Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skoki Pingu w LoLu?

Splinter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam głupi problem z lolem, ostatnio grając normalnie mecze, mam skoki pingu, z 60 do 300 wzwyż, nie mówcie mi że mam zwalony internet, bo mam 6MB/s , i mam pytanie z czego te lagi mogą się tworzyć?

PS: Mam lajfboxa =.= (livebox)

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Ja mam identycznie... Mam łącze 10mb/s a skoki pingu w lolu mam ogromne zazwyczaj mam ping 20 max 30 ale jak zacznie skakać to zawsze po 8000+. Mam WiFi tak jak up mówił ale nie myślę, że to przez to ponieważ kumpel ma i nie ma takich skoków.

Więc ja się przyłączam do problemu.

Opublikowano

Witam, mam głupi problem z lolem, ostatnio grając normalnie mecze, mam skoki pingu, z 60 do 300 wzwyż, nie mówcie mi że mam zwalony internet, bo mam 6MB/s , i mam pytanie z czego te lagi mogą się tworzyć?

PS: Mam lajfboxa =.= (livebox)

A ja Ci powiem że masz zwalony internet, bo pingi nie zależą od prędkości, tylko od jakości łącza. Jeśli masz neostrade lub radiówkę/modem to normalne że Ci tak skacze.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

@up wiesz co to ping?Widze że nie więc sie nei wypowiadaj.

Co do tematu to cziteq ma to samo i też go to wkurwia, zereszttą nie tylko ja bo jak gram z kumplem i gadamy na skype to mamy w tym samym czasie laga w lolu a na skype nie.To wina riotu

Opublikowano

@up wiesz co to ping?Widze że nie więc sie nei wypowiadaj.

Tak wiem, a może nie? Więc powiesz co w moim wcześniejszym poście jest niezgodne z prawdą?

Co do skoków sprawdź pingi start->cmd-> ping www.pwn.pl -t poczekaj z 5-15minut i sprawdź czy nie ma jakiś skoków.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

A wiesz co?

dzisiaj też tak miałem taki lag przez 2 sekundy zupełnie jakby mi neta odcięło. Zrestartowałem lajfboksa i nie już tego nie miałem

Ale ogólnie z neostradą było dużo problemów...

1375207970-U250359.png

Opublikowano
Tak wiem, a może nie? Więc powiesz co w moim wcześniejszym poście jest niezgodne z prawdą?
Ping jest to szybkość w jakiej dane przebiegają z serwera do klienta(komputera) czyli im szybciej tym lepiej.Z twojego postu wynika że jak bd mial światłowód 100mb w warszawie to i tak moge mieć ping 300...
Opublikowano

ping to jest upload a download odpowiada za sciąganie więc jeśli komuś wysylamy nie wie film gre czy coś to wtedy PING skacze

Ja proponuje zrobić testy na łącze na http://speedtest.net/

No i sprawdź jeszcze skoki pingu na kablu i na wi-fi

U mnie np sytuacja wygląda tak a mam radiówkę ^^

1845964992.png

Opublikowano

Ping jest to szybkość w jakiej dane przebiegają z serwera do klienta(komputera) czyli im szybciej tym lepiej.Z twojego postu wynika że jak bd mial światłowód 100mb w warszawie to i tak moge mieć ping 300...

Oczywiście że jeśli będziesz miał 100mb to i tak możesz mieć 300 pinga (ale nie musisz) a ja na necie 1mb mogę mieć 30. Masz mózg?

Do autora poczytaj jeszcze temat na oficjalnej stronie lola bo ostatnio wiele osób na to narzeka.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Odrazu goście mówie że korzystam z Liveboxa na komputerze PC, więc skąd wam sie WiFi wzieło hmm?

Wcześniej takich problemów nie miałem , dopiero ostatnio takie mam problemy i nie wiem czy to ich wina..

PS:1846024077.png

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Nie korzysta ktoś z innego komputera w tym samym czasie ?

