Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INNE] Atakowanie serwera ;)

alchemik1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio bylem atakowany na promt2 i na lomaxmt2 ale na lomaxa im sie nie udalo bo atakuja oni apache , oto wycinka z logow apache:

[sat Mar 17 21:58:38 2012] [error] [client 94.23.249.81] request failed: error reading the headers
[sat Mar 17 21:58:38 2012] [error] [client 94.23.249.81] request failed: error reading the headers

Tilian2.pl tez byl atakowany z tego adresu IP oraz pare innych serwerow. Dzisiaj wchodzac na adres ip (wpisujac w przegladarce ) wyskoczyl serwer Aeterna.pl wiec kazdego kto byl / jest atakowany na apache niech sprawdzi w /var/log/httpd.error czy to te same IP jesli tak niech blokuje je w firewallu i po problemie

ban.gif

Opublikowano

Wydaje mi się, że MPC również z tych adresów jest atakowane. Powiem, że ktoś dorwał programik i żeruje na wszystkim co jest dobre.

bez reklam.

Opublikowano

Wiesz blokada takich rzeczy nie jest trudna a ja nie lubie gdy ktos mnie atakuje i potem ploty puszcza ze to ja atakuje inne serwery ale powiem tyle ze ten aeterna.pl nie ma przyszlosci

ban.gif

Opublikowano

Ja jestem Imy jak dobrze pamiętasz, co ma na celu twój temat, pierw mówisz, że atakują, ale potem stwierdzasz, że nie chcesz wyciągać z tego konsekwencji.

bez reklam.

Opublikowano

Jakiego ataku? nie bede nikogo atakowal wystarczy ze pokaze dowody na to ze oni probuja zniszczyc inne serwer i maja po swoim planie..

ban.gif

Opublikowano

Nich Cie tam kurwa jadą widocznie zasłużyłeś

//Jakiego ataku? nie bede nikogo atakowal wystarczy ze pokaze dowody na to ze oni probuja zniszczyc inne serwer i maja po swoim planie..

Nie tylko oni ;)

Opublikowano

Co to ma do rzeczy? Atakują to zabezpiecz serwer i po sprawie. Temat to nie Pogaduszki między sobą od tego macie PW.

Cls.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...