ultra-radykalni ekolodzy i obrońcy praw zwierząt mnie zhejtują...

Gdyby chciał go zostawić to by tematu nie pisał -_-

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Jak ktoś nie ma szacunku do zwierząt, to do ludzi tym bardziej. Osoby, które piszą żeby dać go kotu itp. nabijają sobie tylko post i nic nie wnoszą do tematu.

Jeżeli gołąb ma złamane skrzydło, to raczej latać już nie będzie. Skrzydło może się zarosnąć a on może żyć bez latania, ale potrzebuje do tego pomocy człowieka. Z czasem się przyzwyczai do ludzi.

Ale jak nie masz czasu, to oddaj go do schroniska - tam pewnie go uśpią, ale przynajmniej się męczył nie będzie.

Szacunek, że się nim zająłeś, mało jest teraz takich ludzi ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

dzisiaj jeszcze gołębice pod blokiem sroki atakowały... już zadzwoniłem do schroniska kierowca pojechał po koty i przyjedzie po gołębie...

DO ZAMKNIĘCIA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...