Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Hosting pukawka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Co sądzicie o hostingu od pukawka.pl?

Czy w ogóle opłaca się kupić tam server?

I co według was lepsze craftserve.pl czy pukawka.pl?

Za sensowne wypowiedzi poleca lajki. I nie pisac postow bez uzasadnienia np 'ja wole craftserve" 'moim zdaniem pukawka lepsza" jak juz piszecie cos takiego to uzasadnijcie to.

Opublikowano

Miałem na pukawka.pl server 15 slotowy. Była wersja 1.1 .

Na serwerze miałem 3 światy + nether,

21 plug-inów,

Zwierzęta, Potwory itd.

0 Lagów.

Polacam.

Opublikowano

Według mnie pukawka niejest hostingiem godnym polecenia ponieważ często występują tam lagi nie z naszej winy + administracja bardzo wolno odp na prozby :D Bardziej polecam ci craftserwer

Zresztą to też zależy od przypadku :D Jednym się na pukawce grałe dobrze :D Jednak ja napotkałem tma lagi :D

Opublikowano

Polecam ci Pukawka.pl Mam tam Obecnie Serwer 20Slotów+Okolo 20-30Pluginów i jest 0 Lagów i jest tanio 2,48 zł za slot to tanio xD Polecam ci Pukawke.pl

Annony_sygn_bySFG_01a.jpg

Syga by SofarGone

Bywalec
Opublikowano

Opinie są różne, ja Ci powiem, że najlepiej przygotować się, z paczką pluginów, światem itp. I wziąć wersję próbną (masz w panelu), 2 godziny na test serwera, sam się najlepiej przekonasz. Administracja, często ignoruje pytania użytkowników, na które odp. możesz znaleźć na stronie, a więc ta nie jest dosyć pomocna i miła. Lagi? Jak lagi, jest przeciętnym hostingiem, jeżeli chodzi o maszyny, ale nie też najgorszym, trzeba o tym pamiętać.

Ogólnie panel nie jest najgorszy, ale ja osobiście bym się zastanowił, bo w tej cenie, możesz zrobić lepszy serwer, z lepszymi parametrami i mniejszą ilością lagów.

5jJNSGS.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Pukawka.pl działa już 7 rok jest od lat największym hostingiem serwerów gier w Polsce.

Co ciekawe jako pierwsza wprowadziła serwery Minecraft do ofetry.

Pukawka.pl to zespół programistów, administratorów i pracowników wsparcia tecniczengo

W Pukawka.pl jest Call Center i nie ma problem aby się dodzwonić, uzyskując fachową pomoc

Itemshop jest lepszy w Pukawka.pl gdyż:

- sparwdza czy gracz jest na serwerze, zanim będzie można opłacić item (mniej reklamacji itp)

- można płacić Dotpay

- to itemshop pilnuje terminów wygasania kont vip (nie trzeba instalować dodaktowych pluginów)

- posiada widget który można dostosować i wstawić u siebie na stronie

Omówienie itemshopu:

Panel w Pukawka.pl ?

Jest inny, ale nie gorszy, gdyż sporo rozwiązań skopiowała konkurencja, gdyż to Pukawka.pl od lat stanowi standardy w hostingu serwerów gier w Polsce.

Filmiki z omówieniem poszczgólnych funkcji panelu są na kanale: https://www.youtube.com/user/Pukawkapl?feature=watch

W Pukawka.pl jest i będzie taniej, gdyż:

- mając już prawie 80000 klientów może sobie na to pozwolić, bez utraty jakości

- nie ma wsparcia znanych Youtuberów

Jakość ? Oczywiście, że nawyższa.

Zarówno Pukawka.pl jak i Craftserve korzystają z serwerów dedykowanych w Hetzner, w dokładnie tej samej konfiguracji.

Zarzuty o lagi itp to bzdrura. Jak ktoś nie zalaguje sobie sam serwera, co będzie widział w Panelu (pełna informacja o utylizacji cpu, ram i hdd aktualizowana co 10 sek)

to serwer działa idealnie.

Nie zapominajmy o wsparciu technicznym. Do Pukawka.pl można zadzwonić i co więcej można również poprosić od oddzwonienie lub rozmowę na skype/ts3/ventrillo/mumble

Ciekawe funkcje to:

- instalowana z panelu dynmapa

- stale aktualizowany instalator pluginów w panelu, gdzie można również znaleźć: FTB, oraz unikane paczki

Ile serwerów Minecraft posiada Pukawka ? Powoli dogania Craftserve.

StopNoob - napisz na [email protected] a otrzymasz dowolny serwer do testów na 7 dni.