Może zeskanuj komputer. Może ktoś Ci kradnie neta przez wifi ? Jakieś programy w tle ? Czasem windows ściąga update, lub jakiś inny program się aktualizuje.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie mam żadnych włączonych programów które mogą zamulac net. Router mam zabezpieczony 20 znakowym hasłem z szyfrowaniem wpa2 więc to że ktoś się wbija na neta to odpada, co jakiś czas zmieniam hasło podwójnie. I napewno żadna aktualizacja mi się nie pobiera bo napewno bym to zauważył. :P

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Właśnie win ma te jebane aktualizacje że się w tle pobierają i też mam wtedy ping hoho.. Najlepiej je wyłącz. I też wyłącz inne programy z autoupdate etc. Anty vir w tryb game czy jakoś tak.

@Cheatek ping to jakość łączą! Nie ma nic wspólnego z pobieraniem i prędkością łącza. Bo tak naprawdę można mieć neta 512kb/s i mieć ping 30, a można mieć neta 10mb/s i mieć ping 100 w górę.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

przeczytajcie sobie patch notes, w najbliżyszym patchu bedzie to naprawione, w cliencie gry sie cos pierdoli i pinguje wam dlatego, tez tak mam, a przed poprzednim patchem smigałem na ping 20

Opublikowano

ping skacze też czasem z powodu nagłego spadku fps (nagły ostry team fight itp.) ja też mam liveboxa przez wifi 20 mb/s i mam ping 50 prawie zawsze taki sam. Mój kuzyn też ma live, a ping mu skacze do 500 co 2 minuty. Czasem jak gram z kolegą i gadamy na tsie to nas razem wywala, ostatnio zbugowaliśmy gre(przez 5min nikt nie widział xina i se gankował na "niewidce"xD to było dobre, szkoda że tak nie zostało do końca

Opublikowano

Hehe ładne jajca sobie robisz, mam normalnie po 70-120 fps, w "ostrym" teamfighcie po 65-90 , więc do FPSu nie ma co sie czepiac, bo jest dobry.

Ping jak skakał, dalej skacze, ci z Riotu sobie chyba jaja robią, przegrywam bo lagi są + zajebiście nobskie teamy.

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Ja miałem to samo lecz rozwiązanie jest prościutkie ... Na nowo system zainstalować, format wszystkiego i od nowa all.

Mi pomogło, jeżeli to nie będzie to, to sobie sprawdź (jak masz WiFi) czy ktoś z twojego neta nie korzysta a jeżeli tak no to telefon na policje i kasujesz delikwenta.

Sygnapng_rwrsena.png

Opublikowano

@Up widze że połowa forum umie tylko formata doradzić, ostatnio miałem PC zmieniany, więc formata miałem 2 razy, a na WiFi na 101% mi sie nikt nie dobija , bo po 1 hasło mam za trudne (ponad 30 znaków), a po 2 typ zabezpieczeń WPA2 (dla niekumatych najlepsze dostępne zabezpieczenie możliwe w ustawieniach routerów). Więc to nie jest wina ani WiFi ani komputera, z pewnością serwery im po prostu dają dupy , i lagują jak chcą , bo ostatnio grając nie tylko ja sie skarżyłem na lagi, sam słyszałem teksty typu : "WTF, stupid laggs"...

Nie no, żartuje.

Chociaż...

• 2 lata później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Mam ten sam problem mam modem podłączony pod światłowody i do tego router który robi z tego wifi

speed test wygląda tak .....4869692416.png

A jak gram w lola czasami ping mi skacze do 2000 co w*****a, a żadne urządenie nie korzysta w tym czasie z sieci... :/

Opublikowano

Mam ten sam problem mam modem podłączony pod światłowody i do tego router który robi z tego wifi

speed test wygląda tak .....4869692416.png

A jak gram w lola czasami ping mi skacze do 2000 co w*****a, a żadne urządenie nie korzysta w tym czasie z sieci... :/

Możliwe, że to wina samego LoL'a, nie tylko Ty na obecną chwilę masz problemy ze skokami pingu. Ściągnij sobie WTFast, osobiście polecam, bo program jest sprawdzony i naprawdę czasem potrafi zdziałać cuda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...