Reasumując Pukawka.pl to równie wysoka jakość, ale w niższej cenie.

Opublikowano

Pukawka.pl Ma duży wybór serwerow . Posiadam tam serwer mc i nie narzekam. Craftserve to tez dobry hosting ale jak wyloszysz trosze wiecej kasy to dostaniesz wlasna strone www. Tak wiec polecam serwis pukawka.pl

Opublikowano

A ja naskarżę na craftserve. Niby dość szybko odpowiadają na wszystko i są mili, bo zwracają dni, jeżeli powstał jakiś problem z ich winy. Niestety takich problemów u nich jest dużo. Serwer sam się wyłącza i często występują jakieś "wewnętrzne błędy". Poza tym, od czasu do czasu nie będziesz mógł przejść do panelu serwera, czy pogmerać w plikach. Mimo to, ja wciąż mam serwer na craftserve, ze względu na to, że mam zniżkę -50%. Niby fajnie, ale, zgadnij, za co ją dostałem? No więc pewnego dnia, kiedy udało mi się NAREŚCIE rozkręcić serwer, craftserve miało awarie z maszynami. Serwery nie działały chyba tydzień, może dwa. Straciłem połowę graczy i musiałem zaczynać od początku ze wszystkim...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teraz na pukawce można testować 12h serwer (pukawka może sobie na takie coś pozwolić craftserve to leci na kase wienc wątpie

Porównajcie ceny z Item shopu

na Pukawce:

wysyłasz za 30zł otrzymujesz 15zł do portfela

a na Craftserve

wysyłasz za 30zł dostajesz 12zł do portfela

Jak widzimy 3zł więcej dostajemy na pukawce

i na pukawce sloty 1.6zł a na Craftserve 2.5zł

Za 25zł na pukawce kupimy 15slotów i 1.5gb ramu

a na Craftserve

10slotów i 1gb ramu

Wienc niema co dalej porównywać

Ja teraz testuje już 4h serwer na pukawce wgrałem pluginy i narazie nie miałem nawet małego zacięcia

Na pukawce jest też bezpieczny restart serwera ,wyłańczanie itp

Można też kupić chmurę

o większych parametrach niz na craftserve a o wiele taniej :)

Polecam Pukawke

+Pisałem do pukawki i szybko na e-mail odpisują (mi odpisali po 10-14min)

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Może ja zabiore głos :D

PUKAWKA: Opłaca się kupować serwery nie większe niż 30 slotów! I nie mniejsze niż 10! Posiadałem serwer 23 sloty >> Bark lagów ; Posiadałem serwer 40 slotów >> Przy 20 graczach lagi z dupy, za przeproszeniem, przez nie mój serwer upadł :(

Polecam CraftServe.

LAJK!

Pukawka, ma po prostu przeciążoną maszynę matkę.

Pomogłem? LIKE!

.::Bukkit::. .::JAVA::. .::MyBB::. .::WordPress::. .::CINEMA4D::. .::SonyVegas::.

Moje tutki: http://www.mpcforum.pl/topic/919764-mini-tut-kolorowe-nicki-w-tabeli-graczy-pod-tab-w-essentials/

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak maszyna matka, która mogłaby być przeciążona.

W panelu jest wskaźnik obciążenia procesora i zużycia pamięci ram, więc widać czy dana konfiguracja sprawdza się, czy też będą się pojawiać lagi.

Wiadomo, że jeżeli zużyjemy cały ram oraz/lub cały procesor bo np:

- serwer ma zbyt dużo, albo zbyt obciążające pluginy

- mapa jest zbyt rozbudowana

- ktoś bawi się tnt

- itp...

to muszą się pojawić lagi.

Najważniejsze, że to widać w panelu i nie trzeba się zastanawiać co jest przyczyną.

Do zeszłego tyg. działały jak się nie do końca poprawnie mechanizmy kontroli zużycia procesora dla poszczególnych serwerów.

Zostały zastąpione przez inne rozwiązanie, które już nie powoduje takich problemów. Także spokojnie serwer 40 slotów można uruchomić na Pukawka i nie będzie z tym problemu.

Faktycznie dopiero powyżej 10 slotów ilość pamięci (1 GB) wystarcza na instalację podstawowych modyfikacji. Poniżej 1 GB ram po prostu często brakuje pamięci.

Co ważne dział wsparcia technicznego jest dostępny również przez telefon.

W każdej chwili można zadzwonić i uzyskać pomoc.

Do tego niedawno wystartowała dedykowana dla serwerów Minecraft strona: http://maxcraft.pl

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...